Πρίν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στο ενδεχόμενο της κυκλοφορίας ενός smartwatch από το γνωστό καλλιτέχνη και παραγωγό Will.I.Am. Ο Will.i.am παρουσίασε εχθές το PULS, το πρώτο εμπορικό προιόν της νεοσύστατης εταιρείας i.am+.

Το PULS είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm, 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου και στην ουσία αποτελεί ένα... smartphone σε σχήμα "έξυπνου βραχιολιού" αφού επιπλέον ενσωματώνει ηχείo -και μάλιστα αρκετά ισχυρ;o- GPS, pedometer, accelerometer, WiFi, 3G, πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, στέλνει και δέχεται μηνύματα SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.

 

Το "έξυπνο βραχιόλι" του Will.i.am στο τομέα του λογισμικού διαθέτει media player, virtual assistant (με την ονομασία Aneeda), fitness tracker, social media εφαρμογές για κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter κ.ά. Σε ποια πλατφόρμα βασίζεται; Σε ένα "fork" του Android. Η οθόνη που ενσωματώνει όπως μπορείτε να δείτε είναι κυρτή, έγχρωμη και αφής αλλά ο Will.I.Am δεν έχει κάνει γνωστές τις προδιαγραφές της ή τις προδιαγραφές του SoC. Με όλα τα παραπάνω όσο αφορά στο hardware και στο software, η αυτονομία έχει δεχτεί... πλήγμα, και γίνεται λόγος για 5 ώρες συνεχούς λειτουργίας (αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι μέσα στη μέρα να χρειαστεί να φορτιστεί δύο φορές ή περισσότερες αν "παίζετε" αδιάκοπα μαζί του). Update: Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 780mAh.

 

Το PULS θα κυκλοφορήσει τη περίοδο των Χριστουγέννων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εταιρεία AT&T ενώ στη Μ.Βρετανία θα φτάσει από την εταιρεία O2. Δυστυχώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το κόστος του.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8-v2Pua3y-w

 

 

Link.png Site: Wall Street Journal