Η Vodafone γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πραγματοποίηση της πρώτης κλήσης μέσω του δικτύου της η οποία έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, και για το λόγο αυτό επιλέγει τον «Ιππότη της Ασφάλτου» για μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Ιππότης της Ασφάλτου δεν είναι άλλος από τον ηθοποιό David Hasselhoff όπου μαζί με το αυτοκίνητό του, τον ΚΙΤΤ, από τη μοναδική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1980 «Ο Ιππότης της Ασφάλτου», εγκαινίασε στο Λονδίνο το νέο θεματικό pop-up κατάστημα της Vodafone «1984G Street».

 

Η πρώτη εκδήλωση περιλαμβάνει τη μετατροπή της ανατολικής πλατείας του Covent Garden σε δρόμο που θα παραπέμπει στη δεκαετία του 1980 με μια σύγχρονη και ψηφιακή όμως προσέγγιση. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν τραγούδια μέσα από μια μεγάλη συλλογή δίσκων βινυλίου και μέσω του δικτύου 4G της Vodafone να δημιουργούν τις δικές τους playlists στα smartphones τους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με online streaming ταινίες και τηλεοπτικές σειρές εκείνης της εποχής. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν διαθέσιμα arcade παιχνίδια της δεκαετίας του 1980 όπως τα θρυλικά Snake και Crane Grabber.

 

kitt.jpg

To «1984G Street» θα προσφέρει μια ζωντανή οπτική υπενθύμιση ότι ο τρόπος με τον οποία αγοράζαμε την αγαπημένη μας μουσική, παίζαμε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ενοικιάζαμε ταινίες ήταν μια πολύ διαφορετική εμπειρία στη δεκαετία του 1980 σε σύγκριση με τα στιγμιαία streaming και τις download cloud-based υπηρεσίες που διατίθενται από οποιοδήποτε smartphone σήμερα.

 

Ο Ντέιβιντ Χέισελχοφ δήλωσε: «Τριάντα χρόνια πριν, στον φαντασιακό κόσμο της τηλεόρασης, οδήγησα ένα αυτοκίνητο που μίλαγε. Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι, 30 χρόνια μετά, θα μπορούσα να παρακολουθώ ταινίες και να συνομιλώ με εικόνα με την οικογένειά μου μέσω κινητού τηλέφωνου.»

 

Η εμπειρία της «1984G Street» θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 16 έως 18 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί με μια ιδιωτική συναυλία στο κεντρικό Λονδίνο στην οποία θα συμμετάσχει το συγκρότημα – θρύλος της hip hop σκηνής RUN-DMC. Οι RUN-DMC θα παίξουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, από το Walk This Way έως και το It’s like that. Στη συναυλία επίσης θα συμμετάσχει και ο τραγουδιστής της soul και ανερχόμενο αστέρι της Βρετανικής R&Bσκηνής Raleigh Ritchie ο οποίος πρωταγωνιστεί και στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».