Σε αρκετές χώρες του εξωτερικού έχει ξεκινήσει η πώληση των νέων Galaxy S6 και Galaxy S6 edge. Η εταιρεία Square Trade αποφάσισε να προχωρήσει σε εργαστηριακές δοκιμές, επαναφέροντας στο προσκήνιο το σκάνδαλο… bendgate, και αυτή τη φορά πέρα από το iPhone 6 Plus αποφάσισε να συμπεριλάβει και τα HTC One M9 και Samsung Galaxy S6 edge.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν δύο στάδια και έτσι ασκήθηκε βάρος ωσότου γίνει ορατό το λύγισμα, ενώ στην συνέχεια ασκήθηκε ακόμα μεγαλύτερο βάρος ωσότου τα κινητά σπάσουν κυριολεκτικά.

 

Το iPhone 6 Plus, το κινητό που συζητήθηκε πολύ εξαιτίας του bendgate, δέχτηκε πίεση 49,9 κιλών περίπου για να λυγίζει, ενώ άντεξε την μεγαλύτερη πίεση -81,2 κιλά- μέχρι να σπάσει.

 

Το Samsung Galaxy S6 edge λύγισε όταν ασκήθηκε πάνω του βάρος ίσο με 49,9 κιλά και έσπασε όταν το βάρος έφτασε τα 67,6 κιλά. Το HTC One M9 λύγισε αφότου ασκήθηκε βάρος 54,4 κιλών, και σε αυτό το σημείο της δοκιμής σταμάτησε να λειτουργεί κιόλας, λόγω αστοχίας στο σημείο με το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης.

 

 

Link.png Site: GSMArena