Tην αντιμετώπιση του εντεινόμενου προβλήματος της εξάρτησης των νέων ατόμων από τα iPhones της Apple, θέτουν επί τάπητος δύο μεγαλομέτοχοι της εταιρείας, το fund Jana Partners, το οποίο ανήκει σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, και το Συνταξιοδοτικό Ταμείο των Δασκάλων της Καλιφόρνια (CalSTRS), το μεγαλύτερο στη χώρα.

Με επιστολή που απέστειλαν, ζητούν από την εταιρεία να εξετάσει την ανάπτυξη ενός λογισμικού που θα επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τη χρήση του τηλεφώνου από τα παιδιά τους, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τα επενδυτικά funds Jana and CalSTRS, που κατέχουν μετοχές της Apple αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητούν από την εταιρεία να διεξαγάγει μελέτες με αντικείμενο τις συνέπειες της υπερβολικής χρήσης των κινητών τηλεφώνων στην πνευματική υγεία. Την  ίδια ώρα, στις ΗΠΑ η εξάρτηση των παιδιών από τα κινητά προκαλεί εντεινόμενες ανησυχίες καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι ιδιαίτερα δυσκολεύονται να τα αποχωριστούν. 

Τα funds επισημαίνουν ότι θα υποστούν πλήγμα το γόητρο και η τιμή της μετοχής της Apple, εάν δεν αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα.Οι μισοί Αμερικανοί έφηβοι αισθάνονται εξαρτημένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα και δηλώνουν ότι αισθάνονται πίεση να απαντήσουν άμεσα στα μηνύματα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το 2016 η Common Sense Media.

Reuters