Την απόκτηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04%, από τη Wind, ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την εταιρεία Largo Limited - μητρική της Wind Ελλάς - ότι η Wind απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

 

 

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet μπορεί να ασκηθεί μετά από την παρέλευση 12 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας από τα μέρη, ήτοι από την 18η.07.2014 και εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων από την ημερομηνία αυτή.

 

Τέλος, γνωστοποιήθηκε α) ότι η Largo Ltd κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας Largo Intermediary Holdings Ltd, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% της εταιρείας Crystal Almond Sarl και η οποία κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Wind και β) ότι οι μετοχές της Largo Ltd είναι ευρείας διασποράς και η εταιρεία δεν ελέγχεται από νομικό ή φυσικό πρόσωπο. Η γνωστοποίηση πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι, σύμφωνα με την ανωτέρω γνωστοποιηθείσα συμφωνία, το ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου για τα οποία συμφωνήθηκε η απόκτηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς υπερβαίνει το όριο του 25% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

 

Source.png Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/680060[/url]']naftemporiki.gr