Έχοντας ανακοινωθεί ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ο νέος 64-bit επεξεργαστής Snapdragon 810 της Qualcomm βρίσκεται πια στο στάδιο των δοκιμών όπως προέκυψε από μια πρόσφατη καταχώρηση στη βάση δεδομένων του γνωστού AnTuTu benchmark.

Το νέο αυτό SoC, είχε τοποθετηθεί σε μια πρωτότυπη συσκευή, με οθόνη 6.2 ιντσών ανάλυσης 2560x1600, η οποία ήταν παράλληλα εφοδιασμένη με 4GB μνήμης RAM. Όπως φαίνεται και στο σχετικό screenshot, η συχνότητα λειτουργίας του SoC, σε εκείνη τη δοκιμή ήταν μεταξύ 200-940MHz ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 2GHz, όμως δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με τις επιδόσεις του.

 

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως ο Snapdragon 810 διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 και ακόμη τέσσερις Cortex-A53, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο να είναι 25-55% υψηλότερες σε σχέση με του Snapdragon 805, προσφέροντας ταυτόχρονα έως και 20% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τέλος, στον τομέα των γραφικών η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τη νέα Adreno 430 GPU, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες συγκρίσεις μεταξύ του νέου SoC της Qualcomm και του Nvidia Tegra K1 (Denver).

 

Link.png Site: GSM Arena