Το φετινό καλοκαίρι προμηνυόταν αρκετά ενδιαφέρον όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από τη μετοχική σύνθεση της Forthnet στην οποία συμμετέχουν δύο από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ελλάδας, η Vodafone και η Wind.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα euro2day, η Wind έφτασε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του 13,25% των μετοχών της Forthnet στη Vodafone εντός δωδεκαμήνου. Μέχρι σήμερα η Wind κατείχε ποσοστό 33% στη Forthnet, ποσοστό που θα μειωθεί στο 19.01% εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης. Παράλληλα το ποσοστό της Vodafone θα αυξηθεί στο 19.75%, με τα σενάρια για πιο στενή συνεργασία Vodafone - Wind να πυκνώνουν.

 

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δύο εταιρείες προχώρησαν στη σύσταση νέας εταιρείας με την ονομασία Victus για μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 2G/3G κυρίως στην περιφέρεια με κύριο όφελος την επιτάχυνση των επενδύσεων.

 

Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η συμφωνία εξαγοράς του 57.24% της Hellas On Line από τη Vodafone έχει παγώσει μολονότι έχει ολοκληρωθεί και το due diligence για τη συναλλαγή. Αυτή η εξέλιξη φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο συγχώνευσης Vodafone - Wind όπως είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν με στόχο τον ανταγωνισμό μεγάλων αμερικανικών και ασιατικών ομίλων, σκοντάφτοντας όμως στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

Πάντως πηγές προσκείμενες στη συμφωνία διαψεύδουν τα σενάρια συγχώνευσης, τονίζοντας πως όπως είχαν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στην Forthnet, η κοινή συνεργασία των δύο εταιρειών με αμοιβαίο όφελος ήταν μονόδρομος.

 

Link.png Site: Euro2day