Μπορεί τα χαρακτηριστικά του Lumia 1020 να είναι κάπως ξεπερασμένα για τα σημερινά δεδομένα (έχει λάβει πάντως όλες τις ενημερώσεις Windows Phone 8.1 και θα εφοδιαστεί με Lumia Denim), αλλά η PureView κάμερα που διαθέτει, με τον αισθητήρα των 41 megapixels, είναι η εντυπωσιακότερη που υπάρχει σήμερα σε smartphone παραγωγής.

Πρόσφατα μάλιστα μάθαμε ότι το Nokia Lumia 1020, θα χρησιμοποιηθεί στο Ultrascope, στο πρώτο ρομποτικό 3D printed τηλεσκόπιο. Μην περιμένετε πως θα ξεκινήσετε αμέσως πάντως την εξερεύνηση του ουρανού με ένα από αυτά. Αν και πρόκειται ως επί το πλείστον για μια κατασκευή DIY δεν πρόκειται για παιχνίδι. Με βάση πλάτους 65 εκατοστών, μπορεί να σταθεί σε μέχρι και 1 μέτρο ύψος.

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι το Automated Robotic Observatory ή ARO, προοριζόταν για επαγγελματική χρήση, αν και θα γίνουν προσπάθειες ώστε η κατασκευή του να είναι απλή, εφικτή και οικονομικά προσιτή.

 

Ο δημιουργός του, James Parr, που είναι ο founder του Open Space Agency, θα αναρτήσει τα σχέδια για τη κατασκευή του στην ιστοσελίδα του οργανισμού (μαζί με το απαραίτητο λογισμικό), μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές για τη σωστή λειτουργία του.

To Lumia 1020 αποτελεί μόνο ένα, αν και αναμφισβήτητα βασικό, μέρος του τηλεσκοπίου, αφού ο "εγκέφαλος του" βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό Windows laptop, που κατευθύνει ένα Arduino Shield, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τους μηχανισμούς του. Το υπόλοιπο τμήμα της κατασκευής αποτελείται από ακρυλικά τμήματα και 3D printed στοιχεία.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P4fuABCtMwQ

 

Link.png Site: SlashGear