Παράλληλα με το Xperia Z3, η Sony παρουσίασε και το Xperia Z3 Compact, το οποίο όπως και ο προκάτοχός του, κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις "mini" εκδόσεις του ανταγωνισμού, προσφέροντας το σύνολο σχεδόν του hardware του κορυφαίου Xperia Z3, σε μικρότερες διαστάσεις.

Το νέο Xperia Z3 Compact είναι κομψότερο και ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, ωστόσο η έλλειψη του μεταλλικού πλαισίου, που δανειζόταν από το μεγαλύτερο αδερφό του, είναι σκέτη... απογοήτευση. Στη θέση του μεταλλικού πλαισίου υπάρχει τώρα ένα ημιδιαφανές πλαστικό υλικό, που δίνει την αίσθηση ότι είναι... τρισδιάστατο, ωστόσο δεν προσφέρει την αίσθηση πολυτέλειας που είχαμε διαπιστώσει στον προκάτοχό του.

 

Sony_Xperia_Z3_Compact_2.jpg

 

Το νέο Sony Xperia Z3 Compact βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 801 (MSMS8974AC) chipset της Qualcomm, το οποίο μεταξύ άλλων ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Krait 400 με συχνότητα λειτουργίας 2.5GHz, Adreno 330 GPU, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, που όπως και στη περίπτωση του Sony Xperia Z3 επεκτείνεται έως και κατά 128GB με τη χρήση μνήμης microSD. Δέχεται κάρτα nano SIM, υποστηρίζει 4G LTE δίκτυα καθώς και της τεχνολογίες WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual-band, WiFi direct, WiFi hotspot, microUSB2.0 με MHL 3.0, DLNA, NFC, Bluetooth 4.0 και GPS, Είναι όπως κάθε ναυαρχίδα της Sony αδιάβροχο, καλύπτωντας τις προδιαγραφές IP68 (1.5 μέτρα βάθος, 30 λεπτά και απρόσβλητο από τη σκόνη).

 

Στη πρόσοψη διαθέτει κάμερα 2.2 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος ενσωματώνει ακριβώς την ίδια κάμερα με το Xperia Z3, και επομένως διαθέτει αισθητήρα Exmor RS με ανάλυση 20.7 Megapixels, σύστημα φακών G Lens (25mm) και επεξεργαστή εικόνας BIONZ. Η κάμερα μπορεί και τραβάει video ανάλυσης 4Κ (2160p) και η ευαισθησία ISO φτάνει έως 12800.

 

 

 

Sony_Xperia_Z3_Compact_3.jpg

 

Δύο από τις σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του αφορούν στην οθόνη και στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Η οθόνη έχει αυξηθεί σε διαγώνιο σε σχέση με το παρελθόν, φτάνοντας τις 4.6 ίντσες (LCD IPS, Triluminos, X-Reality for Mobile) αν και συνεχίζει να υποστηρίζει ανάλυση 720p. Διαπιστώσαμε ότι διαθέτει αρκετά ωραία χρώματα, ότι είναι αρκετά ευκρινής και φωτεινή. Η μπαταρία, έχει και αυτή αυξηθεί σε χωρητικότητα φτάνοντας τα 2600mAh (300mAh μεγαλύτερης χωρητικότητας από εκείνη του προκατόχού του).

 

Όσο αφορά στο λογισμικό, δεν διαφέρει σε κανένα τομέα από αυτό που συναντήσαμε στο Xperia Z3 και βασίζεται στο Android 4.4.4 KitKat. Η τιμή του σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης θα είναι 499 ευρώ, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουμε τη τιμή του για τη χώρα μας.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt