Τα προβλήματα για την GoPro συνεχίζονται, με τη μεγάλη ελπίδα της εταιρείας, το Karma drone, να ανακαλείται εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων.

Με βάση την ανακοίνωση της GoPro, αρκετά Karma drones κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στον αέρα, σταματούν να λειτουργούν, κάτι αρκετά επικίνδυνο όχι μόνο για το ίδιο το drone αλλά και για την πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος στο έδαφος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά ενώ η GoPro αναφέρει ότι προχωρά στην ανάκληση περίπου 2500 drones που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, στις μόλις 16 ημέρες που βρίσκεται στην κυκλοφορία το Karma.

 

Για την ώρα η εταιρεία δε γνωρίζει τι προκαλεί το πρόβλημα ενώ όσοι έχουν προχωρήσει στην αγορά του, μπορούν να το επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τα χρήματά του ή να περιμένουν μέχρι η GoPro επιλύσει το πρόβλημα. Για το θέμα αυτό η GoPro δε δίνει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αναφέροντας μόνο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει «σύντομα», Ήδη στο YouTube έχουν δημοσιευτεί αρκετά βίντεο από χρήστες που πραγματοποίησαν ακόμα και μια πτήση, πριν δουν το drone τους να σταματά να λειτουργεί στον αέρα και να προσγειώνεται απότομα στο έδαφος, κάτι που αναμενόμενα προκαλεί την καταστροφή του.

 


 

Το Karma drone ξεχωρίζει από τα περισσότερα drones εξαιτίας του μικρού του μεγέθους που το κάνουν εύκολο στη μεταφορά ενώ ενσωματώνει την αποσπώμενη κάμερα Hero 5 της εταιρείας που ξεχωρίζει για την ποιότητά της. Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, το Karma καλείται να αντιμετωπίσει το νέο drone της DJI, το Mavic Pro που για την ώρα διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες, έχοντας αποσπάσει θετικές κριτικές.

 

Link.png Site: Gizmodo