PDA

Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Win XP kai Linux Mazi

leukonas
27-05-2005, 16:30
Exo dio diskous sto mixanima mou.Ston enan exo ta windows XP kai ston allo xtes ebala Linux Suse 9.Thelo na balo kapion bootloader o opios na me rotaei se pio apo ta dio thelo na bootarei.Thelo omos ana pasa stigmi na mporo na ksiloso ton bootloader kai to sistima na leitourgei opos palia.Default boot ta windows xp.Ine efikto ayto pou zitao?An ne proteinete mou kapion kalo bootloader,pou tha ton elegxo apo ta xp giati apo linux den ksero.

leukonas
28-05-2005, 01:39
kaneis re pedia????

scheoul777
28-05-2005, 13:38
ap'tin stigmh pou perases to suse kanonika tha eprepe na exeis perasei kai bootloader. O default toy einai o grub. Gia na ton ksilwseis apla mpeneis me bootdisk kai kaneis fdisk /mbr. An den to exeis perasei sto mbr kai ton exeis perasei ston hd* ton kaneis uninstall ap'to suse.

WM.

insomniac_new
28-05-2005, 14:30
πέρνα το lilo είναι καλύτερο

bchris
28-05-2005, 15:04
πέρνα το lilo είναι καλύτερο
Οχι.
Το lilo δεν ειναι καλυτερο απο το grub._

Φιλε leukonas υπαρχει και τροπος να κανεις και τον boot manager των XaPe
να boot-αρει linux.

Δεν θυμαμαι ακριβως την διαδικασια ομως, γι' αυτο ψαξε σε κανα google.

Παντως, η προσωπικη μου αποψη ειναι να κοιταξεις να μαθεις λιγο
το grub, το οποιο ειναι κορυφαιο.
Αλλωστε για να το μαθεις δεν το εβαλες το linux?

scheoul777
28-05-2005, 16:44
@bchris is right. To grub einai anwtero.

leukonas
29-05-2005, 05:20
Pedia eyxaristo gia tis apantiseis sas.Brika tin lisi kai tin paratheto parakato isos pote xreastei kai kaneis allos.
Ebala ton disko pou tha agkathistousa to linux san slave sto proto ide kanali.Ekana egkatastasi to linux kanonika me ti moni diafora oti ton bootloader (Grub) ton ebala se disketa.Opote exo ti disketa mesa panta kai dialego apo kei leitourgiko.Opote theliso na apalago apo to linux apla bgazo ti disketa,kano format sto disko kai linux BYE BYE.Episis mporei kapios na xrisimopiisei ton loader ton window sgia ayti ti doulia.Mpenei se console mode kai dinei tin parakato entoli: dd if=/dev/hda2 of=/mnt/floppy/linux.bin bs=512 count=1
opou hda2 bazei to onoma tou partition pou briskete to arxeio pou mas endiaferei.An den gnorizoume pou ine grafoume df kai mas to emfanizei.
Paradeigma entolis df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/hda3 8665372 1639580 6585612 20% /
/dev/hda2 46636 5959 38269 14% /boot
/dev/hda6 513776 189504 324272 37% /osshare
none 256624 0 256624 0% /dev/shm
emas mas endiaferei to boot.
apo kei kai pera mpenoume se windows kai petame to erxeio pou exei grapsei sti disketa sto disko c kai grafoume sto boot.ini tin parakato grami
c:\linux.bin="Linux"
Ayto itan olo.

insomniac_new
29-05-2005, 14:34
το grub άμα το βαλεις μετα δεν βγαίνει με τίποτα!!!

gk1
29-05-2005, 15:26
το grub άμα το βαλεις μετα δεν βγαίνει με τίποτα!!!
nai???? egw pantos eime poli eyxaristimenos apo to grub poy eine poli aplo! alla kserei kaneis pos mporw na balw n anigoyn prota ta win k oxi ta linux?

insomniac_new
29-05-2005, 19:43
πρέπει να πειράξει το αρχείο grub.conf
ποια έκδοση linux έχεις;

Maniakos
30-05-2005, 09:16
Αυτό πάντως ότι ο LILO είναι χειρότερος από το GRUB δεν έχω καταλάβει από που έχει δημιουργηθεί. Απλοί bootloaders είναι και οι 2 και άμα ρυθμιστούνε σωστά από την αρχή κάνουνε την δουλειά τους για πάντα. Τώρα κάτι θεωρίες που ακούω "ναι αλλά ο ένας φορτώνει πιο γρήγορα" , "ο αλλος δεν κάνει εκείνο" δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα.

leukonas, το θέμα που έθεσες έχει συζητηθεί πολλές φορές και για τους 2 boot loaders. Κάνε ένα search. Είμαι σίγουρος επίσης ότι στο Linux FAQ το οποίο είναι sticky υπάρχουνε οι απαντήσεις που ζητάς στην αρχική σου ερώτηση άμα σε ενδιαφέρει ακόμα.

leukonas
31-05-2005, 20:55
Maniakos exo psaxei exo brei lisi gia to thema mou.alla mallon den katalabes ti ithela.ego ithela na exo enan bootloader.ayton ton windows.kai otan bariomoun to linux me aplo tromo na epanefera to pc stin arxiki tou katastasi.

bchris
31-05-2005, 21:05
Αυτό πάντως ότι ο LILO είναι χειρότερος από το GRUB δεν έχω καταλάβει από που έχει δημιουργηθεί. Απλοί bootloaders είναι και οι 2 και άμα ρυθμιστούνε σωστά από την αρχή κάνουνε την δουλειά τους για πάντα. Τώρα κάτι θεωρίες που ακούω "ναι αλλά ο ένας φορτώνει πιο γρήγορα" , "ο αλλος δεν κάνει εκείνο" δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα.

leukonas, το θέμα που έθεσες έχει συζητηθεί πολλές φορές και για τους 2 boot loaders. Κάνε ένα search. Είμαι σίγουρος επίσης ότι στο Linux FAQ το οποίο είναι sticky υπάρχουνε οι απαντήσεις που ζητάς στην αρχική σου ερώτηση άμα σε ενδιαφέρει ακόμα.

Ενα πολυ απλο παραδειγμα που μου ερχεται τωρα στο μυαλο ειναι το εξης:
Αν για καποιο λογο αλλαξει η σειρα των δισκων σου, βγαλεις/βαλεις δισκο,
και πχ to /dev/hdb1 (linux /) γινει /dev/hdc1

-- Με το lilo, απλα τον ηπιες.
Πρεπει να boot-αρεις με cd, και να ξανατρεξεις /sbin/lilo για να ξαναγραψει
την καινουργια πληροφορια...
-- Με το grub ομως, μπαινεις σε command mode σ' επιπεδο BOOTLOADER,
αλλαζεις το (hd1,1) σε (hd2,1) και καθαρισες...

Και αλλα πολλα.
Οσο πιο πολυ το δουλευεις τοσο πιο πολυ βλεπεις τα πλεονεκτηματα του

leukonas
01-06-2005, 00:54
Xm ayto to teleyteo den to iksera oti dld mporeis na alakseis tous diskous etsi apla k ego ekana tzampa egkatastasi ksana...klaps

geopoul
01-06-2005, 01:04
Αν θέλεις να είχεις το έλεγχο του bootloader μέσα από τα windows μπορείς να εγκαταστήσεις το BootMagic που τρέχει σε windows αλλά δουλέυει και με το linux.

alkisg
01-06-2005, 09:17
Είναι γενικότερα παραδεκτό ότι ο grub είναι ανώτερος από τον lilo (μιλάω για κριτικές προγραμματιστών που ξέρουν από boot loaders, όχι για κριτικές απλών χρηστών). Λίγο google για lilo vs grub θα σας πείσει. Ενδεικτικά:

* Ο grub μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλά διαμερίσματα (π.χ. και σε FAT), όχι μόνο σε linux partitions. Π.χ. εγώ τον έχω στο partition των XP και αν θέλω να αλλάξω το default boot απλά πειράζω με το σημειωματάριο το menu.lst.

* Επιτρέπει να κάνεις edit το command line. Όχι μόνο για να αλλάξεις το boot order, αλλά και για μικροεντολές σαν dir κτλ.

* Επιτρέπει να μπουτάρεις από μια δισκέτα και να κάνεις εγκατάσταση όπου θέλεις ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ GRUB, είτε στο mbr, είτε σε boot sector.

* Είναι multiboot compliant, δηλαδή μπορεί να εκκινήσει κάθε λειτουργικό συμβατό με το πρότυπο multiboot.

Τέλος, αν και ήδη ο GRUB είναι πολύ ανώτερος από τον lilo, να πω ότι ο GRUB 1 (Legacy) έχει ψιλοεγκαταληφθεί και γίνονται μόνο bug corrections, δεν προστίθενται νέα features. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι οι developers έχουν προχωρήσει με την ανάπτυξη του GRUB 2, ο οποίος θα έχει πολύ μεγάλη εσωτερική υποστήριξη για προγραμματιστές, και αναμένω να είναι κλάσεις ανώτερος και από τον GRUB 1. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ακόμα διαθέσιμος για downloading, παρά μόνο μέσω CVS.

alkisg
01-06-2005, 09:19
Υ.Γ. για να βγει ο Grub αρκεί ένα fdisk /mbr και να σβήσεις τον αντίστοιχο φάκελο που τον έβαλες.

leukonas
01-06-2005, 20:08
geopoul argises na apantiseis....ayto ithela.ena tetio programa.

geopoul
03-06-2005, 03:45
... μόνο που δυστυχώς είναι εμπορικό.

scheoul777
03-06-2005, 17:56
emena signwmi alla me erethise auth i @@ria tou insomniac_new tou oti den bgainei to grub. ELEOOSSSS...

apoikos
03-06-2005, 19:20
emena signwmi alla me erethise auth i @@ria tou insomniac_new tou oti den bgainei to grub. ELEOOSSSS...

Συγγνώμη, αλλά το παιδί έχει ένα Α δίκιο, διότι ο grub δεν έχει uninstall command . Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι την πείρα σου στο θέμα των bootloaders...

Επιπλέον, το να κάνεις fdisk /mbr έχει τα εξής προβλήματα:

Απαιτεί κάποιου είδους Windows (ή έστω FreeDOS)
Ενδέχεται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις να αλοιώσει το partition table

Αντί να κάθεσαι λοιπόν και να κάνεις αυτού του είδους τα σχόλια (τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος άλλος επίσης να θεωρεί @@ριές), καλύτερα να προτείνεις κάποια λύση ή να δώσεις κάποια συμβουλή.

Προσωπικά θεωρώ ότι η καλύτερη λύση για τον grub, δεδομένης της αδυναμίας απεγκατάστασής του, θα ήταν να τον περνάει κανείς εξαρχής στον BR του root partition του Linux (ή του /boot, ή whatever) και όχι στο MBR. (π.χ. αντί για setup (hd0) να δώσει setup (hd0,1) για /dev/hda2 root partition). Στη συνέχεια mark μέσα από το fdisk το partition του linux ως active και λογικά θα παίξει. Αν μετά σουτάρεις όλο το partition, φεύγει και ο grub, απλά πρέπει να μαρκάρεις στη συνέχεια το partition των windows ως active, για να μπουτάρει το BIOS από 'κει.

Υπάρχει ένα workaround για αυτό βέβαια, που εμπλέκει την dd, το ένα special device και το MBR, αλλά επειδή είναι πολύ επικίνδυνο να χαθεί το partition table δε θα γράψω την εντολή... Όσοι κατάλαβαν ας το ψάξουν

insomniac_new
03-06-2005, 21:28
Συγγνώμη, αλλά το παιδί έχει ένα Α δίκιο, διότι ο grub δεν έχει uninstall command . Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι την πείρα σου στο θέμα των bootloaders...

Επιπλέον, το να κάνεις fdisk /mbr έχει τα εξής προβλήματα:

Απαιτεί κάποιου είδους Windows (ή έστω FreeDOS)
Ενδέχεται σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις να αλοιώσει το partition table

Αντί να κάθεσαι λοιπόν και να κάνεις αυτού του είδους τα σχόλια (τα οποία κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος άλλος επίσης να θεωρεί @@ριές), καλύτερα να προτείνεις κάποια λύση ή να δώσεις κάποια συμβουλή.

Προσωπικά θεωρώ ότι η καλύτερη λύση για τον grub, δεδομένης της αδυναμίας απεγκατάστασής του, θα ήταν να τον περνάει κανείς εξαρχής στον BR του root partition του Linux (ή του /boot, ή whatever) και όχι στο MBR. (π.χ. αντί για setup (hd0) να δώσει setup (hd0,1) για /dev/hda2 root partition). Στη συνέχεια mark μέσα από το fdisk το partition του linux ως active και λογικά θα παίξει. Αν μετά σουτάρεις όλο το partition, φεύγει και ο grub, απλά πρέπει να μαρκάρεις στη συνέχεια το partition των windows ως active, για να μπουτάρει το BIOS από 'κει.

Υπάρχει ένα workaround για αυτό βέβαια, που εμπλέκει την dd, το ένα special device και το MBR, αλλά επειδή είναι πολύ επικίνδυνο να χαθεί το partition table δε θα γράψω την εντολή... Όσοι κατάλαβαν ας το ψάξουν

scheoul777 ase ta ELEOS kai mathe apo ta parapanw...
δεν μπορεις να κανεις σε όλους τον έξυπνο

leukonas
04-06-2005, 03:02
Gnomi mou san apeiros kai pros olous tous apeirous ine stin proti sas egkatastasi i telos panton mexri na mathete na xeirizeste ta basika kalitera ton bootloader tou linux na ton bazete se disketa.Anabete ton ipologisti me ti disketa mesa.Thelete windows ta epilegete.thelete linux to epilegete.An kapia mera thelete na ksefortothite to linux apla bgazete ti disketa,sbinete ta partition tou linux kai ola ine mia xara xaroula.O ipologistis bootarei aytomata se windows.

scheoul777
04-06-2005, 12:44
@apoikos: Φίλε μου δεν μου ζητήθηκε λύση για να την δόσω, αντιθέτως ο insomniac_new έκανε ένα κάκιστο statement που δυστυχώς επιρεάζει αρνητικά όλους τους νέους και άπειρους χρήστες. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι αυτή που ανέφερες. Δημιουργία ξεχωριστού boot partition, εγκατάσταση του grub εκεί και delete του partition για απεγκατάσταση.

@insomniac_new: Φίλε μου, δεν κάνω ποτέ τον έξυπνο, αντιθέτως απαντάω μόνο σε αντικείμενα που γνωρίζω και όταν τα γνωρίζω λίγο μόνο με μεγάλη επιφύλαξη. Και αυτό διότι δεν θέλω να παραπληροφορώ τον κόσμο, όπως έκανες.
Έχει μεγάλη διαφορά να υποστηρίξεις ότι το grub έχει μια μεγάλη αδυναμία στο ότι δεν έχει uninstall command με το δικό σου post.

Και ναι, Έλεος! :)

WM.

insomniac_new
04-06-2005, 17:11
emena signwmi alla me erethise auth i @@ria tou insomniac_new tou oti den bgainei to grub. ELEOOSSSS....

@insomniac_new: Φίλε μου, δεν κάνω ποτέ τον έξυπνο, αντιθέτως απαντάω μόνο σε αντικείμενα που γνωρίζω και όταν τα γνωρίζω λίγο μόνο με μεγάλη επιφύλαξη. Και αυτό διότι δεν θέλω να παραπληροφορώ τον κόσμο, όπως έκανες.
Έχει μεγάλη διαφορά να υποστηρίξεις ότι το grub έχει μια μεγάλη αδυναμία στο ότι δεν έχει uninstall command με το δικό σου post.

Και ναι, Έλεος! :)

WM.

Τα συμπεράσματα δικά σας...Εγώ παραιτούμαι
απ΄οτι φαίνεται ο φίλος μας ο scheoul777 είναι ειδική περίπτωση και χρειάζεται
καποια άλλη βοήθεια ...

θα ητάν προτιμότερο να σβήσεις το προηγούμενο ποστ σου πριν ξαναεπιχειρισεις να γραψεις...γιατι όπως βλεπεις εισαι "άλλα λόγια να αγαπιομαστε" :D

scheoul777
05-06-2005, 17:56
Φίλε μου insomniac καταντάς βαρετός, όπως και αυτή η ηλίθια διαμάχη. Βέβαια φταίω κι εγώ, λόγω της κακής διατύπωσης του post μου. Να σου δώσω λοιπόν μια διαφορετικη διατύπωση για να το καταλάβεις πλήρως. Απ'ότι κατάλαβα η προβληματική το post είναι η παρακάτω φράση:" Έχει μεγάλη διαφορά να υποστηρίξεις ότι το grub έχει μια μεγάλη αδυναμία στο ότι δεν έχει uninstall command με το δικό σου post." Ας αλλάξω λοιπόν την διατύπωση -->" Έχει μεγάλη διαφορά να υποστηρίξεις ότι το grub έχει μια μεγάλη αδυναμία στο ότι δεν έχει uninstall command, σε σχέση με το προαναφερθές δικό σου post(ότι το grub-όπως πολύ πετυχημένα αναφέρεις- δεν βγαίνει)."
Tώρα μπορώ να πω ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι κι ότι μπορούμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την γελοία συζήτηση. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά, βαρέθηκα.

WM.

tonis22pap
05-06-2005, 18:32
htan lathos diatyposh sto post toy insomniac_new sto oti den bgainei to grub.h isws den gnwrize oti mporei na bgei.ksekoliste

insomniac_new
05-06-2005, 20:14
telos.............

scheoul777
06-06-2005, 13:16
kairos htan :)

insomniac_new
06-06-2005, 14:11
akrivws :P

leukonas
07-06-2005, 01:45
orea tora pou teleiosan oi diamaxes iparxei entoli na bgei o grub??an oxi tote me fixmbr ginete i doulia?

insomniac_new
07-06-2005, 13:27
μόνο με fixmbr...
παρε μιά δισκέττα εκκίνησης για dos ... κλπ

scheoul777
07-06-2005, 14:17
nai me fixmbr kai opws eipame kai proigoumenws me installation se /boot partition kai delete tou partition meta.

scheoul777
07-06-2005, 14:17
a kai filakia insomniac mwro mou....hahahahahah :P

alkisg
07-06-2005, 14:51
http://www.gnu.org/software/grub/grub-faq.html#q12

insomniac_new
07-06-2005, 16:44
a kai filakia insomniac mwro mou....hahahahahah :P

looool scheoul777

leukonas
08-06-2005, 00:43
ok tin epomeni fora pou tha steiso linux tha to exo sta ipospin mou.pantos pezei megalo pedema stous drivers.genikotera dld to install den ine bazo to cd mesa kai egine.

insomniac_new
08-06-2005, 11:51
ok tin epomeni fora pou tha steiso linux tha to exo sta ipospin mou.pantos pezei megalo pedema stous drivers.genikotera dld to install den ine bazo to cd mesa kai egine.

αυτό ειναι το κυρίαρχο πρόβλημα των linux leukonas
καθώς και η εγκατάσταση νέων προγραμματων κλπ...
γι αυτό θεωρούνται ακόμα δυσχρηστα

leukonas
09-06-2005, 03:35
me tin egkatastasi tin paleuo tin ipothesi alla me tous drivers........2 meres gia na peraso drivers gia modem.Ta usb disks den douleuoun kateythian...ine piso akoma poli se sxesi me ta win kai thelei polla xronia gia na ta ftasei.......

scheoul777
09-06-2005, 14:39
goux goux goux....ainte pali arxinamee...oti einai pisw sxetika se thema aytomatismoy, tha simfwnisw. Apo thema poiothtas leitourgikou omws den sigrinontai. To linux einai safws anwtero. Pantws me tis emporikes dianomes pistevw oti den tha exeis kanena provlima. EIdika me to Suse kai to mandriva. Opws exw proanaferei se allo post to suse vrike to on-board bluetooth tou laptop moy pou ta xp den to evlepan katholou kai pou zoristika arketa na to perasw.

leukonas
10-06-2005, 09:46
tes pa gia na mina niksoume ena thema pou den kleinei pote ego apla leo pos an se kapion apeiro dosoun ena cd me xp kai ena cd-dvd me linux na to steisei se ena kenourio mixanima windows tha dei sigoura.tora linux dne ksero kata poso tha dei.kai an dei tha einai lipso.fisika katanoo pos ine anotero , kalitero , asfalestero alla oxi eyxristo.

psyduck
04-07-2005, 14:40
Και σε Laptop που δεν εχει οδηγο δισκετας πως τρεχουμε δισκετα εκκινησης για να γραψουμε "fdisk /mbr" πως απεγκαθιστουμε Grub;

bobosss
04-07-2005, 15:04
boot apo cd win kai recovery console........

KotZer
10-09-2005, 18:04
Καλησπέρα,
Έχω ένα 80αρι σκληρό unformated.
Έκανα install πρώτα τα XP και διάλεξα να τα κάνει σε ένα partition ton 60 GB αφήνοντας το υπόλοιπο unallocated. Ύστερα έκανα install to ubuntu στα υπόλοιπα 20 GB και επέλεξα να βάλω το GRUB σε δισκέτα. Όταν Bootaro apo δισκέτα δουλέυαουν όλα άψογα, και μπορώ να επιλέξω είτε να φορτώσει linux είτε τα XP. Όταν όμως bootarei απο το σκληρό δε βρίσκει λειτουργικό σύστημα :( δοκίμασα recovery console και fixboot και δεν άλλαξε τπτ. Fixmbr φοβήθηκα να κάνω γιατί μου έλεγε πως μπορεί να μη βρίσκει τα partitions.

Έχει κανεις καμία ιδέα?

Thnx εκ των προτέρων και sorry αν σας κούρασα :)

alkisg
11-09-2005, 16:20
Αν τα XP είναι στο πρώτο primary partition (δλδ στο C:\boot.ini έχει multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS) ΚΑΙ το γράμμα δίσκου που χρησιμοποιούν είναι το C:, τότε μην φοβάσαι, δώσε fixmbr.

Αλλιώς γράψε μας λίγο τα περιεχόμενα του menu.lst της δισκέτας.

Xdanger
11-09-2005, 19:53
giati evales to grub stin disketa?

KotZer
12-09-2005, 03:20
giati evales to grub stin disketa?

Για να έχω τη δυνατότητα όταν δε bootaro απο δισκέτα να φορτώνει κατευθέιαν τα windows και να φέρεται σα να μη φέρει ότι υπάρχει και άλλο partition με άλλο λειτουργικό. Και υποτίθεται πως έτσι δε πειράζεις καθόλου το partition των windows και δεν έχεις προβλήματα με mbr (καλη ώρα) Το έχω ξανακάνει και δούλευε μια χαρα. Δε ξέρω τώρα τι φταίει... Ίσως επείδη έκανα install κατευθείαν τα linux μετά τα windows...

Δοκίμασα fixmbr μίας και στο στο C:\boot.ini έχει multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS αλλα δεν άλλαξε τπτ. "error loadinγ operating system" βγάζει...

to /boot/grub/menu.lst έχει .. [έχει και κάτι άλλα πιο πάνω που δε νομίζω να παίζουν ρόλο]

title Ubuntu, kernel 2.6.10-5-386
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-5-386 root=/dev/hda2 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.10-5-386
savedefault
boot

title Ubuntu, kernel 2.6.10-5-386 (recovery mode)
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-5-386 root=/dev/hda2 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.10-5-386
savedefault
boot

title Ubuntu, kernel memtest86+
root (hd0,1)
kernel /boot/memtest86+.bin
savedefault
boot

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title Other operating systems:
root

# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/hda1
title Microsoft Windows XP Professional
root (hd0,0)
savedefault
chainloader +1

alkisg
12-09-2005, 09:25
Ένα πιθανό πρόβλημα είναι να μην είναι active το partition των XP.
Είτε κάν'το active με το fdisk, είτε πρόσθεσε την λέξη makeactive στην τελευταία καταχώρηση του menu.lst (οπότε και αφού μπουτάρεις μια φορά με δισκέτα θα μείνει active για τις επόμενες φορές που θα μπουτάρεις από το δίσκο).

KotZer
13-09-2005, 02:27
thnx telika afto itan ... :D
vevaia de doulepse me to makeactive kai mpika apo freedos kai to dior8osa..