Όπως είχε υποσχεθεί στα Adobe MAX και IBC 2015, η Adobe ανακοίνωσε πρόσφατα αναβαθμίσεις για πολλές εφαρμογές της σουίτας Creative Cloud, όπως τα Photoshop CC, Lightroom CC, Illustrator CC, InDesign CC, Premiere Pro CC, After Effects CC κ.ά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τα σχέδια της για το rebranding του λογισμικού Flash Professional CC, αφού σκοπεύει να απομακρυνθεί από το Flash, για να αγκαλιάσει το HTML5.

 

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η Adobe εξηγεί ότι περισσότερο από το ένα τρίτο του περιεχόμενου που δημιουργείται στο Flash Pro CC, χρησιμοποιεί HTML, και αυτό οδήγησε την εταιρεία στο να μετονομάσει το λογισμικό της, “για να αντιπροσωπεύει με ακρίβεια την θέση του ως το κορυφαίο εργαλείο animation για το web και παραπέρα”. Από ότι φαίνεται λοιπόν, ο Steve Jobs είχε δίκιο, όταν έγραψε ότι το Flash δεν είχε καμία ελπίδα να κερδίσει την μάχη με το HTML5, στην εποχή της φορητότητας (και των PCs).

 

Παράλληλα με την αλλαγή του ονόματος του Flash Professional CC σε Adobe Animate CC και την δέσμευση της στο HTML5, η Adobe ανακοίνωσε ότι το εργαλείο της θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα formats Flash (SWF) και Air, και πως εργάζεται ήδη πάνω στον Flash Player 12. Το Adobe Animate CC app θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο, ενώ διαθέσιμες θα είναι και οι προηγούμενες εκδόσεις του Flash Professional CC.

 

 

Link.png Site: Macrumors
Link.png Site: Gizmodo