Η εταιρεία Fitbit που κατασκευάζει fitness tracking wearable συσκευές ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα, τα Fitbit Surge που η εταιρεία χαρακτηρίζει "fitness super watch" και δύο wristbands, τα Fitbit Charge και Charge HR.

Και οι τρεις, μίνιμαλ και όμορφες συσκευές της Fitbit υπόσχονται πέρα από την παρακολούθηση της υγείας και της άσκησης του χρήστη, ανίχνευση συνήθειας ύπνου καθώς και Caller ID. Τα δύο wristbands διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας OLED ενώ το smartwatch διαθέτει οθόνη τεχνολογίας LCD.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται έως και μία εβδομάδα αυτονομία (για το απλό Charge). Η εταιρεία, μέσω του Fitbit API, υπόσχεται πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν στους καρδιακούς παλμούς και στη τοποθεσία που συλλέγονται από τις συσκευές που έχουν τι σχετικές δυνατότητες.

 

Το Fitbit Charge θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το βασικό μοντέλο, και αντικαθιστά το Fitbit Force με τη μικρή, μονόχρωμη OLED οθόνη. Έχει βηματόμετρο, μπορεί και κρατάει δεδομένα για την απόσταση που διανύσατε, για την καύση των θερμίδων, καθώς και τους... ορόφους που ανεβήκατε.

 

gallery_286955_1406_116876.jpg

 

Επίσης μπορεί αυτόματα να ανιχνεύει τις συνήθειες στον ύπνο και το πότε ξυπνάτε, ενώ παρέχει δυνατότητα vibrating alarm. To Fitbit Charge μπορεί και "ζευγαρώνει" με το smartphone σας ώστε να παρέχει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις (υποστηρίζει Call ID) και κοστίζει $129.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iVdsBo1GDN4

 

Το Fitbit Charge HR, παρέχει όλα όσα παρέχει και το βασικό μοντέλο Charge, αλλά το HR σημαίνει Heart Rate, και επομένως διαθέτει κατάλληλους αισθητήρες για να μετράει τους καρδιακούς παλμούς.

 

gallery_286955_1406_37040.jpg

 

Η επιπλέον αυτή δυνατότητα ανεβάζει το κόστος της συσκευής στα $149. Η τιμή, δεν είναι πάντως το μόνο πράγμα που επηρεάζεται από αυτή τη δυνατότητα, αφού και η αυτονομία από τις 7 μέρες, μειώνεται στις 5 μέρες.

 

 

Η εταιρεία αναφέρεται στο Fitbit Surge ως "fitness super watch". Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει το Charge HR αλλά επιπλέον διαθέτει μεγαλύτερη, αν και ασπρόμαυρη οθόνη, GPS tracking, οθόνη αφής, χειριστήρια για τη μουσική, προσφέρει custom watchfaces ενώ μπορεί να δείχνει -εφόσον το "ζευγαρώσετε" με το smartphone σας- ειδοποιήσεις μηνυμάτων ή εισερχόμενων κλήσεων.

 

gallery_286955_1406_52075.jpg

 

Πέρα από αυτά, το Surge δεν προσφέρει κάτι παραπάνω και επομένως ο χαρακτηρισμός "smartwatch" ενδεχομένως να ήταν υπερβολικός για τη συσκευή. Παρόλα αυτά, το Surge όπως και το απλό Charge προσφέρει μία εβδομάδα αυτονομίας, και επομένως το... "σούπερ" κολλάει μια χαρά με τη συσκευή. Το κόστος της συσκευής, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 -όπως και το Charge HR- είναι $249.99. To απλο Charge είναι διαθέσιμο από τώρα.

 

 

Link.png Site: SlashGear