Πολλά smartphones γυροφέρνουν τον τίτλο του... selfie phone, αλλά το Κινέζικης προέλευσης Doov Nike V1 με ακόμα πιο... αντισυμβατικό τρόπο και από αυτόν που επιδεικνύει το Oppo N3 μάλλον κερδίζει τον τίτλο.

Και μπορεί το Oppo N3 να διαθέτει... "σοφιστικέ" (και καλά) μηχανισμό στην περιστρεφόμενη κάμερα, αλλά το Doov Nike V1 διαθέτει μηχανισμό αναδίπλωσης με μεντεσέ που επιτρέπει στον χρήστη να την σηκώνει από την υποδοχή της και να φωτογραφίζει προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί ακόμα και υπό γωνία (περιστρέφεται κατά 190 μοίρες).

Η κάμερα αποτελείται από έναν 2ης γενιάς αισθητήρα 13 Megapixels της Sony (f/2.0), που συνοδεύεται από dual-tone LED flash της Philips ενώ ενσωματώνει και σύστημα οπτικού σταθεροποιητή εικόνας. Η κάμερα προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι. Η κάμερα συνοδεύεται από λογισμικό που επιτρέπει στον χρήστη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Η κάμερα είναι και το μοναδικό... ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Doov Nike V1. Κατά τα άλλα βασίζεται σε ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek (MT6732, 1,5GHz), διαθέτει 2GB RAM ενώ η οθόνη του έχει διαγώνιο 5 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 720p. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2480mAh. Όσο αφορά στο λειτουργικό σύστημα, πρόκειται για το Android 4.4 KitKat, πάνω από το οποίο ο κατασκευαστής έχει προσαρμόσει το δικό του UI. Το κόστος της συσκευής που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα είναι περίπου $325.

 

doov-nike-v1-banner.jpg

 

Doov-Nike-V1.jpg

 

Link.png Site: PhoneArena