Η Adobe προχώρησε χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MAX 2014, στα αποκαλυπτήρια των νέων εκδόσεων των κορυφαίων εφαρμογών Photoshop και Illustrator, πολλές από τις λειτουργίες των οποίων έχουν βελτιστοποιηθεί για χειρισμό με Windows 8.x tablets.

Με την παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft στη σκηνή, του Satya Nadella, η Adobe προχώρησε στην επίδειξη των νέων δυνατοτήτων του Photoshop CC και Illustrator CC με tablets όπως το Surface Pro 3, με την ενσωμάτωση μεγαλύτερων κουμπιών για εύκολο πάτημα, την υποστήριξη gestures αλλά και καλύτερης χρήσης ψηφιακού stylus.

 

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες, η αλλαγή στο βελτιστοποιημένο περιβάλλον για οθόνες αφής θα γίνεται σε υβριδικά συστήματα μόλις ο χρήστης αφαιρέσει το πληκτρολόγιο, κάτι που μας θυμίζει τη δυνατότητα Continuum την οποία θα υποστηρίζουν τα Windows 10. Μέχρι σήμερα η Adobe είχε δώσει έμφαση στη δημιουργία ξεχωριστών mobile εφαρμογών όπως το Photoshop Express, οι οποίες διαθέτουν ελάχιστα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις πλήρεις εφαρμογές της εταιρείας.

 

Μια από τις σημαντικές αλλαγές που βλέπουμε είναι η πολύ εύκολη επιλογή των διαφορετικών layers που απαρτίζουν ένα psd αρχείο καθώς και η εύκολη μεταφορά ενός layer στο σημείο της εικόνας που θέλουμε, χρησιμοποιώντας πάντα την οθόνη αφής του tablet.

 

 

Όπως έκαναν σαφές οι δύο εταιρείες, η συνεργασία τους πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι ξεκινά μόλις τώρα, με το μέλλον να κρύβει ακόμα περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την προσθήκη λειτουργιών που θα κάνουν τα δύο κορυφαία προγράμματα της Adobe ακόμη πιο εύκολα στη χρήση με την αφή.

 

Οι νέες εκδόσεις του Photoshop και του Illustrator είναι ήδη διαθέσιμες σε όλους τους συνδρομητές της υπηρεσίας Creative Cloud της Adobe χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

 

 

Link.png Site: Adobe

Link.png Site: Surface Blog