Επιλογές Χρήστη
Καλώς ήλθατε στο Insomnia. Γίνετε μέλος για να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα.
|
|||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
| Ειδήσεις 'Ολες οι ειδήσεις της κεντρικής σελίδας που έχουν ψηφιστεί στο Lobby, διαθέσιμες για σχολιασμό. |
| Εργαλεία |
|
|
#1 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Nov 2002
|
![]()
Ενημερώνοντας την επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, που ασχολήθηκε με το θέμα «νοσηλεία νέων με εξάρτηση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές», οι καθηγητές παρουσίασαν έρευνα σύμφωνα με την οποία, το 1% των εφήβων παρουσιάζει εθισμό στο Διαδίκτυο, ενώ το 20% ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κατάχρηση του Διαδικτύου. Αν και δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων για το κατά πόσο υπάρχει πραγματικός «εθισμός» στο Διαδίκτυο, οι ερευνητές όρισαν ως εθισμό τη χρήση του Internet για πάνω από 5 ώρες ημερησίως. «Η χρήση του Διαδικτύου περισσότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως θέτει σε κίνδυνο το παιδί για εθισμό, για αυτό και δεν πρέπει να ασχολείται πάνω δύο ώρες ημερησίως», είπε η Αρτεμη Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως ανέφερε η κ.Τσίτσικα και ο διευθυντής της Μονάδας Δημήτρης Καρατζαφέτης, τα στοιχεία δείχνουν ακόμα ότι το 4% των παιδιών έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου. Σε γενικές γραμμές τα αγόρια φαίνεται ότι προτιμούν τα παιχνίδια με βίαιους χαρακτήρες, ενώ τα κορίτσια ασχολούνται κυρίως με ψώνια και δωμάτια συζήτησης. Τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 20 παιδιά με συμπτώματα εθισμού στο Διαδίκτυο, τα οποία ζουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ. Όσο αφορά τους λόγους που κάνουν έναν έφηβο να παθιάζεται με το Διαδίκτυο, οι ερευνητές επιρρίπτουν ευθύνες στις οικογένειες που δεν προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρίες για εκτόνωση της ενεργητικότητάς τους.
|
|
#2 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Nov 2007
|
Δυστυχώς από εκεί ξεκινάνε όλα. Οι γονείς πρέπει να βρίσκουν χρόνο να ασχολούνται με τα παιδιά τους ακόμα και όταν δουλεύουν 12 ώρες την μέρα ή κάνουν 2 δουλειές. Πάντως είναι προτιμότερο να είναι "εθισμένοι" στο διαδίκτυο παρά στα ναρκωτικά.
|
|
#3 |
|
Member
Ημ. Εγγραφής: Apr 2007
|
Η λέξη εθισμός με χαλάει.. Δηλαδή κάποιος που διαβάζει λογοτεχνία ξέρωγω ολο τον ελευθερο χρόνο του είναι εθισμένος στο διάβασμα? Δεν μιλάμε για εθισμό αλλά για μια πραγματικότητα, για μια νεα διάσταση επικοινωνίας, πληροφορίας και αναζήτησης. Και τι πάει να πει καλύτερα στο διαδίκτυο παρά στα ναρκωτικά? Πολύ βολικό χωρίς παρεξήγηση.. Καλύτερα το παιδί μου να αποχαυνώνεται στον υπολογιστή για να μπορώ και εγω να εθίζομαι άνετη στον εαυτό μου??? Αν η αναφορά βασιζόταν καθαρά στην μειωμένη διαπροσωπική σχέση και στην κοινωνικοποίηση τότε ναι, αλλά επιχειρήματα του τύπου τα αγόρια παίζουν παιχνίδια με βίαιους χαρακτήρες δεν μου λένε κάτι... |
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Αν διαβάσεις καλύτερα το post αναφέρω πως οι γονείς ΠΡΕΠΕΙ να βρουν χρόνο για τα παιδιά τους, αλλά αν δεν γίνεται γιατί σήμερα δουλεύουμε 12 ώρες την μέρα, ας κάτσει στο pc.
|
|
#5 |
|
Member
Ημ. Εγγραφής: Apr 2007
|
Παράθεση:
Υπάρχουν γονείς που διαθέτουν 2 ωρες την ημέρα για τα παιδιά τους αλλά αυτές οι δυο ώρες έχουν υπόσταση και ποιότητα και υπάρχουν γονείς που έχουν στην διάθεση τους ολόκληρα 24ωρα αλλά στην ουσία δεν είναι εκει.. Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά εγω προτίμω να είναι έξω το παιδί μου να δεί και τα ναρκωτικά και εκει θα φανεί αν είχα την μαγκιά να του μεταδώσω αυτά που θεωρούσα σωστά για εκείνο ή οχι.. Και νομίζω συγκρίνεις ανόμοια πράγματα... pc vs drugs ... Να μου έλεγες pc vs tv να σε παραδεχτώ ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Έχεις απόλυτο δίκιο για την "ποιότητα" του χρόνου. Είναι θέμα προς συζήτηση.
|
|
#7 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Dec 2007
|
Παράθεση:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Oct 2007
|
Παράθεση:
ασε μωρε ολοι οι μ@λακες καθονται και ασχολουνται με το τι κανει ο ενας και ο αλλος και με το πως θα περιορισουν κι αλλο τους νεους μην τυχον και γινει καμια στραβη και ξυπνισει κανενας νεος και ψαχτει και αποκτησει κριση και σκεψη.Αν ομως οι νεοι αποκτησουν κριτικη σκεψη και αποψη την εκατσαν ολα τα λαμογια του κρατους ,οι δηθεν πρωτοποροι..Οι καθηγητες επισης θα πρεπε να το βουλωσουν καθως η συντριπτικη πλειοψηφια δεν εχει ιδεα απο τεχνολογια και επειδη εμαθε 2 πραγματα τα αραδιαζει και νομιζει οτι ειναι δεν ξερω και γω.Για καθηστε να κλωσησετε λεω εγω τα αυγα σας..Για το μονο που νομιζω πως εχουν δικιο ειναι για τα online games, εκει συμφωνω.Ολοι οι αργοσχολοι κεφτεδες και χαζογκομενες και δηθεν-γαματοι και εξαιρετικοι γνωστες της τεχνολογιας ξημεροβραδιαζονται στα net cafe.Αυτοι ειναι οι βλαμενοι της κοινωνιας και χαζευουν μερα με τη μερα, οχι εκεινοι που ασχολουνται εποικοδομητικα με το δικτυο και αντλουν γνωσεις απο αυτο. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Dec 2007
|
Παράθεση:
Απλούστατα τρέμουν την μόρφωση, τρέμουν οτι οι νέοι έρχονται περισσότερο κοντά στο να γνωρίσουν όλες τις απάτες που τους πλάσαραν μέχρι σήμερα και να αφυπνιστούν με τί ανθρώπους έχουν στην ζωή τους να κάνουν. Αυτό είναι που τους ενοχλεί, η εξόντωση της αποχαύνωσης. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Oct 2007
|
συμφωνω απολυτα |
|
|
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Εργαλεία | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα ειναι 13:31.