Είναι γνωστό ότι τα δικαιώματα χρήσης των εφαρμογών της Adobe κοστολογούνται σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας την πλειοψηφία των χρηστών σε παράνομες εγκαταστάσεις, οι οποίες ξεγελούν με διάφορους τρόπους τις δικλείδες ασφαλείας του λογισμικού.

Έτσι, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να αναπτύξει μία ειδική υπηρεσία, την οποία ονόμασε "Adobe Genuine Software Integrity Service", μέσω της οποίας θα ανιχνεύεται κάθε παράνομη δραστηριότητα των εφαρμογών της, ελέγχοντας αν ο κώδικας τους έχει αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Οι χρήστες θα δέχονται προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία δεν θα εμποδίζουν τη λειτουργία των εφαρμογών ή την εγκατάσταση ενημερώσεων αλλά θα "φροντίζουν" να τους παρενοχλούν σε τακτά χρονικά διαστήματα - προτρέποντας τους να απευθυνθούν σε ανάλογο ενημερωτικό ιστότοπο και φυσικά να αποκτήσουν νόμιμη άδεια χρήσης.

 

Η υπηρεσία, η οποία θα συνοδεύει το λογισμικό της Adobe, δοκιμάζεται ήδη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής Acrobat X, καταγράφοντας και αποστέλλοντας στους δημιουργούς της δεδομένα - σε κρυπτογραφημένη μορφή - σχετικά με τη λειτουργία της.

 

Η Adobe προειδοποιεί τους χρήστες πως η εγκατάσταση "πειραγμένων" εφαρμογών εγκυμονεί κινδύνους, με τη μορφή κακόβουλου λογισμικού.

 


1_acrobat-anti-piracy-dialogbox_story.jpg

 


Link.png Site: Neowin