Σημαντικές εξελίξεις για μία από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας μας, την On Telecoms, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα Capital, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως όλα δείχνουν, η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση με την οριστική απόρριψη σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, πάνω στο οποίο είχε συμφωνήσει το 77% των πιστωτών της εταιρείας, κάτι που είχε οδηγήσει την On Telecoms σε έφεση τον περασμένο Δεκέμβριο. Το επόμενο βήμα είναι η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης η οποία θα λάβει χώρα αύριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με σκοπό την έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης κάθε δίωξης και μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από πιστωτές.

 

Με συσσωρευμένες ζημιές ύψους 300 εκ. ευρώ, η χρεοκοπία της On Telecoms θεωρείται δεδομένη, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον OTE να ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ. Ειδικά τα προβλήματα της εταιρείας με τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της χώρας παρουσιάζονται από το 2012, με τον ΟΤΕ να προχωρά σε επανειλημμένες αιτήσεις διακοπής παροχής μισθωμένων κυκλωμάτων. Ανάμεσα στις επιλογές της εταιρείας περιλαμβάνονται είτε νέες νομικές ενέργειες είτε η εξασφάλιση ότι οι τωρινοί συνδρομητές της οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 50.000, θα μεταβούν σε κάποιο άλλο πάροχο.

 

Όπως μας υπενθυμίζει το Capital, η On Telecoms ήταν ο πρώτος πάροχος που έφερε στη χώρα μας το triple play πριν 7 χρόνια, ενώ το 2009 προχώρησε στην εξαγορά της Vivodi Telecom χωρίς όμως η κίνηση αυτή να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 

Link.png Site: Capital