Η Sony δημοσιοποίησε τις προβλέψεις για το οικονομικό έτος, και από ότι φαίνεται τα νέα είναι άσχημα. Η εταιρεία περιμένει τις ζημίες της να τετραπλασιαστούν, κυρίως εξαιτίας του τμήματος Sony Mobile Communications.

To καλοκαίρι του 2014, η εταιρεία αξιολόγησε τη θέση της στη κατηγορία των mid-range smartphones, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά όσο περίμενε. Ως αποτέλεσμα, η Sony αναμένει το τμήμα Sony Mobile Communications της να παρουσιάζει ζημιές σχεδόν €1.3 δισεκατομμυρίων για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

 

Οι απώλειες είναι πολλές, και η εταιρεία αναμένεται να αναθεωρήσει και να επανεκτιμήσει τη στάση της στην αγορά των smartphones. Από εδώ και πέρα δεν αναμένεται να επιδιώξει τη κάθετη αύξηση των πωλήσεων της, αλλά αναμένεται να επικεντρωθεί στη μείωση του ρίσκου, στη μεταβλητότητα και στην επιστροφή σε σταθερά κέρδη.

 

Για να καταστήσει κάτι τέτοιο δυνατό, η Sony θα μειώσει τη παρουσία της στη mid-range κατηγορία, ενώ αναμένεται να αλλάξει στρατηγική σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για τη στρατηγική της, η εταιρεία από ότι φαίνεται θα εστιάσει περισσότερο στη high-end κατηγορία των smartphones (οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν ασκήσει τρομερές πιέσεις στις κατηγορίες low-end και mid-range). Η Ιαπωνική εταιρεία ελπίζει τα Sony Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact να τη βοηθήσουν να εκπληρώσει τους στόχους που έχει βάλει για το μέλλον.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Engadget