Αλλάζει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο στην αγορά της Ευρώπης. Οι μεγάλες εταιρείες απορροφούν διαρκώς μικρότερες ανταγωνιστικές εταιρείες -ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι κατακερματισμένος ούτως ή άλλως- σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν τα έσοδα τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Ισπανικός κολοσσός, Telefonica, εξαγόρασε πρόσφατα -με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έβαλε ειδικούς όρους για να δώσει την έγκριση της ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές που θα ζημιώσουν τους καταναλωτές - τη Γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας E-Plus, έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων.

 

Η Telefonica δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να πουλήσει έως και το 30% από το φάσμα της συνδυασμένης εταιρείας μέχρι και σε τρεις εικονικούς παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας (οι πάροχοι του είδους προσφέρουν υπηρεσίες κινητής, χρησιμοποιώντας το δίκτυο μίας άλλης εταιρείας).

 

Η Vodafone από την άλλη, εξαγόρασε την Ισπανική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Ono έναντι $8.6 δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία, βρίσκεται σε φάση αξιοποίησης των κεφαλαίων της μετά τη πώληση του ποσοστού που κατείχε στη Verizon Wireless, έναντι $98 δισεκατομμυρίων, οπότε περιμένουμε να συνεχίσει να κινείται επιθετικά στην αγορά της Ευρώπης. Η Vodafone θέλει να μεταφέρει μέρος του φορτίου της κινητής τηλεφωνίας της στο καλωδιακό δίκτυο της Ono. Είναι η τρίτη εξαγορά της Vodafone τη τελευταία περίοδο που θέλει να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει στους καταναλωτές.

 

Link.png Site: ΣΕΠΕ