Πρόσφατα, ο νέος επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας του Facebook εξέφρασε ανοιχτά την άποψη του ότι η πλατφόρμα του Flash πρέπει να πεθάνει, και μία μέρα μετά, ο Mark Schmidt, υπεύθυνος της ομάδας υποστήριξης του Firefox σε ένα tweet του, ανακοίνωσε πως όλες οι εκδόσεις του Flash Player έχουν μπλοκαριστεί αυτόματα στον browser με την τελευταία του αναβάθμιση.

Ο Schmidt αργότερα ξεκαθάρισε πως παρόλο που το λογισμικό έχει μπλοκαριστεί εξ ορισμού στην πλέον σύγχρονη έκδοση του Firefox, θα ενεργοποιήσουν και πάλι την υποστήριξη για Flash μόλις η Adobe ανακοινώσει και διαθέσει μία έκδοση του λογισμικού που δεν θα είναι ευάλωτη και δεν θα διαθέτει κενά ασφαλείας.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αναλαμβάνει να λάβει τέτοιου είδους μέτρα, αφού στο παρελθόν έχει μπλοκάρει τα Flash και Java και μία σειρά από plugins και εφαρμογές που διέθεταν κενά ασφαλείας. Ο Mark Schmidt επίσης έκανε γνωστό, πως οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την υποστήριξη Flash από τις ρυθμίσεις του Firefox εφόσον το επιθυμούν.

 

Οι εταιρείες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την τεχνολογία εδώ και πολύ καιρό, με τον Steve Jobs να έχει εξηγήσει στο παρελθόν τα προβλήματα που προκαλεί, ωστόσο έχει καταφέρει να επιβιώσει, παρά τα κενά ασφαλείας που εντοπίζονται διαρκώς. Βεβαίως, η Adobe προσπαθεί και καταφέρνει να αντιμετωπίζει τις ευπάθειες, μέχρι την εμφάνιση των επόμενων.

 

Αυτό που πολλές εταιρείες ζητούν από την Adobe, είναι να αποφασίσει να σκοτώσει την τεχνολογία, και να το κάνει με την μορφή κάποιου χρονοδιαγράμματος με τον πιο επίσημο τρόπο, ώστε επιτέλους να προχωρήσει ολόκληρος ο κλάδος προς στην τεχνολογία HTML5.
https://twitter.com/MarkSchmidty/status/620806013768323072

 

Link.png Site: TheVerge