Ο Matti Makkonen, που θεωρείται ο “πατέρας του SMS” πέθανε σε ηλικία 63 ετών. Ο Φινλανδός μηχανικός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών συνέλαβε την ιδέα των μηνυμάτων κειμένου μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας το 1984 και βοήθησε την τεχνολογία να εξελιχθεί στα πρώτα της στάδια.

Ο ίδιος έσπευσε να υποβαθμίσει την ανάμιξη του, βλέποντας το SMS (Short Message Service) ως μία “κοινή προσπάθεια” μεταξύ πολλών ανθρώπων (ο Friedham Hillebrand για παράδειγμα, ανέπτυξε το format των 160 χαρακτήρων το 1985), αλλά η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος του SMS πιστώνεται δικαιωματικά στον Makkonen, με την δουλειά του να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Να σημειώσουμε, ότι ο Matti Makkonen εργάστηκε για τις εταιρείες Nokia Networks, Tele Finland και Finnet.

 

Μπορεί οι χρήστες να χρησιμοποιούν όλο και λιγότερα SMS, ειδικά μετά την εξάπλωση των εφαρμογών instant messaging στα smartphones, ωστόσο χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως, ως ένα απλό, αλλά θαυμάσιο και ζωτικό μέσο επικοινωνίας, ειδικά σε περιοχές που η πρόσβαση στο mobile internet είναι ακριβή ή λογοκριμένη.

 

Link.png Site: Engadget