Το κλείσιμο μιας επιχείρησης που πιστεύεται ότι είχε σπείρες spam για πελάτες, οδήγησε σε δραματική μείωση των junk mails.

 

Δύο αμερικάνικοι πάροχοι υπηρεσιών, τράβηξαν την πρίζα στην εταιρία McColo, ακολουθώντας μια έρευνα από την εφημερίδα Washington Post.

Η anti-spam εταιρία Ironport είδε πτώση των junk mail κατά 70% από τότε που η McColo τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 11 Νοεμβρίου.

Παρ' όλα αυτά, η Ironport προειδοποίησε ότι θα είναι μια προσωρινή αναστολή της απειλής του spam. "Είναι μία άνευ προηγουμένου πτώση, αλλά θα είναι προσωρινό, καθώς τα δίκτυα μετακινούνται από τη Β.Αμερική σε μέρη που υπάρχει λιγότερη εξονυχιστική έρευνα", είπε ο ομιλητής της Ironport.

 

Η Washington Post μάζευε στοιχεία για την McColo τους τελευταίους 4 μήνες και ειδοποίησε τους παρόχους της, Global Crossing και Hurricane Electric.

Και οι δύο αποφάσισαν να τραβήξουν την πρίζα την Τρίτη.

 

Πιστεύεται πως η εν λόγω εταιρία φιλοξενούσε σπείρες που έτρεχαν botnets - δίκτυα υπολογιστών που έστελναν κακόβουλα προγράμματα και spam. Σύμφωνα με τη MessageLabs, τα botnets είναι υπεύθυνα για πάνω από το 90% των spam.

 

Τα επίπεδα των Spam θα επιστρέψουν στο κανονικό καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα.

 

Μία πρόσφατη έρευνα των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, Μπέρκλευ και Σαν Ντιέγκο, βρήκαν ότι οι spammers κατφέρνουν να έχουν κέρδος παρ' όλο που παίρνουν μόνο μία απάντηση στα 12,5 εκατομμύρια e-mails που στέλνουν.

 

Source.png Πηγή: BBC