Μετάβαση στο περιεχόμενο


* * * * *

Noctua NH-D15 Review


Δημοσιευμένη Εικόνα


Ένα από τα σημεία που αξίζουν την προσοχή μας είτε όταν αναβαθμίζουμε το σύστημά μας είτε όταν στήνουμε ένα νέο, εκτός του επεξεργαστή και του υπολοίπου hardware, είναι και το σύστημα ψύξης το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε. Το σύστημα ψύξης είναι υπεύθυνο σε ένα μεγάλο βαθμό για την εύρυθμη και απροβλημάτιστη λειτουργία του συστήματός μας και φυσικά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σ' αυτό.

Στη σημερινή παρουσίαση θα δούμε την πιο πρόσφατη πρόταση της Noctua στον τομέα της ψύξης επεξεργαστών, που δεν είναι άλλη από την ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων ψύκτρα NH-D15.

Mε σκοπό να προσφέρει ποιοτική κατασκευή και υψηλές επιδόσεις, η εν λόγω ψύκτρα ήρθε πρόσφατα και στην ελληνική αγορά σε τιμή που κινείται γύρω στα 100 ευρώ και μέσα από την παρουσίασή μας θα προσπαθήσουμε να δούμε αν πράγματι αξίζει τα (πολλά) χρήματα που ζητάει.

Ξεκινώντας θα δούμε όπως πάντα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπό δοκιμή προϊόντος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βασισμένη ως ένα βαθμό στην κατασκευή της γνωστής και εξαιρετικής NH-D14, η νέα NH-D15 έρχεται και αυτή με σχεδιασμό διπλού πύργου και είναι εξοπλισμένη με επινικελωμένη βάση χαλκού αλλά και 6 χάλκινα heatpipes (επίσης επινικελωμένα) συνδυασμένα με φινίρισμα αλουμινίου.

Στο εν λόγω μοντέλο της Noctua (και όχι μόνο σε αυτό φυσικά) έχει γίνει χρήση του συστήματος προσαρμογής σε μητρικές SecuFirm2, το οποίο την καθιστά συμβατή με όλα τα σύγχρονα sockets επεξεργαστών συμπεριλαμβανομένων και των Intel LGA2011, LGA1156, LGA1155, LGA1150 & AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 και FM2+ .

Με διαστάσεις 160mm x 150mm x 135mm η NH-D15 έχει βάρος 1000 γραμμάρια (1320 γρ. με εγκατεστημένο έναν ανεμιστήρα) και συνοδεύεται από δύο ανεμιστήρες ΝF-A15 PWM ( ο ένας εκ των οποίων έρχεται προ-εγκατεστημένος) καθώς και τη θερμοαγώγιμη πάστα NT-H1.

Οι εν λόγω ανεμιστήρες λειτουργούν στις περίπου 1500 στροφές (ή 1200 στροφές εάν χρησιμοποιηθούν οι παρεχόμενοι Low Noise adaptors), παράγοντας ροή αέρα έως και 140,2 m³/h και θόρυβο από 19,2 έως και 24,6 dba, ενώ ο μέσος χρόνος ζωής τους έχει υπολογιστεί από την εταιρεία σε περισσότερες από 150.000 ώρες.

Κλείνοντας την ενότητα αυτή είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως η NH-D15 συνοδεύεται από επίσημη εγγύηση 6 ετών και η τιμή της αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα περίπου 104 ευρώ.

Συσκευασία και περιεχόμενα

Αν και όπως είδαμε στην παραπάνω ενότητα, η NH-D15 είναι ιδιαίτερα ογκώδης, έρχεται μέσα σε μια σχετικά μαζεμένη συσκευασία, στην οποία εκτός από την ψύκτρα περιέχονται και όλα τα παρελκόμενα που αναφέραμε.

Αρκετά λιτή στην εξωτερική της εμφάνιση, η συσκευασία της ψύκτρας αναφέρει επιγραμματικά ορισμένες πληροφορίες για την ψύκτρα σε διάφορες γλώσσες, αλλά και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ενώ παραδόξως δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία του προϊόντος πάνω σε αυτή.

Noctua NHD15 Noctua NHD15 Noctua NHD15 Noctua NHD15


Ανοίγοντας το κουτί, αντικρίζουμε ένα εξαιρετικά τακτοποιημένο εσωτερικό με όλα τα παρελκόμενα να είναι ομαδοποιημένα σε ξεχωριστές συσκευασίες από σκληρό χαρτόνι, οι οποίες υπάρχει τυπωμένη ένδειξη του τι περιέχει η κάθε μια. Κάτω από τα παρελκόμενα, ασφαλισμένη και επίσης κλειστή σε ξεχωριστή συσκευασία βρίσκεται η ψύκτρα

Noctua NHD15 Noctua NHD15


Ας δούμε λοιπόν συγκεντρωτικά τι ακριβώς περιέχει η συσκευασία της Noctua NH-D15

Δημοσιευμένη Εικόνα

Aς πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στα περιεχόμενα της κάθε επιμέρους συσκευασίας.
Στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τα retention kits για Intel και AMD επεξεργαστές καθώς και τα παρεχόμενα αξεσουάρ για την εγκατάσταση της ψύκτρας μαζί με τις συσκευασίας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα


Ακολουθούν δύο φωτογραφίες από τον δεύτερο ανεμιστήρα που συμπεριλαμβάνει η εταιρεία μαζί με την ψύκτρα:

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα


Tέλος, μέσα στη συσκευασία βρήκαμε και ένα διπλωμένο χαρτί στην εξωτερική πλευρά του οποίου υπάρχει μια σύντομη "επιστολή" από τον CEO της Noctua, Roland Mossig. Ανοίγοντας το αποκαλύπτονται οι αναλυτικές οδη

Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα


Noctua NHD15-Μια πιο κοντινή ματιά

Αφού είδαμε τη συσκευασία και τα διάφορα παρελκόμενα τς NH-D15 ήρθε επιτέλους η στιγμή για να εστιάσουμε την προσοχή μας και στην ίδια την ψύκτρα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με δύο γενικές φωτογραφίες, όπου μπορείτε να διακρίνετε τα αρκετά πυκνά πτερύγια της αλλά και τον κεντρικό ανεμιστήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στην ψύκτρα από το εργοστάσιο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Κοιτώντας την ψύκτρα από ψηλά, στο πάνω φύλλο αλουμινίου υπάρχει ανάγλυφα χαραγμένο το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας:

Δημοσιευμένη Εικόνα

Γυρνώντας την ψύκτρα από την άλλη πλευρά αποκαλύπτεται η επινικελωμένη βάση της (κατασκευασμένη από χαλκό), το κάτω τμήμα των heatpipes αλλά και η ιδιαιτερότητα στην κατασκευή του φινιρίσματος (το μικρότερο δηλαδή πλάτος σε ένα τμήμα) που δε δημιουργεί πρόβλημα με τις μνήμες RAM εφόσον των ύψος των ψυκτρών τους δεν ξεπερνά τα 64 χιλιοστά.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σχετικά με τη βάση της ψύκτρα, την οποία είδαμε παραπάνω, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά τα κατάφερε στη λείανση της η εταιρεία. Ακολουθούν δύο ενδεικτικές φωτογραφίες από ένα κέρμα τοποθετημένο πάνω σε αυτή:

Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα


Τέλος, μιας και σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε ήδη αναρωτηθεί πόσο μεγάλη μπορεί να είναι πια η NH-D15, τη φωτογραφίσαμε δίπλα στην εργοστασιακή ψύκτρα του AMD Phenom II x6 1090T (πάνω στον οποίο θα πάρουμε τις μετρήσεις μας στη συνέχεια) για να σας δώσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σύστημα δοκιμών, μεθοδολογία μετρήσεων και εγκατάσταση

Για τη δοκιμή της ψύκτρας της σημερινής μας παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε καταρχάς το ακόλουθο σύστημα:

Κουτί: Silverstone PS10
Επεξεργαστής: AMD Phenom II x6 1090t
Κάρτα γραφικών: AMD Radeon 5970
SSD 1: Vertex 2 60GB
SSD 2: Vertex 4 120GB
PSU: Corsair HX 850W
Coolers: Arctic Freezer XTREME Rev. 2 (για reference)
Noctua NH-D15

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, στο πλαίσιο των δοκιμών έγιναν μετρήσεις, πέρα από τη NH-D15 και με μια ακόμη ψύκτρα η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από τον γράφοντα, έτσι ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης των αποτελεσμάτων.

Το default setup (δηλαδή με την ψύκτρα Arctic Freezer XTREME rev 2) περιλαμβάνει τον εργοστασιακό ανεμιστήρα της και έναν ακόμη ο οποίος είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά του κουτιού και αποβάλλει τον θερμό αέρα.

Έτσι οι μετρήσεις που θα πάρουμε θα αφορούν αρχικά αυτό το setup, σε idle, 50% load και 100% load και στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε την ψύκτρα της Noctua όπου θα πάρουμε τις αντίστοιχες μετρήσεις αρχικά με τον ανεμιστήρα που έρχεται προεγκατεστημένος πάνω της και στη συνέχεια τοποθετώντας και το δεύτερο.

Κάθε δοκιμή υπό φορτίο (load) πραγματοποιήθηκε με το OCCT tool και διήρκεσε 15 λεπτά. Μεταξύ των δοκιμών μεσολαβούσε πάντα ένα κενό 20 λεπτών, με τον επεξεργαστή σε κατάσταση idle.

H εγκατάσταση της ψύκτρας είναι αρκετά εύκολη, παρά το μεγάλο της μέγεθος, και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Αρχικά βιδώνουμε στο backplate της μητρικής τα δύο μεταλλικά ελάσματα που φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τη μητρική και βιδώνουμε τις βίδες που υπάρχουν πάνω σε αυτή, στις ήδη τοποθετημένες βάσεις.
Να σημειώσουμε εδώ πως στην αρχή χρειάζεται ελάχιστο βίδωμα στη βίδα που θα μπει πρώτη καθώς αν τη βιδώσουμε περισσότερο η δεύτερη θα είναι αδύνατο να μπει στη θέση της (καθώς είναι ήδη τοποθετημένες και ασφαλισμένες πάνω στην ψύκτρα).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μετά την εγκατάσταση διαπιστώσαμε πως η ψύκτρα χώρεσε οριακά (ευτυχώς) στο κουτί μας. Εδώ παρατηρήσαμε και τον αρκετό ελεύθερο χώρο που υπάρχει μεταξύ των μνημών και της ψύκτρας. Το μόνο κομμάτι στο οποίο χρειάζεται προσοχή είναι εάν το σημείο σύνδεσης του ανεμιστήρα του επεξεργαστή βρίσκεται κοντά ή κάτω από την ψύκτρα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συνδέσετε τον ανεμιστήρα πριν βιδώσετε την ψύκτρα καθώς διαφορετικά θα είναι δύσκολη έως αδύνατη η σύνδεσή του.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Noctua NHD15 Noctua NHD15

Noctua NHD15 Noctua NHD15


Πριν ξεκινήσουμε τις μετρήσεις θα κάνουμε μια ακόμη σύγκριση μεγεθών, αυτή τη φορά με τη D15 και την ψύκτρα που θα χρησιμοποιήσουμε ως μέτρο σύγκρισης των αποτελεσμάτων μας.

Noctua NHD15 Noctua NHD15

Noctua NHD15 Noctua NHD15

Μετρήσεις

Ξεκινάμε την ενότητα των μετρήσεων με τις επιδόσεις σε idle, 50% load & 100% cpu load της Arctic Freezer Xtreme.

Στην συνέχεια επειδή πραγματοποιήσαμε μετρήσεις με τους ανεμιστήρες σε διάφορες διατάξεις, δίπλα από τον αύξοντα αριθμό κάθε μέτρησης υπάρχει ένα link που οδηγεί στη φωτογραφία της εκάστοτε διάταξης.

Μέτρηση Νο.1 (reference)-Arctic Freezer
Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέτρηση Νο.2 (Noctua) - 1 ανεμιστήρας στην ψύκτρα + 1 ανεμιστήρας στο κουτί (ο ίδιος με της πρώτης μέτρησης)Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέτρηση Νο.3 (Noctua) - Δύο ανεμιστήρες Noctua σεδιάταξη push/pull (η διάταξη αυτή, όπως και οι δύο επόμενες ενδέχεται να μην μπορούν να υλοποιηθούν εάν στο σύστημα υπάρχουν μνήμες RΑΜ με ψηλές ψύκτρες).Δημοσιευμένη Εικόνα


Mέτρηση Νο.4 (Noctua) - Δυο ανεμιστήρες Noctua σε διαφορετική διάταξη push/pull

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέτρηση Νο.5 (Noctua) - Το παραπάνω setup με την προσθήκη του αρχικού ανεμιστήρα σε θέση που αποβάλλει το θερμό αέρα άμεσα έξω από το κουτί

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τελικές σκέψεις-Συμπεράσματα

Κάπου εδώ έφτασε και η σημερινή μας παρουσίαση στο τέλος της. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μια ιδιαίτερα αποδοτική και ταυτόχρονα ήσυχη ψύκτρα, την Noctua NH-D15.

Όπως είδαμε και μέσα από τις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε στην προηγούμενη ενότητα, η D15 πέτυχε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα σενάρια που τη δοκιμάσαμε και φαίνεται τελικά πως η Noctua κατάφερε να φτιάξει έναν άξιο αντικαταστάτη της θρυλικής NH-D14, η οποία είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικά χρόνια και ακόμη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της.

Πέρα όμως από τις επιδόσεις με τις οποίες πλέον ο πήχης των επιδόσεων τίθεται ακόμη ψηλότερα, η Noctua έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο, από κάθε άποψη, προϊόν. Μιλάμε φυσικά για τον δεύτερο ανεμιστήρα, τη συμβατότητα με όλα τα σύγχρονα sockets, τα παρεχόμενα εργαλεία για την εγκατάσταση της ψύκτρας στο εκάστοτε σύστημα, τα καλώδια μείωσης στροφών των ανεμιστήρων, το καλώδιο Υ για την σύνδεση δύο ανεμιστήρων σε μια υποδοχή της μητρικής αλλά και την παρεχόμενη θερμοαγώγιμη πάστα η οποία επαρκεί για αρκετές χρήσεις.

Και μπορεί η τιμή της να είναι αρκετά κοντά στο "ψυχολογικό" όριο των 100€ όμως λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της που είναι εφάμιλλες υδρόψυξης και τον πολύ χαμηλό θόρυβο λειτουργίας, τότε το κόστος μάλλον είναι αρκετά ρεαλιστικό για όλα αυτά που προσφέρει, δεδομένου μάλιστα ότι ο κάτοχός της δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μελλοντικές αγορές για να τη βελτιώσει.

Το μοναδικό μειονέκτημα που έχει η NH-D15 είναι φυσικά ο πολύ μεγάλος όγκος και το αντίστοιχα υψηλό βάρος της, προβλήματα που είναι όμως κοινός τόπος για ψύκτρες που ακολουθούν τη σχεδίαση διπλών πύργων. Βλέπετε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα τουλάχιστον με την υπάρχουσα τεχνολογία: υψηλές επιδόσεις, χαμηλό βάρος και μικρό όγκο.

Κλείνοντας, η τιμή της Noctua NH-D15 στην ελληνική αγορά τη στιγμή που γραφόταν η εν λόγω δοκιμή ξεκινούσε λίγο πάνω από τα 100€ (συμπεριλαμβανομένου 23% ΦΠΑ) και συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της είναι τα παρακάτω:

Πλεονεκτήματα:

-Εξαιρετικές επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής
-Χαμηλού θορύβου και υπέρ-υψηλής ποιότητας ανεμιστήρες
-Ευκολία εγκατάστασης
-Υποστήριξη όλων των σύγχρονων sockets
-Πληθώρα παρελκομένων
-Σωληνάριο με θερμοαγώγιμη πάστα που επαρκεί για αρκετές χρήσεις
-Συμβατότητα ακόμη και με μνήμες που φέρουν ψηλά heatspreaders
-Πολύχρονη εγγύηση

Μειονεκτήματα:

-Τσουχτερή τιμή
-Μεγάλο βάρος και διαστάσεις

Με βάση τα παραπάνω η βαθμολογία της Noctua NH-D15 δεn μπορεί να είναι μικρότερη από:


Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα


Ευχαριστούμε θερμά τη Νοctua για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής


Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια Κειμένου: crmaris29 Σχόλια

Η τιμή είναι σωστή; Λίγο πάνω από τα 100 ευρώ;

Πολλα μπραβο για το review. Αριστη ψυκτρα. Ευτυχως υπαρχουν στο εμποριο και αλλες ψυκτρες εξισου καλες με χαμηλοτερη τιμη.

Το πλαινο καπακι στο pc του review εκλεινε με τη ψυκτρα εγκατεστημενη? Ολες οι δοκιμες εγιναν με ενα fan εγκατεστημενο?

Η τιμή είναι σωστή; Λίγο πάνω από τα 100 ευρώ;

 Nαι :)

http://www.skroutz.g...e=noctua nh-d15

 

 

Το πλαινο καπακι στο pc του review εκλεινε με τη ψυκτρα εγκατεστημενη? Ολες οι δοκιμες εγιναν με ενα fan εγκατεστημενο?

Το πλαϊνό καπάκι στο κουτί της δοκιμής έκλεινε οριακά μεν, αλλά χωρίς πρόβλημα.

 

Πραγματοποιήσαμε διάφορες δοκιμές, και με περισσότερους του ενός ανεμιστήρες. Μπορεις να δεις αναλυτικά μέσα στην παρουσίαση (στην ενότητα των μετρησεων), οπου πάνω από κάθε διάγραμμα υπάρχει και σχετικό λινκ με φωτογραφία της κάθε διάταξης.

Μάλλον αφορά περισσότερο επαγγελματίες...του είδους...

Δεν ξέρω αν τώρα με τις έτοιμες κλειστές λύσεις υδρόψηξης έχει νόημα να συνεχίζουμε να βάζουμε τέτοιες ογκώδεις ψύκτρες στα συστήματά μας.

 

Κάτοχος της Zalman CNPS10X Flex με 2 ανεμιστήρες

Ό,τι καλύτερο σε αερόψυξη, θα ήθελα να δω ποιες είναι αυτές που είναι ισάξιες με λιγότερα χρήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω...

Υπαρχουν φθηνες και καλες λυσεις..

http://www.e-shop.gr...0v-p-PER.811282

Το βαρος της ψυκτρας, 1.320 γραμμαρια πανω στη μητρικη, με τρομαζει.
Ενα μικρο πεσιμο του κουτιο στο πλαι, η ενα τρανταγμα κατα τη μεταφορα, θα μπορουσε να ειναι θανατηφορο για τη μητρικη.

 

Kατα τα αλλα ειναι μια ψυκτρα δυνατοτερη και πιο αθορυβη απο τις καλυτερες υδροψυξεις κλειστου τυπου οπως την H100i.
Ακομα και η Noctua NH-D14 των 75 ευρω ειναι καλυτερη απο τις περισσοτερες υδροψιξεις κλειστου τυπου σε επιδοσεις και θορυβο, αλλα και παλι εχεις 1.240 γραμμαρια πανω στη μητρικη.

 

Οι 240mm (2 fans) υδροψυξεις κλειστου τυπου συνηθως ειναι ακομα πιο βαριες, αλλα το βαρος δεν ειναι πανω στη μητρικη.

είχα βάλει παλιά μία Megahalems, τι απέγινε αυτήν η εταιρεία, βγάζει ακόμη ψύχτρες;

Eγώ έχω μια arctic freezer 7 pro rev.2 Από τις πάμφθηνες στην κυριολεξία και σε εκπληκτική τιμή για την απόδοσή της. Γύρω στα 20-25 Ευρώ κοστίζει αλλά αποτελεί κλασσική περίπτωση ψύχτρας με άριστη αναλογία τιμής-απόδοσης. Σε Haswell 4770K την έχω.

Meeeh το να κρατήσει 1090t στους 58 βαθμούς load δεν είναι και κάτι τρελό για την ψήκτρα.

 

Επίσης κάτι δεν κάνεις καλά για να χτυπάς 64άρια με την Arctic freezer. Την είχα παλιότερα και είναι πάρα πολύ δυνατή. Αδυνατώ να καταλάβω την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασιών μεταξύ τους. Είτε πειραγμένες μετρήσεις μας δίνεις είτε έκανες κάτι λάθος, γιατί να μην το έχει ψήκτρα που είναι rated για 160W TDP σε επεξεργαστή με 125W TDP δεν παίζει, κάτι κάνεις λάθος.

 

Με την ίδια ψήκτρα (Artic Freezer) χτύπαγα 56-58 βαθμούς με PhenomII 955 @4Ghz. 

 

Από κει και πέρα συμπαθέστατη ψήκτρα αν και εάν ο σκοπός κάποιου είναι το κυνήγι των θερμορκρασιών θα πετύχει περισσότερα με μια κλειστή υδρόψηξη του 70άρικου.

Αν και η Noctua είναι σταθερή αξία, νομίζω θα προτιμίσω τη σειρά Freezer A30/i30 της Arctic που είναι πολύ φτηνό και σχεδιασμένο για 320w TDP. Το βάλαμε σε ένα PC με τον FX-9370 και είναι ggλόνι.

Eγώ έχω την thermalright true spirit 140 power με 360w TDP. Είναι πολύ καλή αερόψυκτρα.

Από τις καλύτερες ψύκτρες οι noctua και με πραγματικά αθόρυβα ανεμιστηράκια. Φυσικά το τίμημα σε αυτή την ποιότητα είναι η τσιμπημένη τιμή αλλα αν κάποιος θέλει αθόρυβους ανεμιστήρες η noctua είναι μονόδρομος.

Τολμω να πω πως ενα μονο PC εχω στο σπιτι αλλα το εχω για περιπου 5-7 χρονια τωρα.

 

Ακομα απο τοτε που το πηρα ειχε τις ιδιες μνημες, ιδιο cpu, gpu, psu αλλα η ψυκτρα το cpu αλλαξε απο νωρις γιατι η stock εκανε σαν παλαβιαρα μελισσα καθε φορα που φορτωνα κατι λιγακι πιο... βαρυ!

Οποτε πηρα μια αντιστοιχη σαν την παραπανω αλλα σε μια πολυ χαμηλη τιμη (20-50 ευρω νομιζω. Το σχεδιο της εταιριας ειναι κατι δρεπανια) η οποια ακομα ζει και βασιλευει! η αναβαθμιση τετοιων ειδων αξιζουν αρκει να ξερεις τι θα παρεις. Αλλα το κλασικο που ισχυει παντου: οτι πληρωνεις παιρνεις (εκτος αν εισαι ασχετος σαν εμενα και παιρνεις στην τυχη τετοια κομματια :P )

Τολμω να πω πως ενα μονο PC εχω στο σπιτι αλλα το εχω για περιπου 5-7 χρονια τωρα.

 

Ακομα απο τοτε που το πηρα ειχε τις ιδιες μνημες, ιδιο cpu, gpu, psu αλλα η ψυκτρα το cpu αλλαξε απο νωρις γιατι η stock εκανε σαν παλαβιαρα μελισσα καθε φορα που φορτωνα κατι λιγακι πιο... βαρυ!

Οποτε πηρα μια αντιστοιχη σαν την παραπανω αλλα σε μια πολυ χαμηλη τιμη (20-50 ευρω νομιζω. Το σχεδιο της εταιριας ειναι κατι δρεπανια) η οποια ακομα ζει και βασιλευει! η αναβαθμιση τετοιων ειδων αξιζουν αρκει να ξερεις τι θα παρεις. Αλλα το κλασικο που ισχυει παντου: οτι πληρωνεις παιρνεις (εκτος αν εισαι ασχετος σαν εμενα και παιρνεις στην τυχη τετοια κομματια :P )

 

δρεπάνια = scythe! επίσης πολύ καλες ψύκτρες-ανεμιστήρες

Γενικα οποιος ψαχνει καλη ψυκτρα, πρεπει να ριξει αρκετα λεφτα..Σε καμια περιπτωση ομως αυτα τα λεφτα δεν τα αξιζει η Noctua..

 

Στην αγορα υπαρχει η R1 ultimate και R1 universal της Cryorig, που με 20+ ευρω λιγοτερα εχει και πιο ωραιο look και σχεδον τις ιδιες επιδοσης με τη D15, με διαφορα μικροτερη των 3 βαθμων κελσιου..

Όσοι σκέφτεστε την τιμή έχετε απλά υπόψην πως με αυτά τα λεφτά, στο bundle υπάρχουν και δύο κορυφαίοι (και πανάκριβοι) ανεμιστήρες ;)

 

Δειτε πόσο κάνουν αν τους αγοράσει κάποιος ξεχωριστά

http://www.skroutz.g...rase=noctua A15

Όσοι σκέφτεστε την τιμή έχετε απλά υπόψην πως με αυτά τα λεφτά, στο bundle υπάρχουν και δύο κορυφαίοι (και πανάκριβοι) ανεμιστήρες ;)

 

Δειτε πόσο κάνουν αν τους αγοράσει κάποιος ξεχωριστά

http://www.skroutz.g...rase=noctua A15

 

Το παίρνεις πολύ λάθος. Φυσικά και οι ανεμιστήρες δεν αξίζουν τόσο. Είναι το παλιότερο κόλπο marketing για να φανεί πως όλη η ψήκτρα έχει "κάτι σαν vfm". Ναι, πολύ καλά fans αλλά παραμένουν fans. Ένα ανεμηστηράκι το κοστολογούν στα 26ευρώ και με 25 παίρνεις κοτζάμ θηρίο...

3246bbf8f5b52fae71b25c13bfd4e06d_0.png

Δες την απόδοση, το θόρυβο που παράγουν (ή μάλλον που δεν παράγουν) και τη διάρκεια ζωής τους και εδώ είμαστε.

 

Γενικά μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Γενικά τα χρήματα που ζητάει η Noctua για τα προϊόντα της και εν προκειμένω τη D15 τα αξίζει μέχρι τελευταίου cent κατά τη γνωμη μου.

 

Και το αποδεικνύει περα από την ποιότητα των προίόντων της, το γεγονός (ένα τυχαίο λέω) ότι για παράδειγμα κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο νέο socket μοιράζει δωρεάν retention kits στους πελάτες της.

Αυτό είναι δείγμα σεβασμού προς το κοινό και δείγμα εταιρείας που αν μη τι άλλο σέβεται τον εαυτό της και τα λεφτά που ζητάει :)

αν καποιος ομως παει να δώσει τοσα λεφτα για την nd15 παίρνει την Η100ι που ειναι λιγο καλύτερη και εχει και καλύτερη χωροταξια και ποιο μαζεμένο κουτι. Site: NH-D15

Εχω εδω και ποσα χρονια την V10 απο την CoolerMaster,
λίγο θορυβώδης και ογκώδης άλλα τον χειμώνα με απενεργοποιημένα τα coolers είχα 47 Βαθμούς με το BF4 να τρεχει στο pc.Τώρα είμαι στους 37C κάνοντας απλα surfing.
 

Οταν βγει το δείγμα στις αγγελίες βγάλτε μια ανακοίνωση ε...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa