Επιλογές Χρήστη
Καλώς ήλθατε στο Insomnia. Γίνετε μέλος για να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα.
|
|||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
| Hardware Γενικά Γενική συζήτηση μόνο γύρω από θέματα hardware τα οποία δεν ανήκουν σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες |
| Εργαλεία |
|
|
#1 |
|
Member
Ημ. Εγγραφής: Feb 2010
|
Γειά σας. Θα σκάσω. Αγόρασα τα κομμάτια για τον καινούριο μου υπολογιστή. Αυτά είναι τα εξής: CPU: Phenom II X4 955 MB: MSI 870A-G54 RAM: Kingston 4GB RAMx2 HD: HD Samsung Spinpoint F3 1TB DVD-R: LG DVD+-RW και GPU: Twintech gtx 460 768MB και το τροφοδοτικό το οποίο χρησιμοποιώ είναι το HEROICHI 550W GREEN 80PLUS. Λοιπόν να τι συμβαίνει: Τα συνέδεσα όλα κανονικότατα στο κουτί. Αλλά όταν ανοίγω το μηχάνημα δεν δίνει σήμα στην οθόνη και αυτή παραμένει μαύρη ενώ λειτουργεί. Τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά, το λαμπάκι πάνω στη μητρική ανάβει που σημαίνει ότι ρεύμα έχουμε και υποθέτω ότι δουλεύει και η μητρική. Επίσης άλλαξα θέσεις στη μνήμη, έβαλα μόνο το ένα dimm και τα ίδια. Δοκίμασα τα πάντα. Έβαλα άλλη κάρτα γραφικών μήπως έχει αυτή πρόβλημα. Αποτέλεσμα τίποτα. Και δεν ξέρω και τι να κάνω πλέον. Πολύ φοβάμαι ότι είναι είτε πρόβλημα μητρικής είτε CPU. Τα δύο αυτά κομμάτια τα πήρα από pc1. Υπάρχει κάποιος τρόπος λέτε να βεβαιωθω τι φταίει; Προτείνετε κάτι. Αν βγάλω και ξαναβάλω τη cpu δε θα χαλάσει η θερμοαγωγιμη παστα που έχει και θα πρέπει να την αντικαταστήσω; Τα πάω καλά στα θεωρητικά των υπολογιστών αλλά στα πρακτικά πάντα κάπου σκοντάφτω.
|
|
#2 |
|
Junior Member
Ημ. Εγγραφής: Jul 2010
|
Ο σκληρός δουλεύει ; Η οθόνη δουλεύει με άλλο pc ; Όλα έχουν εγγύηση οπότε μην σκάς μόνο μην στραβωσες κανένα ποδαρακι από τον επεξεργάστη Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app |
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Ο σκληρός είανι καινούριος δεν έχει τίπτοα μέσα ακόμα. Υποθέτω δουλεύει αλλά εδώ μιλάμε ότι δε δείχνει τίποτα ούτε καν bios. Τιποτα. blackness... Δοκίμασα και δεύτερη οθόνη με το μηχάνημα τ αίδια κι αυτή. Δε φταίει η οθόνη. Αν στράβωσα ποδαράκι κλάφτα χαράλαμπε. Επίσης να τονίσω ότι δεν ακούγεται κάποιο beep από τη μητρική που να δηλώνει κάτι. HEEEEELP!!!
When you want something you've never had, you have to do something you've never done.- Τελευταία επεξεργασία από gshyperion; 31-07-2010 στις 00:34. |
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Apr 2009
|
εγώ προτείνω να κατεβάσεις το manual απο εδώ http://download1.msi.com/files/downl.../E7599v3.0.zip (εκτώς και αν το έχεις σε βιβλιαράκι) και να δείς ένα ένα τα βήματα... χωρίς να ξέρω τι φταίει να μαντέψω οτι ίσως δεν έχεις βάλει σωστά τα καλώδια του τροφοδοτικού... δές στην σελίδα 23.
CPU: Q6600 @3.2GHZ 1.285v | CPU Cooler: Prolimatech Mega Shadow | Motherboard: Gigabyte X38-DQ6 | RAM: 4GB OCZ Reaper HPC 1066MHZ | GPU: ATI 4890 CrossFire | PSU: Corsair HX 850W | Storage: 2x Seagate 7200.12 320GB RAID 0 - 1x Seagate 7200.10 500GB - 1x Seagate External 1TB | Joystick: Saitek X52 + TrackIR 5 | Θήκη: Luciddream Case | Οθόνη: Dell u2311h |
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Feb 2008
|
Ετσι για την ιστορια...συνεδεσες την τροφοδοσια στην καρτα γραφικων? |
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Το έχω το manual σε βιβλιαράκι. Ηρθε μαζί με τη μητρική. Το τροφοδοτικό βγάζει 20+4 τα συνέδεσα σωστά. Δε μπορείς και να τα συνδέσεις λάθος αφού έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μπαίνουν με συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα το άλλο το 8pin με τα 12 V δεν ξέρω χρειάζεται κι αυτό εφόσον έχω ήδη το 20+4. Sorry ρε παιδιά για τις ερωτήσεις και ευχαριστώ για τη βοήθεια! ---------- Προσθήκη στις 00:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:38 ---------- Ναι τη συνέδεσα και την κάρτα γραφικών στην τροφοδοσία. Αλλά μετά δοκίμασα και με μια παλιά PCI express που έχω (x800gto) που δεν ήθελε τροφοδοσία και πάλι δεν έδινε σήμα. Επίσης κάτι που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Παρατήρησα ότι το power button δεν κλείνει το pc όταν το κρατάω πατημένο. Έπρεπε να το κλείσω από το κουμπί του τροφοδοτικού.
|
|
#7 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Apr 2009
|
CPU: Q6600 @3.2GHZ 1.285v | CPU Cooler: Prolimatech Mega Shadow | Motherboard: Gigabyte X38-DQ6 | RAM: 4GB OCZ Reaper HPC 1066MHZ | GPU: ATI 4890 CrossFire | PSU: Corsair HX 850W | Storage: 2x Seagate 7200.12 320GB RAID 0 - 1x Seagate 7200.10 500GB - 1x Seagate External 1TB | Joystick: Saitek X52 + TrackIR 5 | Θήκη: Luciddream Case | Οθόνη: Dell u2311h |
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Χμμ δε θυμάμαι κάποιο συγκεκιμένο βυσμα στο τροφοδοτικό να έχει 8 ποδαράκια. όπως καταλαβαίνετε δεν είαμι σπίτι τώρα να το τεστάρω αλλά δώστε μου ιδέες και το πρωί θα το εξαντλήσω το θέμα... Επίσης απ ότι θυμάμαι το 8pin το έχει καλυμμένο η μητρική και έχει κενά μόνο τα 4. Γι αυτό και όταν το έβαζα υπέθεσα ότι δεν παίζει σημαντικό ρόλο... Τι να πω ας ελπίσουμε να είναι αυτό.
When you want something you've never had, you have to do something you've never done.- Τελευταία επεξεργασία από gshyperion; 31-07-2010 στις 01:07. |
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
Ημ. Εγγραφής: Feb 2009
|
ευγε το 8pin 12v ειναι για την τροφοδοσια του εξεργαστη, πως αλλιως να δουλεψει ο καημενος? ειναι και 125 watt ο συγκεκριμμενος 955 πειναει! no offence αλλα το λεει στο manual αυτο και πρεπει να το δειχνει και σε φωτο. αν δεν εχει 8pin το τροφοδοτικο εχει σιγουρα 4pin οποτε συνδεεις αυτο αλλα απο οτι ειδα εχει 2 τετραπυνα και τα συνδεεις μαζι στην ιδια υποδοχη. οριστε το τρφοδοτικο σου ειναι της hec μην ανησυχεις http://www.hec-group.com.tw/retail_p...ply/cougar_cm/οριστε και η μητρικη σου επανω δεξια εχει ενα τετραπυνο και διπλα αλλο ενα καλυμμενο. http://eu.msi.com/uploads/5_pictures...0429154853.jpg εκει θα βαλεις τα δυο τετραπυνα του τροφοδοτικου σου και πρεπει να εισαι ενταξει! προσοχη πρεπει να ειναι αποσυνδεμενο απο το ρευμα το μηχανημα οταν το κανεις αυτο!![]() οσο για το power button μαλλον τα συνδεσες αναποδα και δεν κλεινει αλλα παλι μπορει και να ειναι ενεργοποιημενο στο bios να μην κλεινει οταν το κρατας πατημενο. θα λεει μαλλον soft-off και θα θελει αλλαγγη σε always off καπου στο power management.
AMD Phenom II 1055T 3,78 Ghz,Asrock 890GX Extreme3,Xigmatek S 1283, 8GB DDR3 1600Mhz OCZ Black Edition AMD Ready,3x500GB WD SATA II AKS, 1x1TB WD External HDD,Sapphire Radeon 5870 1GB DDR5, Samsung ue46 8000b LED,Thermaltake SHARK,Thermaltake 750WATT Toughpower, Win 7 Ultimate kai fysaei... , πωλουνται Win Vista 64bit αυθεντικα ![]()
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Ναι ΟΚ δεκτη και η πλακα και ολα. Δίκιο έχεις εξάλλου. Είναι τελείως noobια να το ξεχάσω το 8pin. Θα το κάνω πρωί πρωί. Απλά σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη κουραστική μέρα. Αυριο θα δούμε. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά! edit: το τροφοδοτικό μου είναι αυτό και όχι εκείνο που έδειξες στο λινκ σου!
«
Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα
»
| Εργαλεία | |
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα ειναι 02:30.

ειναι και 125 watt ο συγκεκριμμενος 955 πειναει!
no offence αλλα το λεει στο manual αυτο και πρεπει να το δειχνει και σε φωτο.
προσοχη πρεπει να ειναι αποσυνδεμενο απο το ρευμα το μηχανημα οταν το κανεις αυτο!