Μετάβαση στο περιεχόμενο


* * * * *

Patriot Fuel+ 9000mah


Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε μπορεί να ζούμε σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς (και ιδίως στα smartphones/tablets) τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, ωστόσο η αυτονομία των συσκευών αυτών σπάνια ανταποκρίνεται στις αναμενόμενες προσδοκίες και συχνά μας απογοητεύει.

Άλλοι από εμάς συμβιβάζονται και άλλοι αναζητούν λύσεις οι οποίες συνήθως είναι δύο: Είτε μια δεύτερη μπαταρία (για όσες συσκευές έχουν αποσπώμενο πίσω καπάκι) είτε μια εξωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία σχετικά μεγάλης χωρητικότητας ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες φόρτισης μιας τέτοιας συσκευής.

Στο σημερινό μας review λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε μια πρόταση που έρχεται από την Patriot, η οποία για όσους δεν το είχατε υπόψην πέρα από μνήμες RAM, USB sticks και άλλα σχετικά προϊόντα, κατασκευαζει πλέον και εξωτερικές μπαταρίες για on-the-go φόρτιση έξυπνων συσκευών.

Πρόκειται για το Patriot Fuel+ 9000mah, με το οποίο η εταιρεία στοχεύει στην παροχή ευελιξίας στο χρήστη πρσπαθώντας να συνδυάσει μεγάλη χωρητικότητα με μικρό μέγεθος και δύο θύρες USB που επιτρέπουν την παράλληλη φόρτιση δύο συσκευών.

Ξεκινώντας, πριν από οτιδήποτε άλλο θα δούμε όπως συνηθίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δοκιμή προϊόντος:

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Όπως θα δείτε (και αναφέραμε και παραπάνω) διαθέτει δύο θύρες φόρτισης, μια με έξοδο 1Α και μια με έξοδο 2.5Α οι οποίες μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και παράλληλα.

Aκόμη, οι διαστάσεις του αλλά και το μικρό του βάρος καθιστούν το συγκεκριμένο power bank ιδιαίτερα ευέλικτο καθώς μπορεί μπορεί άνετα να χωρέσει σε ένα τσαντάκι ή μια φαρδιά τσέπη χωρίς να προβληματίσει σε καμία περίπτωση τον κάτοχό του.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η τιμή του αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από τα 60€ και φυσικά συνοδεύτεται από διετή εγγύηση.
Δημοσιευμένη Εικόνα

Σχεδιασμός

Πάμε λοιπόν να δούμε πως ακριβώς είναι σχεδιασμένο Fuel+9000 αλλά και την συσκευασία στην οποία έρχεται:

Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται μόνο η επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ένα καλώδιο USB και ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης, δηλαδή τίποτε περισσότερο από τα απολύτως απαραίτητα.

Το μόνο που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα, είναι το μήκος του καλωδίου καθώς είναι ιδιαίτερα μικρό (βέβαια σίγουρα όλοι θα έχουμε κάποιο spare για να το αντικαταστήσουμε εάν χρειαστεί), ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απδειχθεί κάπως άβολο.

Θεωρούμε βέβαια, πως η εταιρεία έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή ώστε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη φορητότητα της συσκευής της και έτσι δεν μπορούμε να διαφωνίσουμε απόλυτα με αυτή.Δημοσιευμένη Εικόνα

Στην πίσω όψη της συσκευασίας υπάρχει ενα μικρό διάγραμμα σχετικά με το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ενώ επίσης αναφέρονται επιγραμματικά και ορισμένα βασικα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ενότητα αυτή, δούμε φυσικά και μερικές φωτογραφίες από το Fuel+9000. Διαθέτει ένα μικρό μπουτόν ενεργοποίησης καθώς και 4 LED τα οποία απεικονίζουν κατά προσέγγιση την υπολειπόμενη στάθμη της μπαταρίας.

Μια διάταξη ενδείξεων μεγαλύτερης ακριβείας θα ήταν κάτι που θα μας άρεσε ωστόσο ακόμη και έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως δεν μας κάλυψε αυτός ο τρόπος. Άλλωστε σε γενικές γραμμές σπάνια θα περιμένει κάποιος να σβήσει ακόμη και το τελευταίο λαμπάκι ώστε να φορτίσει εκ νέου τη μπαταρία.Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Χρήση

Κατά τη χρήση σε καθημερινές δραστηριότητες το Fuel+ 9.000 θα λέγαμε πως καταφέρνει να κάνει καλή δουλειά περνώντας σχεδόν απαρατήρητο καθώς τόσο λόγω διαστάσεων όσο λόγω και του χρώματός του διαθέτει μια ιδιαίτερα διακριτική και πρακτική παρουσία αποθηκεύοντας παράλληλα αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίσετε το (εν λειτουργία) smartphone σας τουλάχιστον δύο φορές (στις περισσότερες περιπτώσεις).

Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να προνοήσει ο κάτοχός του είναι το να το φορτίσει έγκαιρα καθώς αυτή η διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα.

Για την ακρίβεια, συνδεδεμένο σε θύρα PC USB θα χρειαστείτε περίπου έξι ώρες για το φορτίσετε από το ~0-2% στο 100% ενώ εάν χρησιμοποιήσετε κάποιον μετασχηματιστή πρίζας 5V/1.5A η διαδικασία της φόρτισης θα ολοκληρωθεί σε περίπου 4 ώρες.

Όσον αφορά το χρόνο φόρτισης των συσκευών, δοκιμάσαμε να φορτίσουμε ένα Samsung Galaxy Note N7000 δύο φορές (μια από τη θύρα των 2.5Α και μια από τη θύρα τoυ 1Α), με τα αποτελέσματα να φαίνονται στο διάγραμμα που ακολουθεί παρακάτω.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως το εν λόγω τηλέφωνο έχει μπαταρία χωρητικότητας 2.500mah (η οποία στην περίπτωσή μας έχει λειτουργήσει μόνο μερικούς μήνες και άρα είναι καινούργια) και πως σε κάθε περίπτωση η φόρτιση ξεκίνησε με τη στάθμη της μπαταρίας να βρίσκεται αρχικά στο 15%.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στο τέλος κάθε φόρτισης απέμειναν ενεργά (και τις δύο φορές) τα 2 από τα 4 ενδεικτικά LED της μπαταρίας ενώ δεν διαπιστώσαμε κάποια διαφορά στο χρόνο φόρτιση με τη συσκευή ενεργή (σε idle χωρίς WiFi,data ή πραγματοποίηση κλήσεων) ή απενεργοποιημένη.

Aκόμη, συνδέοντας ταυτόχρονα δύο συσκευές για φόρτιση (το προαναφερθέν Galaxy Note στη θύρα 2.5Α και ένα Samsung Y pro Duos (1350mah) στη θύρα 1Α) το Fuel+ 9.000 δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανταπεξέλθει ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απο τα 4 ενδεικτικά LED ήταν αναμμένο το ένα.

Συμπεράσματα

Έχοντας περάσει περίπου δύο εβδομάδες χρησιμοποιώντας το Patriot Fuel+ 9.000 μπορούμε να πούμε πως είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ καλό προϊόν το οποίο λειτουργεί ακριβώς όπως διαφημίζεται και μπορεί να φορτίσει με άνεση αρκετές φορές το smartphone σας πριν χρειαστεί να το συνδέσετε στην πρίζα.

Οι δύο θύρες φόρτισης, και φυσικά η ύπαρξη θύρας 2.5Α, είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα που σίγουρα όλοι θα εκτιμήσουν από την πρώτη στιγμή και που σε ανταγωνιστικές προτάσεις τα συναντάμε σπάνια.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μας άφησε επίσης και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής της μπαταρίας (αν και στην τιμή αυτή δεν θα περίμεναμε κάτι λιγότερο για να είμαστε ειλικρινείς) καθώς και οι πολύ βολικές διαστάσεις που την καθιστούν ένα φορητό και εύκολα μεταφερόμενο gadget.

Μιλώντας για τιμή, μάλλον αυτή είναι και το μοναδικό σημείο στο οποίο δεν σχηματίσαμε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις καθώς στα περίπου 70€ που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον τσιμπημένη, αν και όποιος επιλέξει να αγοράσει το εν λόγω μοντέλο (καθώς η εταιρεία κυκλοφορεί και άλλα, με μικρότερη χωρητικότητα) σίγουρα δεν θα το μετανοιώσει.

Συνοψίζοντας λοιπόν από όλα τα παραπάνω :

Μας άρεσε:

-Η ωραία εμφάνιση και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
-Οι δύο θύρες φόρτισης
-Η δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο συσκευών
-Η μεγάλη χωρητικότητα


Δεν μας άρεσε

-Η σχετικά υψηλή τιμή σε σχέση με παρόμοιας χωρητικότητας μοντέλαΔημοσιευμένη Εικόνα

Ευχαριστούμε θερμά την Patriot για την παραχώρηση του δείγματος της παρουσίασης !
19 Σχόλια

Είχα πάρει Anker Astro M3 13000 mAh για 19 ευρώ από το Γιαπωνέζικο άμαζον και είμαι υπερευχαριστημένος. Στα ταξίδια δεν με απασχολεί αν δεν έχω ρεύμα για μερικές μέρες.

πολυ ακριβο στα 60€. Υπαρχουν ιδιας χωρητικοτητας και ποιοτητας στο ebay με πολυ λιγοτερα χρηματα.

 

 

Αυτο που ο αρθογραφος δε μας λεει ειναι κατα ποσο ειναι αληθινη η ενδειξη 2.5Α στην μια εξοδο.

 

Εχω μετρησει πολλους φορτιστες και power banks και πολλα δεν ανταποκρινονται στις αναγραφομενες τιμες. 

 

Η εξοδος 1Α λογικα δινει οντως 1Α. Το θεμα ειναι η εξοδος που λεει 2,5Α ποσα δινει στην πραγματικοτητα.

 

 

Επισης μια καλυτερη τεχνικη προσσεγιση θα μετρουσε την πραγματικη χωρητικοτητα του power bank , καθως και τις απωλειες ωστε να δουμε ποσα τελικα mah ειναι αξιοποιησημα.

καμιά εσωτερική θα βγάλουν η θα κουβαλάμε extra τα ρεύματα?

Λιγα maH, αλλα νομιζω πριν λιγο καιρο ηταν στα 9.99$ πιστευω σε αυτη την τιμη ελεγε ασχημα.

http://www.amazon.co...inustechtips-20

Όχι και 60€ για 9000 mAh. Βρίσκεις ποιοτικότατα κινέζικα με διπλάσια χωρητικότητα και πολύ κάτω από τη μισή τιμή του. Και από χρυσό να είναι το συγκεκριμένο δεν...

Απορώ γιατί δεν το λένε απλά 9Ah...

    • DhZou τους αρέσει
cheero Power Plus 10400mAh 

Κάνει σκόνη το patriot σε όλους τους τομείς (εμφάνιση, ποιότητα, τιμή,απόδοση, λειτουργίες)

Απορώ γιατί δεν το λένε απλά 9Ah...

 

Γιατί έτσι δεν μπορείς να πείς "It's over 9000!!!".
 

όποιος θέλει μπορεί να δει και αυτό!

όποιος θέλει μπορεί να δει και αυτό!

 

Τι είναι αυτό; UPS για όλο το σπίτι;

Μπορεις να φορτισεις και macbook?  ειμαι σκραπας..οποιος μπορει να με βοηθησει ας στειλει inbox :)

Μπορεις να φορτισεις και macbook?  ειμαι σκραπας..οποιος μπορει να με βοηθησει ας στειλει inbox :)

 

φίλε εξαρτάτε με τα volts/ amps που παράγονται.

υπάρχουν πάντως μπαταρίες που φορτίζουν και λάπτοπ.

δευτερη μπαταρια με αυτονομο φορτιστη (για S4) http://www.amazon.co...8-1π=SY200_QL40

Για τον φίλο που ρώτησε παραπάνω σχετικά με την απόδοση του εν λόγω power bank, βάση του κύκλου λειτουργίας που έκανε όλες αυτές τις ημέρες την υπολογίζω περίπου στο 75-80%

 

:)

    • Zandim τους αρέσει

επειδή είμαι άσχετος με αυτά μπορείτε να μου προτείνετε κατι ποιοτικό σε ποιο χάμηλη τιμή; Δεν με ενδιαφέρει να έχει τέτοια χωρητικότητα αρκεί να μου φορτίζει το κινητό μια φορά μόνο..Ρωτάω γιατι φοβάμαι μην πάρω καμια βλακεία και μου χαλάσει το κινητό για αυτο θέλω κατι αξιόπιστο..(nexus 5)

Προσωπικα αυτος ειναι ο λογος που εχω ενα φθηνοκινητο εδω και 3 χρονια. Καλα τα σμαρτφονς αλλα η αυτονομια τους ειναι για τον ........ σε τετοιο σημειο που ο μονος χωρος που μπορεις να φχαριστηθεις ειναι διπλα απο την πριζα. Μην ακουσω εμενα κραταει 1 μερα και δυο, γιατι τα εχω δουλεψει, αν σερφαρεις συχνα και παιξεις και κανα παιχνιδακι τη ρουφηξε. Προτιμησα και εσκασα 500 για ενα tablet 8" ipad mini 4g που εχει και γαμω τις αυτονομιες και πιανουν τοπο και τα γιγα που πληρωνω. Χωραει στο τσαντακι που εχω και τελος, δεν μου κανει αισθηση πλεον για κινητο.

Το άσχημο με τις μπαταρίες φορτιστές από ελάχιστα γνωστές μάρκες είναι πως δηλώνουν ότι θέλουν για την χωρητικότητα τους. 

Υποθέτω πως γι'αυτό φορτιστές όπως π.χ. Duracell, Energizer είναι πολύ ακριβότεροι με μικρότερη χωρητικότητα. 

ο πιο απλος τροπος να μετρησετε την ωφελιμη χωρητικοτητα ειναι ποσες φορες φορτιζει το κινητο σας. Σε κινητο 1500mah που φορτιζεται 2 φορες απο power bank τοτε η ωφελιμη χωρητικοτητα ειναι 3000mah.

 

 

Γενικα οι απωλειες σε ολα τα power banks ειναι καπου στο 15-25%  , παρομοια αποτελεσματα εδωσε και ο αρθρογραφος.

 

 

Αν εχετε μπαταρια 2000mah ενα power bank των 10.000 mah θα σας δωσει περιπου 4 φορτισεις (4*2000mah=8000mah αφου 10000mah*20%=2000mah απωλειες)

Εντάξει ωραία συσκευή αλλά υπάρχουν φτηνότερες συσκευές και άλλες στα ίδια χρήματα με υπερδιπλάσια χωρητικότητα. Το συγκεκριμένο έπρεπε να κινείται ~30ε για να αρχίζει να είναι δελεαστικό. Προσωπικά έχω τσιμπίσει ένα μικρό powerbank των 1.8ah με μόνο 5ε από το ebay που έχει και ενσωματωμένο φακό. :)

Επειδή ολα αυτά τα power banks χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου 18650 (όπως και οι μπαταρίες των laptop), παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα -και η μάρκα- των μπαταριών που περιέχονται. Στις συσκευές αυτές πολλοί αναφέρουν 9ah και δίνουν max 6,5ah γιατί οι noname μπαταρίες την ακούνε, άλλοι πάλι έχουν συσκευές με καλές μπαταρίες χωρίς φρου-φρού και lcd οθόνες αλλά τσιμπάνε στην τιμή.

 

Αν κάποιος θέλει να ψαχτεί, καλύτερα να παρει power bank kit, δηλαδή άδειο κουτί και να προσθέσει μπαταρίες καλής ποιότητας που θα αγοράσει ξεχωριστά. πχ. το συγκεκριμένο το είχα βρει σκέτο χωρίς μπαταρίες στο ebay:

http://www.aliexpres...1614844737.html