Πολύ ωραίο θεματάκι και πολύ σημαντική η έρευνα που έγινε. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε με σιγουριά, οτι κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται και ερευνούν κάποια προβλήματα.
Εγώ ειμαι της άποψης πως δεν υπάρχει η φράση "Πολλές ώρες στο ιντερνετ είναι κακό", "πολλές ώρες στην τηλεόραση είναι κακό" κτλ
Το θέμα ειναι πως χρησιμοποιείς την εκάστοτε τεχνολογία και αν είσαι απλά ένας παθητικός χρήστης ή προσπαθείς μέσα από αυτά που βλέπεις να αναπτύσεις και την δική σου κριτική σκέψη.
Οι πολλές ώρες ίντερνετ για ένα παιδί δεν πρέπει να θεωρείτε κακό επειδή είναι πολλές οι ώρες, αλλά επειδή είναι πολλές "καταστροφικές" ώρες. Αν το παιδί έχει την κατάλληλη παιδεία, ώστε να μπαίνει στο ιντερνετ 4-5 ώρες και να ψάχνει να γράψει ένα άρθρο για μια εργασία του σχολείου, τότε εγώ δίνω +1 στο ιντερνετ.
Αν όμως, οι γονείς του το παραμελούν και εκείνο απλά μπαίνει στο ίντερνετ για να βλέπει πορνό και να παίζει online παιχνίδι, ε τότε δίνω -5 στο ίντερνετ.
Θέλω να πω δηλαδή, οτι σημασία έχει πως θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία. Όχι πόσες ώρες θα κάτσουμε.
Όλοι όταν ακούμε για εθισμό στο ιντερνετ κτλ, λέμε κατευθείαν "Ας πάει μια βόλτα με τους φίλους του", "Ας πάει για ένα καφέ".
Ναι αλλά δεν σκεφτήκαμε ποτέ το εξής: "είναι τα δύο παραπάνω καλύτερα από το ιντερνετ;".
Εγώ έχω γνωρίσει σε διάφορα φόρουμ άτομα, με τα οποία μέσω msn έχουμε συζητήσει χιλιάδες θέματα, έχω λύσει αρκετά προβλήματα δικά μου μεσω συζητήσεων και συμβουλών, έχουμε ανταλλάξει χιλιάδες απόψεις και ιδέες και πάνω απ'όλα, ήξερα οτι αυτός ο άνθρωπος με νοιάζεται. Του ζητούσα μια χάρη και μου την έκανε. Ήθελε βοήθεια σε κάτι το οποίο μπορούσα να τον βοηθήσω, το έκανα.
Με λίγα λόγια, χρησιμοποιούσα το ιντερνετ ανθρώπινα.
Από την άλλη, τις περισσότερες φορές που θα βγώ με "φίλους" μου για βόλτα, θα παίζουμε τάβλι, θα λέμε ένα σωρό άχρηστες μ@λ@κίες, θα ειρωνευόμαστε ο ένας τον άλλον για διάφορες καταστάσεις και στο τέλος θα πάμε σπίτια με το σκεπτικό "Ωραία! Βγήκα και σήμερα για βόλτα! Και τι κατάλαβα;"
Η απάντηση είναι απλή: Τίποτα δε κατάλαβα!
Γιατι πιο εύκολα πλέον βρίσκεις ανθρώπινους ανθρώπους στο ιντερνετ, παρά στη καθημερινή σου ζωή.
Ελπίζω να μη κούρασα