Μία ακόμη εταιρεία έκανε την εμφάνιση της για να προσφέρει -τουλάχιστον μελλοντικά- ανταγωνισμό στο Project Ara της Google. Έτσι, μετά την Vsenn, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία Circular Devices εργάζεται πάνω στο δικό της αρθρωτό κινητό τηλέφωνο, με την ονομασία Puzzlephone.

Πρόκειται για μία απλούστερη μορφή του γνωστού εγχειρήματος της Google και δεν προσφέρει τόση ευελιξία όπως το Project Ara, αλλά υπόσχεται πιο όμορφο σχεδιασμό και αισθητική και αρκετές δυνατότητες αναβάθμισης που να καθιστούν εφικτή την διάρκεια του στον χρόνο. Στην περίπτωση του Puzzlephone, έχουμε να κάνουμε με τρία βασικά μέρη ή αρθρώματα, τον Εγκέφαλο (τα πρωτεύοντα ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως το chipset και την κάμερα), την Καρδιά (δευτερεύοντα ηλεκτρονικά στοιχεία και μπαταρία) και την Σπονδυλική Στήλη (οθόνη, ηχεία και πλαίσιο).

 

Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει τον Εγκέφαλο όταν χρειάζεται ταχύτερο επεξεργαστή, νέα μπαταρία ή νέα χαρακτηριστικά. Ο βασικός στόχος είναι ο χρήστης να κρατάει το κινητό του για δέκα χρόνια, αντί για δύο ή τρία.

 

Η Circular Devices έχει ήδη κατασκευάσει και εργάζεται πάνω στο πρωτότυπο και ελπίζει ότι θα έχει έτοιμα καταναλωτικά προϊόντα μέσα στο δεύτερο μισό του 2015.

 

 

 

 

Link.png Site: Engadget