Εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς κανένα πρόβλημα θα κυκλοφορήσει τελικά στην αγορά το επόμενο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 810 σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Jon Carvill, τα πρώτα smartphone που θα ενσωματώνουν το νέο 64bit SoC της Qualcomm αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, διαψεύδοντας τις φήμες περί προβλημάτων υπερθέρμανσης και διαχείρισης μνήμης οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Κορέα την περασμένη εβδομάδα.

 

Κατασκευασμένο στα 20nm, το Snapdragon 810 αποτελεί το καλύτερο SoC της εταιρείας, διαθέτοντας 8 πυρήνες, τέσσερις Cortex A57 οι οποίοι προορίζονται για απαιτητικές εφαρμογές καθώς και τέσσερις Cortex A53 για περιπτώσεις που η επεξεργαστική ισχύς δεν είναι απαραίτητη. Υποστηρίζει ακόμα οθόνες με ανάλυση 4K, 2 image signal processors αλλά και μνήμη LPDDR4. Οι επιδόσεις στα γραφικά αναμένεται να είναι αρκετά καλύτερες με την Adreno 430 GPU, έως και 30% συγκεκριμένα από τη GPU που συναντάμε στο Snapdragon 805 και την Adreno 320 GPU.

 

gallery_286955_1026_8841.jpg

 

Ήδη η Qualcomm έχει κυκλοφορήσει πρότυπες συσκευές με το συγκεκριμένο SoC, προκειμένου οι κατασκευαστές να προχωρήσουν σε δοκιμές πριν την ενσωμάτωση του στις δικές τους συσκευές. Χωρίς να υπάρχει τίποτα επίσημο, το χρονικό διάστημα που θα διατεθεί η νέα δημιουργία της Qualcomm, συμπίπτει με αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες όπως αυτές του Galaxy S6, του Xperia Z4 και του LG G4.

 

Link.png Site: GSMArena