Τα τελευταία 10 χρόνια, η Zero Motorcycles βελτιώνει την σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της, προσθέτοντας όλο και περισσότερη ισχύ, και το κυριότερο, αυξάνοντας την εμβέλεια, ώστε να δελεάσει όσο το δυνατόν περισσότερους μοτοσικλετιστές να κάνουν την μετάβαση.

Για την σειρά μοτοσυκλετών του 2017, η εταιρεία Zero Motorcycles έκανε ακριβώς το ίδιο, αναβαθμίζοντας τα μοντέλα Zero S, Zero SR, Zero DS, Zero DSR, Zero FX και Zero FXS για να διαθέτουν εμβέλεια 320 περίπου χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα μοντέλα Zero S και Zero SR είναι τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα που ξεπερνούν αυτό το ορόσημο, αλλά επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαύσουν αυτού του είδους την απόδοση μόνο όταν οδηγούν μέσα στην πόλη.

 

Το προαιρετικό αξεσουάρ Power Tank (στοιχίζει επιπλέον $2695), που επεκτείνει την αυτονομία, παρέχει επίσης αρκετή ενέργεια για να βγουν παραπάνω από 160 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο. Για όσους αποζητούν υψηλή –άμεση- ροπή, η Zero Motorcycles βελτίωσε σημαντικά το power-train της με την ονομασία Z-Force, συμπεριλαμβάνοντας εσωτερικούς μόνιμους μαγνητικούς κινητήρες (IPM) με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη επιτάχυνση και την ροπή να αγγίζει τα 157,27Nm.

 

Για να εξασφαλίσει ότι οι αναβάτες θα ανησυχούν περισσότερο για την οδήγηση παρά για το σέρβις της μηχανής, η Zero Motorcycles ανακοίνωσε ένα νέο mobile app που προσφέρει την δυνατότητα παραμετροποίησης της απόδοσης – συμπεριλαμβανομένων και ρυθμίσεων για την μέγιστη ροπή, την μέγιστη ταχύτητα, την ανακτώμενη ενέργεια από την πέδης κ.ά. Επίσης επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν το firmware της μηχανής τους. Όσον αφορά στην μπαταρία ιόντων-λιθίου, καλύπτεται από 5ετή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων. Οι τιμές των μοντέλων του 2017, ξεκινούν από τα $8495 και φτάνουν τα $15995.

 

 

Link.png Site: Engadget