Μετάβαση στο περιεχόμενο


* * * * *

Kingston HyperX Predator 2x4GB DDR3-2800


Με την αλματώδη πρόοδο στις συχνότητες των μνημών που επέφερε η έλευση του πανίσχυρου Haswell IMC, οι κατασκευαστές άδραξαν την ευκαιρία και παρουσίασαν νέα kits χρονισμένα σε συχνότητες που δεν είχαμε δει μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, έχοντας στόχο να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των overclockers αλλά και των πολύ απαιτητικών χρηστών.

Στη σημερινή μας παρουσίαση λοιπόν, θα δούμε μια πρόταση από το στρατόπεδο της Kingston, με την ονομασία HyperX Predator 2x4GB DDR3-2800 που αποτελεί παράλληλα και μια από τις ναυαρχίδες (αν όχι τη μοναδική) της εταιρείας στον τομέα των μνημών.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως το εν λόγω κιτ ειναι το πρώτο της εταιρείας χρονισμένο τόσο ψηλά, καθώς μέχρι και πριν από την κυκλοφορία του, το προηγούμενο κιτ-ναυαρχίδα (με modules των 4GB) είχε προδιαγραφές DDR3-2666 CL11.

Ξεκινώντας την μικρή περιήγησή μας στο υπό δοκιμή κιτ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε φυσικά τα αναλυτικά τεχνικά του χαρακτηριστικά :

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Στην εικόνα που ακολουθεί παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές που συνοδεύουν το kit που εξετάζουμε σήμερα.

To kit παρέχει φυσικά υποστήριξη Intel XMP (Extreme Memory Profiles) ενώ η εταιρεία στο εγγραφο με τις πλήρεις προδιαγραφές αναφέρει πως η θερμοκρασία λειτουργίας των συγκεκριμένων μνημών είναι από 0 έως και 85 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη κάθε module διαθέτει 8 chips πάνω του τα οποία είναι κατασκευασμένα από τη Hynix (με μερικές από τις αρχικές παρτίδες να διαθέτουν chips κατασκευασμένα και από τη Samsung).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως χρειάζεται προσοχή από το χρήστη κατά την επιλογή του έτσι ώστε να μην συναντήσει πρόβλημα με το ύψος των ψυκτρών σε συνδυασμό με τον όγκο της ψύκτρας του επεξεργαστή.
Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω απεικόνιση, το τελικό ύψος των μνημών φτάνει τα 5.39 εκατοστά και πλάτος τους τα 0.72 εκατοστά.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορούμε παρά να αξιολογήσουμε θετικά το ότι η εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα σχετικά ογκώδες σύστημα ψύξης για τις συγκεκριμένες μνήμες καθώς τόσο λόγω της εργοστασιακής τάσης και συχνότητας λειτουργίας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα έυκολη η άνοδος της θερμοκρασίας περα από τα επιθυμητά επίπεδα (ιδίως σε συστήματα με αερόψυξη, ή σε περιττώσεις υπερχρονισμού-αύξησης της τάσης).

Πάντως ακόμη και όσοι σκεφτούν αμέσως για τον οποιοδήποτε λόγο (όπως για παράδειγμα για να χρησιμοποιήσουν ψύξη που μπορεί να επιτύχει συγκριτικά χαμηλότερες θερμοκρασίες ) να αφαιρέσουν την εργοστασιακή ψύκτρα από τα modules, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία καθώς η κατασκευή τους είναι από δύο ξεχωριστά τμήματα και μπορεί να βγει σχετικά εύκολα.

Ρίχνοντας μια κοντινότερη ματιά

Το κιτ της σημερινής μας δοκιμής έρχεται σε μια λιτή και απέριττη συσκευασία, η οποία στο μπροστινό μέρος φέρει κόκκινη προστατευτική ταινία με τα λογότυπα της σειράς και της εταιρείας και η οποία φυσικα ανοίγει με χαρακτηριστική ευκολία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέσα στη συσκευασία περιλαμβάνονται, περα από τα δύο modules, το εγχειρίδιο εγγύησης και εγκατάστασης (υπενθυμίζουμε πως το κιτ συνοδεύεται από εγγύηση εφ'όρου ζωής) αλλά και ένα αυτοκόλλητο σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να κάνει και μια μικρή αισθητική παρέμβαση στο κουτί του υπολογιστή του. Δημοσιευμένη Εικόνα


Και μερικές ακόμη φωτογραφίες από τα modules. Όπως μπορείτε να δείτε το λογότυπου "Hyper-X" δεν είναι τυπωμένο πάνω τους αλλά έχει χαραχθεί ανάγλυφα, κάτι που δίνει σαφώς πολύ καλή εντύπωση σχετικά με την επιμονή της εταιρείας στη λεπτομέρεια αλλά και στην καλή ποιότητα κατασκευής.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα

Σύστημα δοκιμής και Mετρήσεις-Benchmarks

Και φτάνουμε αισίως στο σημείο που μάλλον αποτελεί είναι και το σημαντικότερο μιας τέτοιας παρουσίασης καθώς εδώ θα δούμε τι επιδόσεις πετυχαίνει το κιτ της Kingston ενώ για να σας δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα παραθέσουμε και τις αντίστοιχες επιδόσεις ενός αντίστοιχων προδιαγραφών κιτ, που κατασκευάζεται όμως από την ADATA (XPG V2 2800MHz 12-14-14-36).

Πριν ξεκινήσουμε όμως, κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή των μνημών.

Επεξεργαστής: Intel Core i7 4770K
Μητρική: ASRock Z87 OC Formula
Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 5970
Τύπος ψύξης: Αερόψυξη
Κουτί: Thermaltake Armor JR
Τροφοδοτικό: Corsair TX 850W
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Ultimate 64bit

Ακόμη, όπως θα δείτε βέβαια και στη συνέχεια, για την πραγματοποίηση της δοκιμής χρησιμοποιήσαμε τα εξής προγράμματα:
MaxxMem 2
SiSoft Sandra 2013
Super Pi
Cinebench R11.1


MaxxMem2
To λόγω πρόγραμμα είναι ένα εύχρηστο και δωρεάν εργαλείο με το οποίο μπορούμε απλά και γρήγορα να μετρήσουμε τις επιδόσεις της RAM που χρησιμοποιούμε.

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Δημοσιευμένη Εικόνα

SiSoft Sandra

Προχωρώντας τη δοκιμή μας θα δούμε τι αποτελέσματα θα μας δώσει η γνωστή σουίτα διαγνωστικών/πληροφοριών SiSoft Sandra, το όνομα της οποίας αποτελεί ακρωνύμιο του System ANalyser, Diagnostic and Reporting Assistant.

Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες λειτουργικών αλλά και όλες τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές με αποτελέσμα να παρουσιάζει εξαιρετικά αναλυτικες πληροφορίες, οι οποίες κατά περιπτώσεις δεν αναφέρονται ούτε και στις επίσμες προδιαγραφές του εκάστοτε προϊόντος.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα

Cinebench R11

Στη συνέχεια, θα δούμε τι θα μας δώσει η 64bit έκδοση του Cinebench. To benchmark αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως είναι βασισμένο στο Αnimation software CINEMA 4D της Maxon το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από studios και εταιρείες παραγωγής ταινιών για δημιουργία τρισδιάστατου περιεχομένου.
Μερικές μάλιστα από τις ταινίες στις οποίες χρησιμοποιήθηκε είναι και οι Spider-Man, Star Wars, The Chronicles of Narnia, κ.α.

Θα πρέπει να επισημάνουμε φυσικά πως μετράει την απόδοση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών και η λήψη του μπορεί να γίνει δωρεάν τόσο για Windows όσο και για MacOS X.
Στην περίπτωση μας θελήσαμε να δούμε κάτα πόσο η μνήμη επηρρεάζει την απόδοση του επεξεργαστή και να φυσικά υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των δύο κιτ.

Δημοσιευμένη Εικόνα

SuperPi 16M

Τέλος, την ενότητα των δοκιμών θα την κλείσουμε με το SuperPi το οποίο χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο πλήθος χρηστών που θέλουν να ελέγξουν τη σταθερότητα του συστήματός τους όσον αφορά τον επεξεργαστή και τη μνήμη.
Σε γενικές γραμμές ένα σύστημα μπορεί να θεωρηθεί σταθερό εάν περάσει χωρίς σφάλματα το benchmark των 2 εκατομμυρίων δεκαδικών ψηφίων.

Ωστόσο εμείς για να είμαστα απόλυτα βέβαιοι χρησιμοποιήσαμε το benchmark των 16 εκατομμυρίων ψηφίων, τα αποτελέσματα του οποίου μπορείτε να δείτε φυσικά στο διάγραμμα που ακολουθεί.
Δημοσιευμένη Εικόνα

Επίλογος

Το κιτ μνημών της Kingston που δοκιμάσαμε στα πλαίσια της σημερινής μας παρουσίασης, μπορούμε να πούμε πως μας άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις.
Όπως είδαμε σε όλες τις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε οι επιδόσεις του κιτ ήταν πολύ καλές, και στα ίδια πλαίσια που κινείται ο ανταγωνισμός, τον οποίο μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε (όπως για παράδειγμα στο SuperPi όπου σημειώσαμε διαφορά 2 δευτερολέπτων).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι φυσικά και το γεγονός πως όλα τα παραπάνω τεστ έγιναν με βάση τις εργοστασιακές ρυθμίσεις των μνημών.
Κάνοντας μια πολύ σύντομη δοκιμή, καταφέραμε χωρίς κανένα απολύτως κόπο, και με χαρακτηριστική ευκολία, να ανεβάσουμε τη συχνότητα λειτουργίας του κιτ μας πάνω από τα 3GHz (με τη σταθερότηα του συστήματός μας να μην διαταράσσεται), πράγμα που σημαίνει πως οποιοσδήποτε διαθέτει κάποιες παραπάνω γνώσεις στο κομμάτι του overclocking, και ενδεχομένως και τον κατάλληλο εξοπλισμό ψύξης, θα μπορέσει να πετύχει ακόμη υψηλότερες συχνότητες και αντίστοιχη αύξηση των επιδόσεων.

Ακόμη, θετική εντύπωση μας άφησε το γεγονός πως η εταιρεία έχει ενσωματώσει δύο XMP 1.3 profiles στο κιτ (ένα για τα 2666MHz, και ένα για τα 2800MHz), κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο ακόμη και για χρήση με παλαιότερους επεξεργαστές της σειράς Ivy Bridge.

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην σταθούμε και σε κάποια όχι και τόσο θετικά σημεία που εντοπίσαμε.
Το πρώτο εξ'αυτών είναι η τιμή του κιτ, η οποία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ξεκινάει από τα περίπου 225 ευρώ, τα οποία ενδεχομένως να φαίνονται σε κάποιους αρκετά για "μόλις" 8GB RAM, ωστόσο και οι διάφορες ανταγωνιστικές προτάσεις με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα.

Το δεύτερο σημείο, είναι κάτι που αναφέραμε και στην αρχή της παρουσίασης και έχει να κάνει με το ύψος των μνημών (λόγω των ψυκτρών) το οποίο ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει ένα μικρό πονοκέφαλο στους χρήστες.

Ωστόσο το σύστημα ψύξης φαίνεται να λειτουργεί αποδοτικά και απροβλημάτιστα ακόμη και σε κατάσταση υπερχρονισμού, επομένως όπως αναφέραμε και αρχικά δεν μπορούμε να διαφωνίσουμε απόλυτα με την επιλογή αυτή της εταιρείας.

Eν κατακλείδι θα λέγαμε πως το εν λόγω κιτ της σειράς Hyper-X αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση, σε καλά πλασαρισμένη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό για αυτά που προσφέρει, τόσο για όσους φιλοδοξούν να ασχοληθούν με υπερχρονισμό όσο και για απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν υψηλές επιδόσεις out of the box χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις από την πλευρά τους.

Σταχυολογώντας από όλα τα παραπάνω :

Μας άρεσε :
-Υψηλές επιδόσεις παραπλήσιες ή καλύτερες από δείγμα του ανταγωνισμού, χωρίς καμία παρέμβαση
-Δυνατότητα εύκολου υπερχρονισμού που με λίγη επιπλέον υπομονή και tweaking μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω
-Αποδοτικά και καλαίσθητο σύστημα ψύξης
-Συμβατότητα χάρη στα 2 ενσωματωμένα XMP profiles

Δεν μας άρεσε:
-Το μεγάλο ύψος των ψυκτρών γιατί ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα με μεγάλες ψύκτρες επεξεργαστών
-Τσιμπημένη τιμή (αν και σε καλά επίπεδα σχετικά με τον ανταγωνισμό)Δημοσιευμένη Εικόνα

Ευχαριστούμε θερμά την Kingston για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής !
28 Σχόλια

Εγώ ξέρω ότι η χωρητικότητα παίζει τον βασικό ρόλο στις μνήμες . Τα πολλά Mhz τζάμπα τα πληρώνεις, γιατί η διαφορά στις επιδόσεις είναι πολύ μικρή σχετικά με το κόστος. Για την συγκεκριμένη που κάνει γύρο στα 100€ , νομίζω ότι με  2Χ4Gb στα 1333 Μhz και 50€ κάποιος θα είχε σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις.

Στο διαδίκτυο οι κόντρες 1666Mhz vs 2400Mhz αυτό δείχνουν , χαμένα λεφτά. 

Σωστά, αφήστε τα QPI και τα "Megatransfers" και δώστε latency στο λαό!

Ειδικα για τα games δεν εχει καμια απολυτως σημασια...

αχ παλιά μου τέχνη που σε άφησα :(

Συμφωνω απολυτα με το πρωτο post, ειναι κατι που διαπιστωσα και μετα απο διαφορα τεστς.

Για συγκεκριμενους χρηστες που ασχολουνται με υπερχρονισμο ειναι αυτες οι μνημες. Σαφως και δεν θα δεις καμμια διαφορα στο gaming με αλλες πολυ φτηνοτερες. Αλλα  για αυτους που ασχολουνται παιζει ρολο και το 1 παραπανω Hz. Τρεξε ενα SuperPi 32 η ενα WinRar benchmark με τις δυο μνημες να δεις εκει διαφορες... Ειπαμε....δεν ειναι ολα για ολους.

Και....ναι..μερικοι τα πληρωνουν ΑΔΡΑ τα extra Mz...

Βοηθάνε ώμος στο Overclock.Για παράδειγμα είχα [email protected] και πήγα στα [email protected] 12GB και στη δυο περιπτώσεις με λιγότερο ρεύμα στη Cpu και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή σε όλους τους τομείς.Σε γενικές γραμμές αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και κάποιος φτιάχνει μηχάνημα απ' την αρχή τα 1866 είναι καλά. 

Mερικά από τα γραφήματα είναι επιεικώς απαράδεκτα. Δεν είναι δυνατόν διαφορά throughput της τάξης του 0,1% να εμφανίζεται να καταλαμβάνει.... το μισό γράφημα, επειδή οι μπάρες ξεκινούν από τα 150, με τελικό σκορ στο sandra 168!!

Στην πράξη, μνήμες σε τέτοιους χρονισμούς και τιμές είναι εντελώς άχρηστες για το 99% των ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ χρηστών και για το 100% των μέσων χρηστών. Μνήμες των 220 ευρώ που δεν προσφέρουν καμία διαφορά από εκείνες των 80 ευρώ της ίδιας εταιρίας (χρονισμού 1866) εκτός από το φανταιζί ονοματάκι τους.

Οπουδήποτε αλλού να επενδύσετε τα χρήματά σας θα έχετε καλύτερη επιστροφή. Είναι το αντίστοιχο των "χρυσών hdmi καλωδίων".

Ρε παιδιά, εσείς που κάνατε την ωραιότατη αυτή παρουσίαση, τόσο δύσκολο ήταν να βάλετε στα συγκρητικά σας μνήμες χαμηλότερου χρονισμού, για να δούμε όλοι μας και εσείς μαζί τί διαφορά υπάρχει?

 

Βάλατε όλο κι όλο 2 μνήμες ίδιου χρονισμού, από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορές της τάξεως του 1% !!!

 

Επίσης πού είναι τα benchmarks σε πραγματικές εφαρμογές και παιχνίδια, για να δούμε όλοι μας σε ποιά σημεία υπερέχουν αυτές οι μνήμες, σε σχέση με αυτές που έχουν χαμηλότερο χρονισμό?

 

Η εμφάνιση της παρουσίασής σας είναι πάρα πολύ καλή. Από ουσία όμως πάσχει σοβαρά και αναγκάζετε τον αναγνώστη της παρουσίασής σας να απευθυνθεί μετά σε άλλα sites για να έχει καλύτερη ενημέρωση.....

Ρε παιδιά, εσείς που κάνατε την ωραιότατη αυτή παρουσίαση, τόσο δύσκολο ήταν να βάλετε στα συγκρητικά σας μνήμες χαμηλότερου χρονισμού, για να δούμε όλοι μας και εσείς μαζί τί διαφορά υπάρχει?

 

Βάλατε όλο κι όλο 2 μνήμες ίδιου χρονισμού, από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορές της τάξεως του 1% !!!

 

Δύο κατασκευαστές είναι καλύτεροι από έναν, κάτι που συνεπάγεται πως σύντομα κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα στις τιμές.

 

Εν ολίγοις μήπως το 80% υπήρξαμε μ$^&@*ες και δεν μείναμε στις DDR2;

 

Και να το δει κανείς παράλληλα με την πορεία που είχε η DDR3, όταν είχε πρωτοεισαχθεί στην αγορά με τις κάρτες γραφικών, μήπως έχουν αργήσει λίγο;

 

Πάω να παίξω πασχέντζα στις καταπληκτικές low latency 99924 ddr3 1600 μνήμες μου τώρα.

Δύο κατασκευαστές είναι καλύτεροι από έναν, κάτι που συνεπάγεται πως σύντομα κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα στις τιμές.

 

Εν ολίγοις μήπως το 80% υπήρξαμε μ$^&@*ες και δεν μείναμε στις DDR2;

 

Και να το δει κανείς παράλληλα με την πορεία που είχε η DDR3, όταν είχε πρωτοεισαχθεί στην αγορά με τις κάρτες γραφικών, μήπως έχουν αργήσει λίγο;

 

Πάω να παίξω πασχέντζα στις καταπληκτικές low latency 99924 ddr3 1600 μνήμες μου τώρα.

 

 

Η απάντησή σου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το κομμάτι του post μου που παρέθεσες.

Δύο κατασκευαστές είναι καλύτεροι από έναν, κάτι που συνεπάγεται πως σύντομα κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα στις τιμές.
 
Εν ολίγοις μήπως το 80% υπήρξαμε μ$^&@*ες και δεν μείναμε στις DDR2;
 
Και να το δει κανείς παράλληλα με την πορεία που είχε η DDR3, όταν είχε πρωτοεισαχθεί στην αγορά με τις κάρτες γραφικών, μήπως έχουν αργήσει λίγο;
 
Πάω να παίξω πασχέντζα στις καταπληκτικές low latency 99924 ddr3 1600 μνήμες μου τώρα.


Αυτό το 80% που λες οτι έκανε την μετάβαση σε ddr3 το έκανε κυρίως γιατί κάθε νέα μητρική που αγοραζε ερχόταν με υποστήριξη ddr3 και όχι ddr2. Ξαφνικά αύριο θα ανακαλύψουν την ddr4 και με το ζόρι θα πάμε εκεί..
Ούτως η άλλως, ο memory controller, ειναι ενσωματωμένος στην CPU, και τρέχει στα 1600. Πάνω από 1866 ειναι δώρο άδωρο. Αυτό δείχνουν και τα benchmarks. Παλιά που οι επεξεργαστές ήταν κλειδωμένοι, τα παραπάνω MHz έπαιζαν ρόλο, σου ανέβασαν μαζί με το bus τη συχνότητα του CPU. Σήμερα με τους ξεκλειδώτους επεξεργαστές, έχουν αχρηστευθεί. Κανείς δεν αναβαθμίζεται με βάση τις επιδόσεις του στο super pi.
    • rfc τους αρέσει

Άμα είναι να πληρώσει κανείς τα μαλλιοκέφαλά του μόνο και μόνο για να γράψει 2-3ΜΗz επάνω σε κάνα benchmark (άρα ουδεμία χρησιμότητα) τι να πω...

@thanosAIAS

Καμία σχέση η ταχύτητα που τρέχει ο memory controller, το σημαντικό είναι η μέγιστη ταχύτητα ram που υποστηρίζει (επίσημα ή ανεπίσημα) ο controller.

 

@GiorgosT

Με μια γρήγορη ματιά στο skroutz βλέπουμε ότι 8gb 2000+mhz θα κοστίσουν 10-15€ παραπάνω από 1600άρες. Οπότε δεν είναι μεγάλη διαφορά κόστους. Εκτός αν πας σε πολύ χαμηλού latency μνήμες, που πραγματικά τσούζουν οι τιμές τους, ανεξαρτήτως συχνότητας.

Καλές δοκιμές για πάντα...

@thanosAIAS

Καμία σχέση η ταχύτητα που τρέχει ο memory controller, το σημαντικό είναι η μέγιστη ταχύτητα ram που υποστηρίζει (επίσημα ή ανεπίσημα) ο controller.

 

@GiorgosT

Με μια γρήγορη ματιά στο skroutz βλέπουμε ότι 8gb 2000+mhz θα κοστίσουν 10-15€ παραπάνω από 1600άρες. Οπότε δεν είναι μεγάλη διαφορά κόστους. Εκτός αν πας σε πολύ χαμηλού latency μνήμες, που πραγματικά τσούζουν οι τιμές τους, ανεξαρτήτως συχνότητας.

Προφανώς και εννοώ τις πιο... extreme εκδόσεις! ;)

Οσοι εχετε intel cpu, αν βαλετε πανω απο 1600, πεταμενα λεφτα μιας και μεχρι 1600 θα παιζουν οι μνημες λογω memory controller

    • scha13 τους αρέσει
Ποιος το λεει αυτο
εχεις κανει ιματζε ντεκομπρεσσιον να δεις διαφορα σε χρονους

Παιδιά μπερδεύτικα λίγο με αυτά που γράφετε.

Εχω CPU Intel i7 3820 και 16GB ddr3 στα 1600MΗz.

Θα δω διαφορά αν αγοράσω μνήμη πάνω από 1600MΗz ναι ή όχι;

Παιδιά μπερδεύτικα λίγο με αυτά που γράφετε.

Εχω CPU Intel i7 3820 και 16GB ddr3 στα 1600MΗz.

Θα δω διαφορά αν αγοράσω μνήμη πάνω από 1600MΗz ναι ή όχι;

 

Θα δείς διαφορά μέχρι και 1 ολόκληρο frame το δευτερόλεπτο, σε σχέση με την 1600.

 

Αλλά για να δείς σίγουρα αυτή τη διαφορά, καλύτερα πάνε σε μνήμες 3000ΜΗz.

 

Η μόνη περίπτωση όπου βλέπεις διαφορές κάπου στο 10%, είναι αν βάλεις παραπάνω από 2 κάρτες γραφικών, αλλά και πάλι το anandtech συμβουλεύει να πάς σε περισσότερη RAM μικρότερου χρονισμού, από το να τα σκάσεις για λιγότερη ram υψηλότερου χρονισμού.

 

http://www.anandtech...ng-on-haswell/7

 

I would always suggest a user buy more memory if they need it over buying a smaller amount of faster memory.  For gamers, common advice to hear on forums is to take sum of the memory of your GPUs and add 4GB or so for Windows 7/8 – that should be the minimum amount of memory in your system.  For most single GPU gamers that would put the number at 8GB (for anything bar a Titan or dual GPU), or dual GPU gamers, above 8GB (suggestion is to stick to a power of two).

27%206950%20Sleeping%20Dogs%20Average_57

 

24%206950%20Dirt3%20Average_575px.png

 

25%206950%20Bioshock%20Infinite%20Averag

26%206950%20Tomb%20Raider%20Average_575p

Αν εχεις i7 εχει ενσωματωμενο memory controller στα 1600............ οποτε.......

Θα δείς διαφορά μέχρι και 1 ολόκληρο frame το δευτερόλεπτο, σε σχέση με την 1600.

 

Αλλά για να δείς σίγουρα αυτή τη διαφορά, καλύτερα πάνε σε μνήμες 3000ΜΗz.

 

Η μόνη περίπτωση όπου βλέπεις διαφορές κάπου στο 10%, είναι αν βάλεις παραπάνω από 2 κάρτες γραφικών, αλλά και πάλι το anandtech συμβουλεύει να πάς σε περισσότερη RAM μικρότερου χρονισμού, από το να τα σκάσεις για λιγότερη ram υψηλότερου χρονισμού.

 

http://www.anandtech...ng-on-haswell/7

 

 

 

27%206950%20Sleeping%20Dogs%20Average_57

 

24%206950%20Dirt3%20Average_575px.png

 

25%206950%20Bioshock%20Infinite%20Averag

26%206950%20Tomb%20Raider%20Average_575p

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Αρα από ότι καταλαβαίνω καλύτερα να αγοράσει κάποιος την πιο καλύτερη GPU που μπορεί γιατί τότε θα δει μεγάλη διαφορά, κυρίως στα παιχνίδια, έτσι?

περαν τον benchmrkers ειναι καλες και για τα apu της AMD.. δηνουν μπολικα παραπανω frames..