Ο καταιγισμός νέων smartphone από την κινεζική Elephone συνεχίζεται, με το μοντέλο M2 να παίρνει σειρά.

Με τιμή $170, το Elephone M2 έρχεται με ποιότητα κατασκευής από αλουμίνιο η οποία καλύπτει το 85% της διαθέσιμης επιφάνειας, με την εταιρεία να τονίζει τον πολυτελή χαρακτήρα της συσκευής. Κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο εξαιτίας της οθόνης των 5.5 ιντσών, με ανάλυση Full HD κάτι που αντιστοιχεί σε 400 εικονοστοιχεία. Κάτω από την οθόνη υπάρχει το κλασσικό κουμπί home το οποίο υποστηρίζει και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος και μάλιστα σε μισό δευτερόλεπτο.

 

Η MediaTek κάνει και σ' αυτό το smartphone την παρουσία της αισθητή αφού η Elephone την έχει επιλέξει σε ότι αφορά τις δυνατότητες του SoC (System On Chip), με το MT6753 chipset που περιέχει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη, υποστήριξη 4G/LTE καθώς και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Αντίστοιχα η εταιρεία συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Sony για την ενσωμάτωση κάμερας 13MP στο πίσω μέρος με διάφραγμα F2.0 με δυνατότητα εγγραφής Full HD video. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει κάμερα 5MP.

 

Το Elephone M2 στηρίζεται στο Android 5.1, στην επιφάνεια του οποίου η εταιρεία έχει τοποθετήσει το ELE UI, το δικό της γραφικό περιβάλλον ενώ η μπαταρία των 2.600mAh περιμένουμε ότι θα χαρίζει αυτονομία στη συσκευή μίας ημέρας.