Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια σε αυτοδιδακτο για κιθάρα


x-filer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια,θα ηθελα οσοι ξερετε κιθαρα να με βοηθησετε σε κατι:

μαθαινω κιθαρα μονη μου(κλασικη) αλλα ειμαι ακομα στην αρχη.πολυ αρχη.μου ειπαν να μαθω τις συγχορδιες και αυτο το site http://chordfind.com θα βοηθουσε αλλα εγω τα βρισκβ πολυ μπερδεμενα!πχ.στην Α,σειχνει οτι επισης πρεπει να πατησεις και στο Ε και στο Α :-( και γενικως δεν πολυκαταλαβαινω.και τωρα εχω μερικες ερωτησεις:

εχετε και καποιο αλλο siτe για να με βοηθησει?

τι μου προτεινετε να μαθω?

ποσο να κανει πανω κατω η κιθαρα που θα παρω?

τι αλλο ειναι να μαθω μεχρι να ποχωρησω σε τραγουδι?

μου προτειναν να ξεκινησω με το stairway to heaven και smoke on the water.εχω μαθει να διαβαζω ακορντα με x που εχει κυριως στο ltimate guitar αλλα επειη αυτα τα τραγουδια απο τη μεησ και κατω δεν εχει ακορντα,σε αλλα site τα βρισκω με αριθμους...μπορει καποιος να μου εξηγησει τι γινεται???

 

ευχαριστω :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γειά σου...

 

Λοιπόν. Το σάιτ αυτό είναι μια χαρά για να μάθεις τις βασικές θέσεις απο τις βασικές συγχορδίες. Όπως βλέπεις την ταστιέρα έχει νούμερα. Το 1 είναι το πρώτο τάστο, το 2 το δεύτερο τάστο κ.λ.π Σου δείχνει σε κάθε χορδή που πρέπει να βάλεις τα δάχτυλα σου για να φτιαξεις την συγχορδία. Αυτά που δείχνει να πατήσεις πριν καν το πρώτο τάστο σημαίνει ότι πρέπει να παίξεις εκεκίνη την χορδή κενή... Επ΄σιης οι νότες που σου λέει στην αρχή (EADGBE) δεν είναι οι νότες που πατάει στο τάστο αλλά οι ονομασίες των συγκεκριμένων χορδών. (Με άλλα λόγια η νότα που βγάζει η χορδή όταν δεν πατάς κανένα τάστο.

 

Η κιθάρα που θα πάρεις για αρχή ας κάνει κάπου ανάμεσα σε 80 και 120 για κλασσική ή 120 με 150 για ηλκτρική ή ακουστική. (Εγώ θα προτεινα κλασική)

 

Όχι το stairway to heaven και το smoke on the water δεν είναι καλά για αρχή. Για αρχή πάνε σε αυτό το σάιτ (http://www.kithara.vu) βρες ένα τραγούδι που σου αρέσει και θα δεις ότι απο πάνω έχει γραμμένες συγχορδίες όπως ακριβώς στις δείχνει και το σάιτ το οποίο έχεις παραθέσει. Πειραματίσου πάνω σε αυτά ώσπου να συνηθίσει το χέρι και το μάτι στην γρήγορη εναλλαγή ων συγχορδιών και μετά προχωράς και στα επόμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α,ευχαριστω πολυ!!!! :-) κλασικη θα παρω αλλα μετα το καλοκαιρι...ηξερα οτι τα EBDGAE ειναι ονομασιες των χορδων απλα δεν ηξερα πως να το πω....:-D lool τεσπα,ευχαριστω πολυ!!!! αυτα τα τραγουδια στο site που μου εδωσες ειναι ολα ευκολα?γιατι δε λεει να αρχισω απο καποιο δυσκολο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το kithara.vu έχει πάρα πολλά ελληνικά τραγούδια. Από ξένα με εύκολες συγχορδίες (όχι barre) για αρχή καλό είναι το Knocking on heavens door του Dylan. Γενικά ψάξε τα τραγούδια που σου αρέσουν κ δοκίμασε να τα παίξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατσε ρε συ μπορει να της αρεσουν οι maiden..πως 8α μαθει να παιζει?λολ!

το kithara.vu ειναι ο,τι πρεπει!αν μαθεις τις βασικες συγχωρδιες που χρησιμοποιουνται ειναι οι βασικες σε πολλα ελληνικα τραγουδια.λεγοντας βασικες εννοω Am,E,Em,C,D,Dm,Bm.

κοιτα να μαθεις σιγα σιγα αυτες και μετα θα βρεις πολλα κομματακια να παιξεις.

δεν αυτο.θα σε βοηθησει γτ σου παιζει και τον ηχο...

http://www.chordbook.com/guitarchords.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αρχικά μπορέσεις και εξελίξεις χέρι και μυαλό να πιάνει στο δευτερόλεπτο τις συγχορδίες που βλέπει, τότε συνέχισε και στα υπόλοιπα. Βασικά κάνε αυτό που λέει ο Wise. Μάθε τις βασικές. Και όταν λέμε βασικές εννοούμε τις μινόρε και ματζόρε απο οποαδήποτε νότα. (συμπεριλαμβανομένου διέσεις και υφέσεις...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και να θυμασαι....ξεκινα οσο πιο αργα μπορεις.μην το πλακωσεις στο γρηγορο..θελει χρονο ο εγκεφαλος να συνηθισει.ποσο μαλλον το χερι.

αργα,σταθερα,με δικο σου χρονο...(οι αλλαγες εννοω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α,ευχαριστω πολυ!!!!οντως,αφου εχει και τον ηχο βοηθαει! :-D μια φιλη μου μου ειπε να μαθω χρονους και παυσεις μισου κλπ.αυτα τα ειχαμε κανει στη μουσικη στο σχολειο περσυ.ειναι απαραιτητα?αν ναι,μπορειτε να εξηγησετε κανα δυο πραγματακια γιατι δεν τα πολυθυμαμαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

|WISE| Κοιταξα στο site που μου εδωσες και την Am δεν την εχει! βοηθαει παρα πολυ ομως!στο chordfind δεν ειχε ηχο και δεν πολυ καταλαβαινα!να ρωτησω και κατι αλλο?στο Α# και σε αλλες συγχορδιες εχει 1--------1.αυτο σημαινει οτι ο δεικτης πιανει ολες αυτες τις χορδες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια συγχορδία δεν είναι πυρηνική φυσική...αφού είναι ελάσονα θες 3 ημιτόνια πάνω από το Α (δλδ C) και μετά 7 ημιτόνια πάνω από το Α (δλδ Ε). Χωρίς να ξέρω κιθάρα έχω την εντύπωση ότι με το standard tuning η δεύτερη χορδή (η δεύτερη πιο μπάσα) είναι κουρδισμένη σε Α, άρα απο εκεί μπορείς να βρεις τα υπολοιπά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oh de fuf! Λοιπόν εν συντομία:

 

Στη μουσική μια οκτάβα χωρίζεται σε 12 ημιτόνια. Μεταξύ 2 Α (Λα ελληνιστί) μεσολαβούν δλδ 12 ημιτόνια (Α-Bb-B-C-Db-D-Eb-E-F-F#-G-G#-A). Από όσο ξέρω σε μια κιθάρα κάθε τάστο απέχει από το προηγούμενο 1 ημιτόνιο (όσο προχωράς πιο κάτω στο λαιμό της κιθάρας). Η κάθε χορδή είναι κουρδισμένη σε μια συγκεκριμένη νότα (αν θυμάμαι καλά EADGBE από την πιο μπάσα στην πιο πρίμα χορδή).

Για να σχηματίσεις μια ελάσονα συγχωρδία όπως είπα θες 3 & 7 ημιτόνια πιο πάνω από τη θεμέλια νότα (δλδ την Α).

Βέβαια αυτό δεν σου λέει τπτ για το πως τοποθετήσεις τα δάχτυλα σου στα τάστα...έτσι όπως το κόβω θα μπορούσες να παίξεις την Ε στο 5ο τάστο, την Α ανοιχτή και την Δ στο 2ο τάστο. Πιθανώς να είναι βλακία αυτό το τελευταία αλλά πιάνο ξέρω ο άνθρωπος :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως το βλέπω θα έλεγα να μάθεις τα maj & min. Τα υπόλοιπα είναι και αυτά πολύ χρήσιμα αν θες να κάνεις σοβαρή δουλεία, αλλά για αρχάριο θα πήξεις, συν ότι πρέπει να διαβάσεις θεωρία, ώστε να καταλαβαίνεις τι είναι τα διαστήματα και πως ονομάζονται. Πχ οι συγχορδίες με το 11 αποτελούνται από μια δεσπόζουσα 7η συγχορδία συν μια μείζωνα 9η νότα και μια τέλεια 11η. Επειδή όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για σένα θα πρότεινα να μην ασχοληθείς με αυτά μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σου λένε κάτι.

 

ΥΓ: Για να μην απογοητευτείς το συγκεκριμένο παράδειγμα ήταν μάλλον ακραίο αν και υπάρχουν και πιο παράξενες συγχορδίες :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σοβαρη δουλεια δε νομιζω να κανω αλλωστε και χωρις βοηθεια απο δασκαλο δε γινεται...κοιτα,εγω αρχικα τραγουδια θελω να μαθω,τωρα και να μαθω 2 πραγματα παραπερα δεν κανει κακο :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...