Μετάβαση στο περιεχόμενο


- - - - -

Kingston HyperX Cloud gaming headset


Δημοσιευμένη Εικόνα

Μπορεί το όνομα της Kingston να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υψηλής ποιότητας αποθηκευτικά μέσα, τους SSD και τις μνήμες RAM όμως πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να μπει σε μια εντελώς νέα για την ίδια κατηγορία η οποία δεν είναι άλλη από αυτή των gaming ακουστικών.

Πρόκειται για το σετ HyperX cloud το οποίο ήρθε πριν λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά και απευθυνόμενο ακόμη και στους πιο απαιτητικούς χρήστες φιλοδοξεί να προσφέρει ποιότητα, άνεση και μια γενικότερη θετική εμπειρία σε όλες τις περιστάσεις στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί.

Εμείς, σε συνεργασία με την Kingston, πήραμε στα χέρια μας ένα ζευγάρι από τα νέα αυτά ακουστικά και μέσα από τη σημερινή μας παρουσίαση θα εξετάσουμε κατά πόσο προσφέρουν όλα όσα υπόσχονται και θα αξιολογήσουμε παράλληλα το πρώτο βήμα της εταιρείας στο χώρο αυτό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Παρακάτω ακολουθεί μια συνοπτική επισκόπηση των κυριότερων τεχνικών χαρακτηριστικών του Kingston HyperX Cloud gaming headset
Δημοσιευμένη Εικόνα

H τιμή των ακουστικών στην ελληνική αγορά, τη στιγμή που γράφεται το παρόν review, ξεκινά λίγο πάνω από τα 90€

Συσκευασία και φωτογραφίες

Tα ακουστικά της δοκιμής έρχονται σε μια σχετικά μεγάλη συσκευασία στην οποία κυριαρχεί το κόκκινο και το μαύρο χρώμα, ενώ στις δύο μεγάλες πλευρές της, μπροστά και πίσω δηλαδή, υπάρχουν δύο φωτογραφίες του ζευγαριού. Στην πίσω όπως και στις δύο πλευρές δίνεται ιδιαίτερα έμφαση από την εταιρεία στα πιο σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά των ακουστικών, όπως για παράδειγμα ότι ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, καθώς επίσης και στα αφαιρούμενα μαξιλαράκια των οδηγών.

Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud

Ανοίγοντας τη συσκευασία βγάζουμε ένα ακόμη κουτί το οποίο είναι εξ'ολοκλήρου μαύρο και μόνο στην μπροστινή του πλευρά έχει τυπωμένο το λογότυπο της εταιρείας, την ονομασία του σετ και ένα λινκ που μας οδηγεί στην ειδική ιστοσελίδα που έχει φτιαχτεί για τα ακουστικά αυτά.

Στη μέσα πλευρά βλέπουμε ένα σύντομο μήνυμα του γενικού διευθυντή του HyperX branch όπου μεταξύ άλλων ευχαριστεί τον κάτοχο για την επιλογή των εν λόγω ακουστικών.

Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud

Αφήνοντας στην άκρη το καπάκι ρίχνουμε μια ματιά μέσα στο κουτί, όπου βρίσκουμε τα ακουστικά τυλιγμένα μέσα σε μια πλαστική συσκευασία για την καλύτερη προστασία τους.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω, υπάρχει ακόμη μια θήκη μέσα στην οποία υπάρχουν όλα τα παρελκόμενα, δηλαδή τα ένα ζευγάρι έξτρα μαξιλαράκια, η επέκταση του καλωδίου μήκους 2 μέτρων, θήκη μεταφοράς και ένας αντάπτορας 2-σε-1 που χρησιμεύσει στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ακουστικά σε κάποιο smartphone ή tablet.

Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud

Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud


Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές φωτογραφίες των ακουστικών έχοντας πια βγάλει τις ζελατίνες τους.


Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τόσο στην εξωτερική πλευρά των οδηγών όσο και στη δερμάτινη επικάλυψη της στέκας τους υπάρχει το λογότυπο της HyperX, το οποίο άφησε θετικές εντυπώσεις στον γράφοντα καθώς πέρα από την καλή αισθητική του είναι και αρκετά διακριτικό και στις δύο περιπτώσεις.

Δημοσιευμένη ΕικόναΔημοσιευμένη Εικόνα

Στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν, μπορούμε να δούμε την υποδοχή του αποσπώμενου μικροφώνου, η οποία διαθέτει και ένα μικρό πλαστικό κάλυμμα για τις στιγμές που δε χρησιμοποιείται.

Kingston HyperX Cloud Kingston HyperX Cloud

Κλείνοντας αυτή την ενότητα, θα δούμε και μια φωτογραφία του HyperX Cloud με το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω στα ακουστικά.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Εμπειρία από την καθημερινή χρήση

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μας με το σετ ακουστικών HyperX Cloud το χρησιμοποιήσαμε σε συνηθισμένες καταστάσεις καθημερινής χρήσης αλλά και σε διάφορες δοκιμές από τις οποίες η γενική εικόνα που αποκομίσαμε είναι ιδιαίτερα θετική.

Πιο συγκεκριμένα, στις περίπου 10 ημέρες που είχαμε τα ακουστικά στην κατοχή μας πραγματοποιήσαμε με αυτά αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών, παίξαμε παιχνίδια αλλά κάναμε και κλήσεις τόσο μέσω VOiP όσο και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σε ότι αφορά καταρχάς την εργονομία του, το εν λόγω headset αποδείχθηκε εξαιρετικά βολικό και άνετο και χάρη στην εξαιρετική επένδυση της στέκας του δεν μας κούρασε καθόλου ακόμη και μετά από χρήση αρκετών ωρών.
Οι drivers των 53mm αποδείχθηκαν και αυτοί αρκετά βολικοί καλύπτοντας σωστά τα αυτιά παρέχοντας ταυτόχρονα μια μάλλον ικανοποιητική απομόνωση από τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου αφήνοντας παράλληλα στο χρήστη μια καλή αίσθηση του συμβαίνει γύρω του όταν δεν πραγματοποιείται κάποιου είδους αναπαραγωγή.

Επιπλέον, εξαιρετικά βολική αποδείχθηκε και η πληθώρα των παρελκομένων που παρέχει μαζί με τα ακουστικά η εταιρεία, καθώς ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή όλα όσα χρειάζεται για να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά του όπου κι αν βρίσκεται και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Θεωρήσαμε ωστόσο πως εδώ η εταιρεία υπέπεσε και στο μοναδικό ίσως σφάλμα όσον αφορά το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς έχει τοποθετήσει το χειριστήριο από το οποίο ελέγχεται ο ήχος σε ένα από τα έξτρα καλώδια αναγκάζοντας έτσι τον κάτοχο του headset να χρησιμοποιήσει ένα αρκετά μακρύ επιπλέον καλώδιο, εάν θέλει να έχει τη δυνατότητα ελέγχου του ήχου απευθείας από τα ακουστικά, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί αρκετά άβολο.

Ακούγοντας την ποιότητα του ήχου που φέρνει στα αυτιά μας το HyperX Cloud για πρώτη φορά, ο γράφων οφείλει να ομολογήσει πως εξεπλάγη θετικά με τη δουλειά που έχει κάνει η Kingston στην πρώτη της αυτή προσπάθεια στην εν λόγω κατηγορία.
Στα παιχνίδια (FPS) και τις ταινίες που αρχικά χρησιμοποιήθηκαν τα ακουστικά η ποιότητα του ήχου και του μπάσου ήταν εξαιρετική, ζωντανή και ισορροπημένη ενώ παράλληλα μπορούσαμε με ευκολία (και χωρίς να χρειαστεί να δυναμώσουμε ιδιαίτερα την ένταση) να ξεχωρίσουμε ηχητικές λεπτομέρειες που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δυσδιάκριτες.

Εξίσου καλή εικόνα λάβαμε και κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής διαφόρων ειδών μουσικής όπου ακόμη και ένα όχι ιδιαίτερα εκπαιδευμένο μουσικά αυτί κατάφερε να εντοπίσει τις ιδιαιτερότητες και τις λεπτομέρειες σε όργανα και φωνές την ύπαρξη των οποίων ούτε καν γνώριζε σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο ήχος παρέμεινε και εδώ πολύ καθαρός και ζωντανός με το μπάσο να κάνει αισθητή την παρουσία του ακριβώς όπου και όσο χρειάζεται ώστε να μην κουράζει αλλά ούτε και να αφήνει τον κάτοχο με την αίσθηση ότι θα ήθελε κάτι παραπάνω.

Τέλος, αξίζει να σταθούμε και στο μικρόφωνο των ακουστικών καθώς και εδώ η Kingston αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών (αλλά και των χρημάτων που ζητάει για το εν λόγω headset). Σε όλες τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε ο ήχος που έφτασε στα αυτιά των συνομιλητών μας ήταν καθαρός και λεπτομερής σύμφωνα με το feedback που λάβαμε μετά από κάθε συνομιλία, ενώ ακριβώς το ίδιο διαπίστωσε και ο γράφων όταν έλαβε κλήσεις από κάποιον που χρησιμοποιούσε τo HyperX Cloud για να μιλήσει. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε εδώ, πως το μαξιλαράκι που υπάρχει μπροστά από το μικρόφωνο δείχνει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς ελάττωσε σε αισθητό βαθμό παρεμβολές από φυσήματα, αέρα κλπ.
Τελικά σκέψεις-Συμπεράσματα

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει αν έχετε διαβάσει όλα όσα γράψαμε παραπάνω, η πρώτη προσπάθεια της Kingston για είσοδό της στην αγορά των high-end gaming ακουστικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα ακουστικά HyperX Cloud καταφέρνουν να προσφέρουν εξαιρετικό ήχο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες χρήσης, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ενώ χάρη στα παρελκόμενα τους είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σετ έτοιμο για χρήση ανά πάσα στιγμή.
Ιδιαίτερα θετική είναι και η παρουσία θήκης μεταφοράς η οποία μάλιστα διαθέτει και μια εξωτερική θήκη (πέρα από αυτή δηλαδή στην οποία τοποθετούνται τα ακουστικά), που έχει αρκετό χώρο για όλα τα παρελκόμενα των ακουστικών αλλά και κάτι παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο επάξια κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις μας αλλά και δικαιολογεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 95 ευρώ που θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος για να το αποκτήσει.

Πάμε λοιπόν να συνοψίσουμε τι μας άρεσε και τι όχι από τα Kingston HyperX Cloud:

Mας άρεσε :

-Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
-Η άνεση και η απροβλημάτιστη χρήση ακόμη μετά από αρκετές ώρες
-Η πολύ καλή απόδοσή τους ανεξάρτητα από τη χρήση
-Η ευρύχωρη θήκη μεταφοράς
-Το αποσπώμενο μικρόφωνο και η απόδοσή του

Δε μας άρεσε :

- Η τοποθέτηση του χειριστηρίου του ήχου σε ξεχωριστό καλώδιο


Δημοσιευμένη ΕικόναΕυχαριστούμε θερμά την Kingston για τη διάθεση του δείγματος της δοκιμήςΣύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια Κειμένου: crmaris12 Σχόλια

Μπορεί το όνομα της Kingston να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υψηλής ποιότητας αποθηκευτικά μέσα, τους SSD και τις μνήμες RAM

 

χμμμμ..

χμμμμ..

 

δεν είναι ποιοτικα τα προϊόντα της Kingston ; :)

δεν είναι ποιοτικα τα προϊόντα της Kingston ; :)

 

απο μικρή προσωπική εμπειρία, δεν ειναι και κάτι το ιδιαίτερο.. απο benchmarks, επίσης δεν ειναι κάτι το ιδιαίτερο... αν αρρηκτα συνδεδεμένο με υψηλή ποιότητα εννοούμε να είσαι στο top 10 των εταιριών... πάω πάσο :P

Ένα γράφημα της χρωματικής απόδοσης θα βοηθούσε αλλά παρόλα αυτά η ποιότητα πρέπει να είναι κατώτερη από ακουστικά για monitoring σε αυτή την τιμή, όπως τα ATH-M50.

Καλή πρόταση αλλά να έχουμε ενδεικτική τιμή...

95€, το αναφέρει στον επίλογο απλά ήθελε το bold του. 

το εχω αυτο,εχει πολυ καλο ηχο και τρελλη απομονωση απο το περιβαλλον,αλλα το καλοκαιρι δε παλευεται με τη ζεστη.

Σε αυτα τα λεφτα νομιζω οτι καποιος μπορει να παει σε Razer Kraken 7.1 usb powered, digital microphone

Η ρύθμιση είναι καλή στη στέκα; "Κλειδώνει" στο επιθυμητό σημείο χωρίς να παίζει;

 

Και κάτι ακόμα, το καλώδιο είναι όντως "tangle-free" (δεν μπερδεύεται εύκολα δηλαδή) όπως λέει η περιγραφή του amazon;

Nαι & Ναι :)

δεν είναι ποιοτικα τα προϊόντα της Kingston ; :)

 

όχι ρ καλα .είναι .από προσωπική πείρα.

Φοβερό το headset!!!