Η JDI (Japan Diplay) ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία LCD οθόνης με την ονομασία Full Active Flex η οποία είναι εύκαμπτη στις δύο πλευρές της.

Η οθόνη που έχει αναπτύξει η εταιρεία έχει διαστάσεις 5,5 ιντσών και ανάλυση 1080p ενώ από τη στιγμή που είναι εύκαμπτη με χρήση πλαστικού στις δύο πλευρές της (άνω και κάτω), μπορεί να αντέξει σε πτώσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες που χρησιμοποιούν γυαλί και σπάνε αρκετά εύκολα αν πέσουν από ύψος.

 

Όπως αναφέρει η JDI, η νέα της οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης 60Hz, με δυνατότητα αυτός να οριστεί ακόμα και στα 15Hz για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Πάντως η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης οθόνης σε κάποιο smartphone αργεί ακόμα αφού αναμένεται να περάσει στην παραγωγή κάπου μέσα στην επόμενη χρονιά, χωρίς περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές. Στη σφαίρα της φημολογίας πάντως, αναφέρεται το όνομα της Apple για πιθανό ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες οθόνες, με τη JDI να έχει ήδη στενή σχέση με την εταιρεία, αναλαμβάνοντας την κατασκευή της οθόνης του iPhone.

 

Link.png Site: AndroidPolice