H Harman Kardon ήταν η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε –μαζί με τη Microsoft- έξυπνο ηχείο με ενσωματωμένη τη ψηφιακή βοηθό Cortana, το Invoke.

Αν και το δεύτερο Cortana-powered ηχείο στην αγορά αναμενόταν να κυκλοφορήσει από την HP, η Xiaomi έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε το Yeelight Voice Assistant.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έξυπνο ηχείο δεν εκμεταλλεύεται μόνο την πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και τη ψηφιακή βοηθό της Microsoft, αλλά έρχεται με δύο συστήματα AI, τα Amazon Alexa και Microsoft Cortana.

Λάβετε υπόψη σας ότι την ώρα που για τη Cortana είναι διαθέσιμες περίπου 250 δεξιότητες (skills), αριθμός πολύ χαμηλός συγκριτικά με τις 25 χιλιάδες της Alexa. H συσκευή της Xiaomi θα ξεκινήσει να πωλείται στις 31Ιανουαρίου με τιμή $30.

Η έξυπνη συσκευή Yeelight Voice Assistant της Xiaomi ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz, 256MB RAM και 256MB αποθηκευτικό χώρο, ηχείο 2W καθώς και έξι μικρόφωνα. Επίσης υποστηρίζει WiFi και Bluetooth Low Energy. Μπορεί να ενεργοποιηθεί με φωνητική εντολή από απόσταση πέντε μέτρων και συνεργάζεται άψογα με όλα τα έξυπνα προϊόντα της Xiaomi. 

Yeelight-Voice-Assistant.jpg.dd244dd560987585c2caa60e83d7a328.jpg

PhoneArena

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1