Ανάμεσα στα σχέδια του ιδρύματος Mozilla σχετικά με το Firefox OS, ήταν η κυκλοφορία ενός κινητού τηλεφώνου με κόστος μόλις $25, κάτι που τελικά δε θα γίνει πραγματικότητα.

Σε μήνυμα του ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Chris Beard, αναφέρει ότι η Mozilla θα αλλάξει τη στρατηγική της σε ότι αφορά τις φορητές συσκευές, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην καλύτερη εμπειρία για το χρήστη και όχι απλά στο κόστος αγοράς μιας Firefox συσκευής.

 

Πλέον θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία smartphones τα οποία θα ενσωματώνουν το Firefox OS και τα οποία θα ανήκουν σε διάφορες τιμολογιακές κατηγορίες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Βεβαίως, ο μεγάλος αντίπαλος που ακούει στο όνομα Android δε μπορεί να περάσει απαρατήρητος, με τη Mozill;a να πιστεύει ότι το Firefox OS μπορεί να εξαπλωθεί ακόμα και σε «δυνατά smartphones» τα οποία έχουν τη δυνατότητα να γίνουν το πρωταρχικό smartphone για τον καθένα.

 

Στις λύσεις που εξετάζει το ίδρυμα για να κάνει πιο ελκυστική την πρόταση του Firefox OS, περιλαμβάνεται η υποστήριξη Android εφαρμογών αν και αυτή αν τελικά γίνει, θα περιορίζεται σε κάποιες «σημαντικές εφαρμογές» και όχι σε όλες που κυκλοφορούν για την πλατφόρμα. Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχικός στόχος του ιδρύματος ήταν η παραγωγή feature phones, τα οποία θα βοηθούσαν το χρήστη να μεταβεί πιο εύκολα ΄στην αγορά ενός smartphone.

 

Link.png Site: CNet