Αν ήδη οι ταχύτητες 4G για το κινητό σας τηλέφωνο σας φαίνονται εντυπωσιακές, τότε σίγουρα η είδηση ότι αυτές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες θα σας προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Cosmote, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό στάδιο δοκιμών ευρυζωνικού δικτύου 4G+ η αλλιώς LTE Advanced, με τις ταχύτητες να φτάνουν (θεωρητικά) έως και τα 300 Mbps. Για τις ταχύτητες αυτή, η Cosmote αξιοποιεί τις δυνατότητες του δικτύου της μετά και τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800 και 2600 MHz όπως ανακοινώθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα.

 

Ήδη σε δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο, έχουν επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 250 Mbps όσον αφορά το download. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με ταχύτητα 200 Mbps, μια DVD ταινία (4GB) κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

 

Εμπορικά η διάθεση του 4G+ από τη Cosmote αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 σε επιλεγμένες περιοχές, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι το δίκτυο 4G που διαθέτει καλύπτει το 65% του πληθυσμού της χώρας, ένα ποσοστό που θα φτάσει το 70% έως το τέλος του έτους.