Εμφάνιση Πλήρους Έκδοσης : Memor32 το απόλυτο εργαλείο για το PS2/PStwo
vaiaserres
20-08-2008, 13:56
Παιδια τι λετε αξιζει
http://www.yellowdog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=2
Εγω λεω να το παρω το δοκιμασε κανενας??
vaiaserres
20-08-2008, 18:29
Παιδια τι λετε να το παρο και αν ναι απο που??
vaiaserres
20-08-2008, 20:20
Κανεις δεν ξερει τιποτα??
dreaming123
20-08-2008, 20:32
Aπο εδώ μπορείς να το πάρεις...
http://www.ebw.gr/Store/Default.aspx?tabid=144&CatID=91&productid=2540&language=el-GR
vaiaserres
20-08-2008, 20:52
Μηπως ξερεις αμα δουλευει με αντιγραμμενα??
αμα περασεις το exploit θα παιζει,αφου τα πατσαρεις πρωτα.
vaiaserres
20-08-2008, 21:00
Πως γινετε αυτο??
dreaming123
20-08-2008, 21:02
Φίλε στο site που έδωσες παραπάνω τα έχει όλα γραμμένα.
vaiaserres
20-08-2008, 21:09
Οκ σας εμπιστευομαι και το παιρνω
dreaming123
20-08-2008, 21:12
Φίλε εγω δεν σου είπα οτι στο προτείνω γιατι δεν το έχω χρησιμοποιήσει...
Απλά σου είπα απο που μπορείς να το αγοράσεις...
Πάντως με τις λειτουργίες του καλό μου φαίνεται!!!
vaiaserres
20-08-2008, 21:18
οκ δεν λεω τιποτα απλος και και καπου αλλου λεει για το ιδιο θεμα εδο και γιαυτο το πηρα
epsilon753
20-08-2008, 23:15
Λοιπόν, ξεκινάω λέγοντας ότι το εργαλείο είναι εξαιρετικό και θα εξηγήσω αυτό που λέω.
Πριν όμως να πω ότι στην Ελλάδα το βρίσκεις ακριβά. Εγώ το πήρα από ebay και μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε 42 ευρώ. Βέβαια περίμενα μια εβδομάδα.
Η τιμή του αν αναλογιστεί κανείς ότι χρησιμοποιείται και σαν memory card και μάλιστα μεγάλο -32ΜΒ- αλλά και σαν τρόπος για να παίξετε αντίγραφα αλλά και Homebrew ΧΩΡΙΣ επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ να χάσετε την εγγύηση σας ή να ανοίξετε την κονσόλα σας είναι πάρα πολύ καλή.
Το Memor32 βγήκε στην αρχή -και καλά- σαν κάρτα μνήμης που μπορούσε να συνδεθεί με τον ΗΥ μέσω της USB θύρας που έχει για να γίνει management των savegame.
Σχεδόν όμως ταυτόχρονα έκανε την εμφάνιση του και ένα firmware ονόματι Memento από μια υποτίθεται ανεξάρτητη ομάδα που έκανε την καρτούλα ουσιαστικό ένα φορητό εύχρηστο και ακίνδυνο modchip. Ουσιαστικά βέβαια πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους πίσω από το project.
Όλα κυλούσαν ομάλα και η compatibility των παιχνιδιών αυξανόταν έως ότου ξαφνικά η ανάπτυξη νέων firmware σταμάτησε στο 1.2e. Ολόκληρο το 2008 δεν είχαμε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Οι φανς άρχισαν να διαμαρτύρονται. Βέβαια τη δουλειά την έκανε η καρτούλα με ένα ποσοστό επιτυχίας στο 70% των τίτλων που σε συνδυασμό με τη χρήση των Swap Magic elf (τα βρίσκεις στο δίκτυο δωρεάν) έφτανε στο 99%.
ΤΟ ΜΠΑΜ όμως έγινε μέσα στο καλοκαίρι όταν έκανε την εμφάνιση του το δωρεάν ESR.
Ένα προγραμματάκι που κάνει την ίδια δουλειά με το Memento φορτώνεται πανεύκολα στη Memor32 και παίζει κυριολεκτικά τα πάντα. Σε συνδυασμό με το Memento δεν έχω βρει κάτι που να μην τρέχει και λειτουργεί.
Το ESR μπαίνει και σε απλή κάρτα μνήμης αλλά προυποθέτει ότι έχουμε ένα τρόπο να τρέχουμε homebrew στο PS2 οπότε είναι άλλο θέμα...
Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το μόνο που χρειάζεται πριν την εγγραφή του ISO στο δισκάκι είναι να το πατσάρουμε με μια διαδικασία που διαρκεί ένα δευτερόλεπτο, ναι ακριβώς ένα δευτερόλεπτο. Με την τελευταία έκδοση του ESR αυτό δεν είναι απαραίτητο αλλά για καλύτερα αποτελέσματα συνίσταται.
Όπως είπα και πριν δε βρήκα ακόμα κάτι που να μην τρέχει με το Memor32/ESR
Βάζω το δισκάκι στο PS2 και με πατημένο ένα κουμπί στο χειριστήριο ανοίγω το PS2. Το παιχνίδι αρχίζει και παίζει στην ατσιπάριστη κονσόλα μου ένα PStwo slim.
Όποιος το αποκτήσει και θέλει βοήθεια ας μου το πει. Επίσης όποιος έχει ερωτήσεις εδώ είμαστε.
vaiaserres
20-08-2008, 23:29
Εχω μια ερωτηση βασικα 3 παιζει σε χοντρο Playstation και τι ειναι το ESR και αν μπορεις πες αναλιτικοτατα ολα τα βηματα που κανεις.Ευχαριστω!!
Α και ειπες οτι το πουλανε ακριβα εγω που το πηρα απο εδο http://www.ebw.gr/Store/Default.aspx?tabid=144&CatID=91&productid=2540&language=el-GR καλα εκανα??
alexisgt
20-08-2008, 23:59
Υπάρχει κάποιο "official" site για το ESR?
epsilon753, thanks για τις πληροφορίες!
epsilon753
21-08-2008, 00:51
Βασικό: Το Memor32 και ESR παίζει σε όλα τα PS2.
Προβλήματα έχουν αναφερθεί μόνο με μερικά αυστραλέζικα, αλλά δεν μας νοιάζει έτσι δεν είναι ;)
Α και ειπες οτι το πουλανε ακριβα εγω που το πηρα απο εδο http://www.ebw.gr/Store/Default.aspx?tabid=144&CatID=91&productid=2540&language=el-GR καλα εκανα??
Καλή φαίνεται. Εγώ με 42 το είχα σπίτι.
Οδηγός Χρήσης Memor32/Memento/ESR
Λοιπόν τα ακριβή βήματα για το ESR έχουν ως εξής, μαζί βάζω και τα απαραίτητα προγράμματα -δικά μου uploads από τα επίσημα σαιτ κάθε εφαρμογής στο rapidshare για ευκολία-
1. Προυποθέση: έχεις το memor32 στα χέρια σου
2. Το έχεις βάλει στο PS2 και το έχεις φορμάρει σαν μια κανονικά κάρτα μνήμης
3. Βάζεις τους drivers στον ΗΥ ΠΡΙΝ επαναλαμβάνω ΠΡΙΝ συνδέσεις την καρτούλα με USB
http://rapidshare.com/files/138842989/CDM_2.04.06.rar
4. Συνδέεις την κάρτα στον ΗΥ και βάζεις το Memento Firmware
http://rapidshare.com/files/138843397/MementoFW_12e.zip
5. Πηγαίνεις στο c:\Program Files\Memor32\Ps2saves\ και εκεί μέσα φτιάχνεις ένα φάκελο ΒΟΟΤ (κεφαλαία)
6. Κατεβάζεις το Ulaunch Elf 4.24 και παίρνεις το uncompressed BOOT.elf το οποίο το τοποθετείς στο φάκελο BOOT που έφτιαξες και το μετονομάζεις σε ΒΟΟΤ.elf
http://rapidshare.com/files/138843955/ISO-8859-1__uLE_20v4.24.zip
7. Κατεβάζεις την τελευταία έκδοση του ESR την 9a και αποσυμπιέζεις το αρχείο ESR beta 9a dvdv direct.elf όπως είναι στο φάκελο BOOT
http://rapidshare.com/files/138844377/ISO-8859-1__ESR_20beta_20r9a.rar
8. Ανοίγεις το Memor32 Savegame Manager και κάνεις το φάκελο BOOT restore στην κάρτα μνήμης που την έχεις πάνω στο USB
http://rapidshare.com/files/138845050/Memor32_SGMv13.zip
9. Κατεβάζεις τον απλό ESR Patcher και πατσάρεις όποιο iso θέλεις πριν το γράψεις σε δισκάκι με χαμηλή ταχύτητα 4Χ ή 8Χ κατά προτίμηση σε καλή ποιότητας-μάρκας δισκάκι.
http://rapidshare.com/files/138845259/ISO-8859-1__ESR_20disc_20patcher_20GUI_20v0.24a.rar
Ωραία αυτό ήταν!
Βάζεις το δισκάκι στο PS2 και ανοίγεις την κονσόλα κρατώντας πατημένο το R1 στο χειριστήριο σου. Βλέπεις το logo του memento και στη συνέχεια φορτώνει το Ulaunch elf.
Με το χειριστήριο επιλέγεις το MC0 (δηλαδή την κάρτα μνήμης) και πατάς το Ο από το χειριστήριο. Μετά επιλέγεις το φάκελο BOOT και μετά το ESR ... dvdv direct.elf
To παιχνίδι αρχίζει και παίζει.
Εννοείται ότι μέσα στο φάκελο μπορείς να βάλεις ότι homebrew θέλεις σε μορφή .elf όπως ο γνωστός Media Player SMS και να το τρέχεις επιλέγοντας το όπως παραπάνω.
Εναλλακτικά, μπορείς να μετονομάσεις κάποια προγράμματα που θέλεις και να τρέχεις από το χειριστήριο όταν ανοίγεις το PS2. Δηλαδή:
Μέσα στο φάκελο BOOT
BOOT.elf - R1 (εννοείται ότι αυτό είναι το Ulaunch elf)
BOOT2.elf - R2 αυτό είναι το ESR
BOOT3.elf - L1 αυτό είναι το SMS
BOOT4.elf - L2 αυτό είναι το Swap Magic elf
Κάθε φορά ανοίγεις το PS2 με το αντίστοιχο κουμπί πατημένο και το προγραμματάκι τρέχει αυτόματα.
Προσοχή μόνο όταν κάνετε τη μετονομασία να γίνει σε ISO 8859-1
Όλα τα τελευταία νέα για το ESR που εξελίσσεται ακόμα θα τα διαβάζετε στο Forum του
http://www.psx-scene.com/forums/freevast/
alexisgt
21-08-2008, 01:03
Άψογος! ;)
vaiaserres
21-08-2008, 10:07
Ευχαριστο παρα μα παρα πολυ. Τι ειναι το ISO 8859-1
και σε σενα παιζει ολα τα παιχνιδια που εχεις αντιγραψει??
vaiaserres
21-08-2008, 12:46
Παιδια δειτε τι γινετε δεν κσερο πιο να παρω γιατι απο τιν αλλη σελιδα που πηρα λεει οτι δεν το εχουν με πηραν τηλ αλλα σε αυτην http://www.modchip.gr/webshop/product_info.php?products_id=194&osCsid=4e13410950052a843feb5e7f19464ab4 και σε αυτην http://www.modchip.gr/webshop/product_info.php?cPath=1_8&products_id=182 που ειναι ιδια τι γινετε πιο να παρω μηπως το φθηνο δεν κανει??
vaiaserres
21-08-2008, 21:25
Εσεις τι λετε??
jowl_tnt
21-08-2008, 21:44
Το φτηνό πάρε. Το 2ο απ' ότι κατάλαβα είχε προεγκατεστημένο το memento firmware.
Αφού σου έδωσε τις οδηγίες και τα απαραίτητα Τοοls ο φίλος epsilon753 ποιος ο λόγος να δώσεις το παραπάνω δεκάευρω;
vaiaserres
21-08-2008, 23:15
Οκ το φτηνο θα παρω
epsilon753
21-08-2008, 23:52
Ευχαριστο παρα μα παρα πολυ. Τι ειναι το ISO 8859-1
και σε σενα παιζει ολα τα παιχνιδια που εχεις αντιγραψει??
Η κωδικοποίηση της γραμματοσειράς. Αυτή είναι η "αγγλική" και αυτή που καταλαβαίνει το Memento/Memor32 κατά την έναρξη του.
Το φτηνό πάρε. Ούτως ή αλλως το hardware θέλεις εσύ όχι το εγκατεστημένο λογισμικό. Αυτό θα το κάνεις με τις οδηγίες που έγραψα.
Ότι δισκάκι έχω δοκιμάσει έχει δουλέψει. Χρησιμοποιώ Taiyo Yuden για τις εγγραφές μου.
vaiaserres
22-08-2008, 12:58
Παιδια αν πατε εδο http://www.modchip.gr/webshop/index.php?osCsid=6f7fd346b2e359e68e7bf70eecfa2401 και δειτε πανο λεει κλειστο μεχρει 26/8 τι θα γινει εγο που τα παρειγειλα θα μου τα φερουν ι οχι??
Εγω παντως ακολουθησα αυτον τον οδηγο
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/FMCB_install_guide.html
Πριν μια βδομαδα σε σονυ καρτα μνημης, περασα το free mc boot 1.6 με το ESR και παιζει μια χαρα.Και τζαμπα :) Προυποθεση να υπαρχει τροπος να διαβασει το ps2 ενα usb stick.Στην δικη μου περιπτωση , αφου ειχα πειραγμενο ps2fat, βρηκα στο νετ το codebraker δισκακι και ακολουθησα τον οδηγο.Δουλευει και με action replay max απο οτι λεει, ή swap magic κλπ.Γενικα η ολη διαδικασια θελει γυρω στα 10λεπτα.Απλα δωστε προσοχη στο τελος του οδηγου που λεει για config του free mcboot, να δωσετε path την καρτα μνημης (mc0:) για το esr ,γιατι αρχικα ειχα αφησει τα default του προγραμματος και δεν δουλευαν τα games.
Αξιζει τον κοπο, αφου 40ε για μηχανημα που κοστιζει πλεον 99ε και δεν εχει στην ουσια "μελλον" ειναι πολλα.Καλα για τους απατεωνες που ζητανε 70-90ε για τσιπακι την σημερον ημερα να μην σχολιασω...
vaiaserres
22-08-2008, 23:49
Τι ενοεις πηραγμενο PS2fat και πως το εκανες να διαβαζει usb stick??
vaiaserres
23-08-2008, 13:17
Τελικα λετε να μου το φερουν??
Ps2fat=το παλιο "χοντρο" ps2.Χρειαζεται εναν τροπο για να διαβασει το usb stick.Aφου απο τον browser του ps2 δεν το βλεπει.Εγω χρησιμοποιησα το:
http://bootleg.sksapps.com/tutorials/fmcb/en_cb.htm
αλλα γενικα εχει διαφορους τροπους.
vaiaserres
23-08-2008, 19:30
Μπορεις σε παρακαλω σε ικετευω να τα γραπσεις σε ελλινικα εδο περα ολι τιν διαδικασια που εκανες σε ικετευω.
Ακου εγο εχο καρτα μνημης και το χοντρο το PS2 τι μπορο να κανω??σε παρακαλω και πος θα γινει να κανω τιν μεμορυ τσιπ??
vaiaserres
23-08-2008, 19:55
το codebraker πος το διαβασε το πλαι αφου ειναι γρεμενο απο PC διλαδι αντιγραμενο εσενα ποσ το διαβασε??
Οπως ειπα και στο ποστ, υπηρχε ηδη πειραγμενο ps2.
vaiaserres
23-08-2008, 20:41
αν δεν υπαρχει τσιπαρισμενο δεν γινετε τιποτα??
Μαλλον οχι, γενικα ψαξε στο google για free mc boot.Δεν εκανα κατι παραπανω απο αυτο.
vaiaserres
23-08-2008, 20:47
Διλαδι το μονο προβλημα ειναι πος θα βαλω τα αρχεια που πρεπει μεσα στιν μεμορυ καρτα ετσι?? Δεν υπαρχει καποιος τροπος για να γινει αυτο?? Διλαδι το φλασακι να γινει autoran?? Με καποιο τροπο ι κατι τετοιο ετσι οστε να μεταφερο τα αρχεια στιν μεμορυ καρτα
Ναι αυτο.Οχι δεν γινεται autorun.
vaiaserres
23-08-2008, 21:01
Και πος θα γινει να κανω το φλασακι να τρεκσει μονο του??
Δεν γινεται να τρεξει μονο του.Δυστηχως δεν μπορω να βοηθησω αλλο, οπως ειπα, αν θελεις διαβασε τον οδηγο.
vaiaserres
23-08-2008, 21:42
Διλαδι μονο αν παρο τιν καρτα με το USB ετσι??
Παιδια SOS!Εγω που θελω να τρεξω αντιγραφα psx στο ps2 πως θα τα καταφερω;:rolleyes:Νομιζω πως με το κολπο που γινεται με αυτην την καρτα δεν τρεχουν αντιγραφα psx στο ps2.:fear:To breaker pro θα κανει τιποτα η να μην το αγορασω;Εxω το χοντρο playstation 2 το παλιο.To breaker pro ειναι για ολες τις εκδοσεις ps2;Ευχαριστω.:-D
vaiaserres
25-08-2008, 16:15
Εγω λεω να παρεις τιν καρτα με το USB να τα περασεις ολα μεσα και να εισαι οκ και θα παιζεις τα παντα απλα βαζοντας το αντιγραμμενο παιχνιδι μεσα και θα παιζει
Θα μπορει να παιζει ομως σιγουρα και αντιγραφα psx στο ps2;:rolleyes:Αυτην την απορια εχω.:fear:
epsilon753
25-08-2008, 19:13
Παιχνίδια του Playstation 1 δε θα μπορείς προς το παρόν να παίζεις.
Αυτό μπορείς να το κάνεις με κάποιο από τα swap disks
Βέβαια ο καλύτερος για μένα τρόπος για τα ps one παιχνίδια που χρησιμοποιώ είναι να τα τρέχω στο PSP
Αρα μαλλον θα αγορασω και το breaker pro που με αυτο μπορεις να παιξεις αντιγραφα psx αν δεν κανω λαθος.:-)Δεν ξερω ομως αν ειναι για ολες τις εκδοσεις ps2.Eγω εχω το χοντρο ps2 το παλιο.:rolleyes:
vaiaserres
29-08-2008, 20:57
Λοιπον την καρτα με την εφεραν αλλα δεν την αναγνοριζει ο ΗΥ τι να κανω?? Διλαδι την βαζω και κατο δεκσια βγαζει αγνωστη συσκευη USB και κατι τετοια εχω παρασει τους Drivers τι κανω τωρα??
epsilon753
29-08-2008, 21:14
Σε παραπάνω ποστ μου έχω βάλει τους drivers της κάρτας.
Πρέπει ΠΡΩΤΑ να έχεις εγκαταστήσεις τους οδηγούς και μετά να έχει γίνει η πρώτη σύνδεση της κάρτας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μετά πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Memento Savegame Manager.
Μόνο μέσω αυτού του προγράμματος γίνεται η μετακίνηση από και προς την κάρτα και όχι μέσω του Υπολογιστή μου
vaiaserres
30-08-2008, 01:52
Λοιπον παιδια το εκανα και παιζει αντιγραμμενα δισκακια δεν το πιστευω!!!!
Τωρα θα ηθελα αν γινετε αφου ειναι σαν τσιπαρισμενο να μπορεσω να κανω και την μεμορυ καρντ σαν τσιπακι διλαδι την αλλι που εχω 8ΜΒ που ειναι και δεν εχει καλοδιο USB γινετε???
klainmaingr
30-08-2008, 10:46
Παιδιά.. έχω τσιπαρισμένο ps2 fat.. Μπορώ να "φτιάξω" μια memor32 για να την δώσω σε ένα φίλο; If so..how?
Επίσης.. Τα παιχνίδια παίζουν άμεσα η πρέπει να τρέξεις κάποιο application στην αρχή;
Apatchάριστ(ήδη γραμμένα) παιχνίδια, παίζουν;
Γενικά είναι user friendly?
Επίσης.. λειτουργεί μέσω αυτού και hdloader? Βάζεις έναν οποιοδήποτε usb σκληρό με iso και παίζουν ή έχει περαιτέρω διαδικασία;
Έυχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
dkmaster
10-09-2008, 02:30
Έχω μια απάντηση και μια ερώτηση.
Η απάντηση στον φίλο για τα παιχνίδια psx. Εγώ για να παίξω παιχνίδια στο ατσιπάριστο ps2 slim μου, του psx παιχνίδια εννοώ, βάζω πρώτα ένα γνήσιο του psx ( χρησιμοποιώ το Myst ) και όταν φορτώσει το κλασσικό σήαμ του ps1 τότε το βγάζω, βάζω την αντιγραφή και όλα οκ. Όμως δεν μπορώ να σώσω.
Η ερώτηση. Εγώ που έχω γραμμένα πολλά παιχνίδια και χρησιμοποιώ swap magic, αν πάρω το memor32 θα μπορώ να τα παίζω χωρίς να τα ξαναγραψω πατσαρισμένα;
klainmaingr
11-09-2008, 08:34
Όχι. Και αυτό είναι για μένα και το μοναδικό μειονέκτημα του memor32.
epsilon753
12-09-2008, 12:48
Προς το παρόν όχι αν και ο δημιουργός του ESR είπε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει.
Βέβαια μπορείς μέσω του memor32 να τρέχεις το ulaunch και μετά το swap magic.elf οπότε δε θα κάνεις τις αλλαγές με τα δισκάκια αλλά θα βάζεις μετά μόνο την αντιγραφή
koukoube
17-12-2008, 10:35
Καλημέρα σε όλους,
Είμαι καινούργιος στο forum, αν και το παρακολουθώ αρκέτο καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που βάζω post.
Φίλε epsilon753, διάβασα πολύ προσεχτικά τις ομολογουμένως αναλυτικές οδηγίες που έδωσες σχετικά με τη δημιουργία μίας κάρτας memor32 και σε θεωρητικό επίπεδο είναι πολύ χρήσιμες. Λέω σε θεωρητικό επιπέδο γιατί σε εμένα δεν λειτούργησαν και εδώ είναι το ζητούμενο.
Αγόρασα πρόσφατα ένα PS2 slim SCPH-90004 8c και μη θέλοντας να χάσω την εγγύση της κονσόλας, επέλεξα να αγοράσω και μία κάρτα memor32. Έχω ακολουθήσει κατά γράμμα όλες τις οδηγίες σου αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι ξεκινόντας το PS2 δεν βγάζει καμία άλλη επιλογή πλυν των κανονικών που έχει στον browser, και όταν του βάλω backup παιχνίδι που έχω φτιάξει εγώ από original (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες σου), μου εμφανίζει μαύρη οθόνη.
Αν κατάλαβα καλά, μόνο δύο αρχεία πρέπει να περάσω στη memor32 (folder BOOT) και αρκούν για να ξεκινήσει (αν κάνω λάθος πιθανόν γι αυτό να έχω πρόβλημα), επομένως θα ήθελα τα φώτα σου σχετικά γιατί έχω απογοητευτεί πολύ.
Τέλος και για να μη κουράζω εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες του forum, έχω κοιτάξει σε διάφορα forums και έχω δει διάφορες οδηγίες για διαφορετικές διαδικασίες που τελικά δεν σου δίνουν 100% να καταλάβεις αν είναι ολοκλημένες ή αν είναι μέρος κάποιας συνολικής διαδικασίας που πρέπει να ακουλουθήσει κάποιος για να πετύχει τελικά αυτό που προσπαθώ κι εγώ.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και φυσικά και όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει.
gherudos
17-12-2008, 15:13
Φίλε μου η σειρά 9000Χ είναι νέο revision και πιθανό να μην λειτουργεί το memor32.
Καλημέρα σε όλους,
Είμαι καινούργιος στο forum, αν και το παρακολουθώ αρκέτο καιρό, αλλά είναι η πρώτη φορά που βάζω post.
Φίλε epsilon753, διάβασα πολύ προσεχτικά τις ομολογουμένως αναλυτικές οδηγίες που έδωσες σχετικά με τη δημιουργία μίας κάρτας memor32 και σε θεωρητικό επίπεδο είναι πολύ χρήσιμες. Λέω σε θεωρητικό επιπέδο γιατί σε εμένα δεν λειτούργησαν και εδώ είναι το ζητούμενο.
Αγόρασα πρόσφατα ένα PS2 slim SCPH-90004 8c και μη θέλοντας να χάσω την εγγύση της κονσόλας, επέλεξα να αγοράσω και μία κάρτα memor32. Έχω ακολουθήσει κατά γράμμα όλες τις οδηγίες σου αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι ξεκινόντας το PS2 δεν βγάζει καμία άλλη επιλογή πλυν των κανονικών που έχει στον browser, και όταν του βάλω backup παιχνίδι που έχω φτιάξει εγώ από original (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες σου), μου εμφανίζει μαύρη οθόνη.
Αν κατάλαβα καλά, μόνο δύο αρχεία πρέπει να περάσω στη memor32 (folder BOOT) και αρκούν για να ξεκινήσει (αν κάνω λάθος πιθανόν γι αυτό να έχω πρόβλημα), επομένως θα ήθελα τα φώτα σου σχετικά γιατί έχω απογοητευτεί πολύ.
Τέλος και για να μη κουράζω εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες του forum, έχω κοιτάξει σε διάφορα forums και έχω δει διάφορες οδηγίες για διαφορετικές διαδικασίες που τελικά δεν σου δίνουν 100% να καταλάβεις αν είναι ολοκλημένες ή αν είναι μέρος κάποιας συνολικής διαδικασίας που πρέπει να ακουλουθήσει κάποιος για να πετύχει τελικά αυτό που προσπαθώ κι εγώ.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων και φυσικά και όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει.
φιλε μου δυστυχως στην συγκεκριμενη εκδοση 8c αλλαξαν το bios με αποτελεσμα να μην πιανει η memor 32 μεχρι 8b ηταν οκ αλλα τωρα θα περιμενεις μηπως βγει κατι νεωτερο
koukoube
17-12-2008, 18:47
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Υπάρχει μήπως καμία πληροφορία για το πόσο θα πρέπει να περιμένω εγώ και όσοι ακόμα βρίκονται στη θέση μου?
οχι δεν γνωριζω κατι αν και σε καποιο φορουμ διαβασα οτι ισως δεν μπορεσει να γινει κατι αλλα να μην σε απογοητευω οτι κλειδωνει , ξεκλειδωνει
Μου έδωσαν κονσόλα slim SCPH-90004, αλλά δεν ξέρω αν είναι 8b ή 8c. Πως μπορώ να μάθω αν θα δουλεύει το memor32, σκοπεύω να φτιάξω μια κάρτα μόνος μου
στο πισω μερος της κονσολας εχει ενα αυτοκολλητο με το μοντελο και το σειριακο νομιζω δεν θυμαμαι αλλα διπλα θα δεις αν γρσφει 8b h 8c
kabamaru21
06-01-2009, 20:07
δηλαδη υπαρχουν κονσολες που δεν δουλευει το χακ με την μεμορη?
aaaaaa!!!!!!
06-01-2009, 20:12
ναι οπως λενε πιο πανω,λογικά οι καινούργιες,μήπως ξερει καποιος αν λεει στο κουτι απεξω τι μοντελο ειναι χωρις να ανοιχτεί?
στο πισω μερος της κονσολας εχει ενα αυτοκολλητο με το μοντελο και το σειριακο νομιζω δεν θυμαμαι αλλα διπλα θα δεις αν γρσφει 8b h 8c
Α ναι, δεν το είχα προσέξει πριν, δίπλα στο serial number γράφει 8c. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει οτι δεν δουλεύει η memor32 με 8c?
Getta Robo
06-01-2009, 23:52
Η καρτα εχει πολυ μαπα συμβατοτητα, οπως και οτι πρεπει να patchαρεις τα παιχνιδια που θες, αρα δεν μπορεις να παιξεις originals απο αλλες περιοχες, και εχει να βγει update απο καποτε.
Κακη αγορα κατα την προσωπικη μου αποψη, βαλτε καλυτερα modchip.
Η καρτα εχει πολυ μαπα συμβατοτητα, οπως και οτι πρεπει να patchαρεις τα παιχνιδια που θες, αρα δεν μπορεις να παιξεις originals απο αλλες περιοχες, και εχει να βγει update απο καποτε.
Κακη αγορα κατα την προσωπικη μου αποψη, βαλτε καλυτερα modchip.
Συγγνώμη για το offtopic, ποιο modchip πιστεύεις-πιστεύετε οτι είναι καλύτερο να βάλω; Φυσικά να παίζει στη καινούρια κονσόλα που αναφέρω παραπάνω....
gherudos
07-01-2009, 00:47
Μην βάλετε modchip,στείλτε μου τις κάρτες σας να τις μετατρέψω εγώ δωρεάν.Επίσης θα σας το φτιάξω έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε και αναπαραγωγή ταινιών avi,divx,mpg,mp4,vob επίσης θα παίζει και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους .srt .sub .sup κτλπ κτλπ καθώς και mp3,jpg.To memor32 μπορεί να μην έχει 100% συμβατότητα αλλά το esr που περνάω εγώ έχει 99.99999999% συμβατότητα ;)
Νομίζω πως μπορώ να φτιάξω μια memor32 με esr, αλλά δεν ξέρω αν θα παίζει στο μοντέλο scph-90004 8c. Υπάρχει οδηγός στο φορουμ πως μπορεί κάποιος να κάνει τη μετατροπή. Απλά περιμένω έναν να μου πει οτι λειτουργεί με το μοντέλο που ανέφερα
gherudos
07-01-2009, 02:39
Δεν λειτουργεί σε scph-90004.
Γνωρίζεις αν θα γίνει κάποιο update ίσως στο esr σχετικά σύντομα ώστε να παίζει και στις καινούριες κονσόλες; Αξίζει κανείς να περιμένει πιστεύεις;
Α ναι, δεν το είχα προσέξει πριν, δίπλα στο serial number γράφει 8c. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει οτι δεν δουλεύει η memor32 με 8c?
το εχω απαντησει φιλε μου λιγο πιο πανω οχι δεν δουλεευει σε 8C
και για το φιλο που ρωτησε αν φαινεται απο το κουτι χωρις να ανοιχτει δυστυχως οχι
darredevvil
29-05-2009, 12:39
Γειά σας παιδια έχω ένα PS2 slim SCPH 90004 και πανω στην κονσολα γραφει 8D .είναι συμβατο με memor32?Ευχαριστω
vaiaserres
01-06-2009, 14:55
Παιδια πως γινεται να κανεις μια απλη μεμορυ ετσι???Εχο την μεμορ 32 αλλα ενας φιλος μου με επριξε να κανω και την δικια του τι ακριβος πρεπει να κανω???
saruman274
04-06-2009, 17:28
παιδια εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο: θελω να βαλω ''κανονικο''(το συνηθισμενο) modchip και ζητανε 60 και 70 E.βρηκα μια σελιδα με modchip http://www.mychip.gr/webshop/index.php?cPath=1_17
και λεει για παραδειγμα για Modchip me 10E.ειναι αξιοπιστο?να το στειλω η να κανω διακανονισμο μεσω τηλεφωνου?μεχρι ποσα να δωσω??
ktsolkas
04-06-2009, 21:17
10 ευρω εχει μονο το τσιπακι.το παιρνεις και το κολλας μονος σου.
με τοποθετηση θπολογιζε κανα 50 ευρω.
saruman274
04-06-2009, 22:42
Οντως επικοινωνησα και μου ειπαν 50e,ειναι καλη η τιμη?επειδη ειμαι μακρια,μηπως να προτιμησω κατι πιο κοντα?με e-mail που επικοινωνησα μου ειπαν δεν τιθεται ζητημα αξιοπιστιας και ασφαλειας αλλα και παλι 50 e χωρις memory η εστω game δεν ειναι πολλα?
ktsolkas
05-06-2009, 02:06
φιλε μου 50 ειναι πολυ καλα γιατι ειναι πολυ λεπτομερεις οι κολλησεις στην πλακετα.απο την αλλη ομως με 50-60 βρισκεις μεταχειρισμενη(ακομα και εντος εγγυησης) απο τα μοντελα που κανεις την μοντα με την καρτα μνημης.διαλεγεις και παιρνεις.