Αν και αρκετοί πίστευαν ότι η κορυφαία Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα παρουσίαζε τη νέα σειρά Galaxy S στη φετινή έκθεση CES, τελικώς η αποκάλυψη της θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη.

 

Από την πρόσκληση που απέστειλε σε εκπροσώπους εταιρειών αλλά και σε δημοσιογράφους, μαθαίνουμε ότι η Samsung σε ειδική εκδήλωση Unpacked που θα πραγματοποιήσει, θα αποκαλύψει το Galaxy S9 (όσο και το Galaxy S9+).

Από την πρόσκληση επίσης και την έκφραση “The Camera. Reimagined” καταλαβαίνουμε πως θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της κάμερας. Όσον αφορά στο τελευταίο, φημολογείται πως οι νέες συσκευές της σειράς Galaxy S θα διαθέτουν κάμερα με σύστημα φακών που επιδεικνύει “variable aperture”, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε f/1.5 και f/2.4, οπότε ανάμεσα σε άλλα μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλή απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού.

s9.jpg.e4beeab5bc6bc6b802cca1bf0e991547.jpg

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το Galaxy S9 θα διαθέτει μονή κύρια κάμερα ενώ το Galaxy S9+ θα διαθέτει διπλή κύρια κάμερα. Λέγεται επίσης πως θα υποστηρίζεται λήψη βίντεο 1080p με 480fps.

Από φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει (όπως οι παραπάνω) γνωρίζουμε ότι ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει μετακομίσει σε μία περισσότερο… ορθολογική θέση, ακριβώς κάτω από τους φακούς των καμερών ενώ στα δεξιά τους, βρίσκουμε το flash αλλά και τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών.

Περιμένουμε επίσης από τις συσκευές να διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας Super AMOLED/ Infinity που υποστηρίζουν αναλογία πλευρών 18.5:9 και έχουν ελαφρώς μικρότερα bezels. Τα νέα Galaxy S9 και S9+ θα υποστηρίζουν wireless charging (15W).

GSMArena

Engadget

  • Like 2