Προς το περιεχόμενο

Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Γενικά ψώνισε, αν έχεις κερδίσει το super deal.

Θα διαπιστώσεις τι οικονομικός παράδεισος που είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αφού θα πας στο Tower of London, στα δεξια υπάρχει το St Katherine's Dock. Είναι πανέμορφο και αξίζει μια βόλτα. Και μετά με το τραινο για τα Docklands (το οποίο είναι υπέργειο και περνά από το Canary Wharf) μπορείς να πας στο Greenwich Park. Από το λόφο, (λέμε τώρα, ο Λυκαβητος μπροστα του είναι το Μον Μπλαν) εκεί στο Μεριντιαν έχει μια υπέροχη θέα.

Camden προφανως. Αλλά και άλλα παζάρια.

Tate Modern, και μόνο για το κτίριο, αν δεν σε ενδιαφέρει η μοντερνα τέχνη.

Κινέζικο - πακ ιντιαν φαγητό.

Και πάρε το Time Out, με το που θα φτάσεις!

 

(χμμ, πάω να δω για εισιτηρια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος ξερει για Ministry of Sound κ Cream. Μπορει καποιος να παει ανετα ?

Ειναι κοντα στο κεντρο ?

Αξιζει ? Την περασμενη δεκατια ηταν οτι καλυτερο , τωρα ομως ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισης μη χασεις:

την περιοχη του govent garden ειναι στο κεντρο του λονδινου πολυ γραφικα και πολυ ομορφα

το hyde park,να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

εχε υποψιν σου οτι μπορεις να κινηθεις ανετα το λεοφωρειο με βραδυ τα night bus πανε παντου απλα χρειαζεται προσοχη γιατι συνηθως ειναι ολοι παντου λιωμα και μερικες φορες ειναι καλυτερα να παρεις black cab,προσοχη ομως να παρεις μονο ταξι που εχει πινακιδα ταξι και οχι απλο αμαξι. αν ειστε πολλα ατομα-χωρανε 5 ανετοτατα- μπορει και να συμφερει.να περασεις ομορφα και οσο μπορεις να περπατησεις τη πολη και να περνεις λεοφορειο παρα μετρο.και πιο φτηνο και πιο ωραιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπωσδήποτε να περάσεις απο Oxford Street,και άμα έχεις και χρόνο πάρε ένα λεωφορείο και πήγαινε Cambridge,είναι πολύ όμορφο..

 

[offtopic]Είχα πάει την χρονιά που γίναν οι επιθέσεις στο μετρό και στα λεωφορεία...Βασικά την μέρα που βάλαν την βόμβα στο μετρό υποτίθεται οτι θα ήμουν μέσα στο μετρό αλλά είχαμε καθυστερήσει στο πρωινό,αλλιώς..."σγκλουπ":shock:[/offtopic]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήγα πολύ πρόσφατα, κ θα σου πω ότι είδα εγώ, κ μου άρεσε κιόλας...

Ανακτορα του μπάκινχαμ,είναι σούπερ,ειδικά το παρκάκι απέναντι με τη λίμνη.

covent garden k soho,για περπάτημα,φωτογραφίες,καμιά παμπ για να φας κ να πιεις καμιά μπύρα.

πλατεία τραφάλγκαρ επισης για φωτο κ χάζεμα,κ όξφορντ στριτ,μπιγκ μπεν κ κοινοβούλιο,μάτι του λονδίνου,τσάινατάουν κλπ!

μανταμ τισό (με 37,5 ευρώ είσοδο),αλλά αξίζει τον κόπο!

βρεττανικό μουσείο , κ καταπληκτικό είναι το μουσείο φυσικής ιστορίας!

tate modern,στον 7ο για καφε,με θέα όλο το λονδίνο,κ το ποτάμι!

άγιο παύλο ,απέναντι από την τέιτ, κ μετά ανέβα με τα πόδια παράλληλα με το ποτάμι,προς το κάστρο του λονδίνου (πολύ καλό),κ την γέφυρα δίπλα στο κάστρο!

Οπου κ να πας , να το κάνεις με το μετρό (σε πάει παντού), αλλά αν μπορείς να βγάζεις ημερήσιες κάρτες (κατά προτιμηση στα μηχανήματα που δέχονται μόνο κέρματα,και δεν έχουν ουρά,ολα τα άλλα έχουν μεγάλες ουρές)!

have fun!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα είναι ντυθείς ζεστά αλλά ελαφρίά και να περπατήσεις το λε΄γομενο square mile. Πρόκειται για ένα νοητό τετράγωνο που περικλείεται από δυτικά τη Park lane (Hyde Park), νότια το Big Ben και όλο το δρόμο κατά μήκος του ποταμού, βόρεια από τη Oxford street και ανατολικά της Trafalgar square. Ουσιαστικά πρόκειται για το κέντρο της πόλης.

 

Προτεινόμενες βόλτες:

http://www.londontourist.org/itinerary.html#city

 

Καλά να περάσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορει καποιος να με βοηθησει αν ξερει αν χρειαζεται διαβατηριο για να ταξιδεψει κανεις στο Λονδινο;Εχω ρωτησει απο αστυνομικα τμηματα μεχρι διαφορους που εχουν παει και οι αποψεις διιστανται. Αρκει η ταυτοτητα η χρειαζεται και διαβατηριο;Αν εχει παει καποιος προσφατα και μπορει να με διαφωτησει εγκυρα , θα με βοηθουσε πολυ.Y.Γ. Βλεπω οτι εχει ξανασυζητηθει απλα θα ηθελα να μαθω για προσφτα τι ισχυει απο οποιον ξερει τι παιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Μπορει καποιος να με βοηθησει αν ξερει αν χρειαζεται διαβατηριο για να ταξιδεψει κανεις στο Λονδινο;Εχω ρωτησει απο αστυνομικα τμηματα μεχρι διαφορους που εχουν παει και οι αποψεις διιστανται. Αρκει η ταυτοτητα η χρειαζεται και διαβατηριο;Αν εχει παει καποιος προσφατα και μπορει να με διαφωτησει εγκυρα , θα με βοηθουσε πολυ.

 

Εξαιρουμένων των γνωστών περιορισμών στην ελεύθερη κυκλοφορία των υπηκόων των νέων κρατών-μελών (πλην Κύπρου & Μάλτας) με σκοπό την άσκηση μισθωτής δραστηριότητας, όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα εντός του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου με απλή επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του εν ισχύι διαβατηρίου τους (βλ. Οδηγίες 68/360/ΕΟΚ και 73/148/ΕΟΚ, πρβλ. Αρ. 4 και 5 της Οδηγίας 2004/38/ΕΚ).

 

Η χώρα μας, μετά την πλήρη προσχώρησή της στη Συμφωνία Schengen (2000), συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών-μελών, τα οποία εφαρμόζουν το σχετικό Κοινοτικό Κεκτημένο και κατά συνέπεια, οι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ υπόκεινται σε διαβατηριακές διατυπώσεις, όταν μεταβαίνουν στο έδαφος των λοιπών εταίρων Schengen (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία), καθώς και των δύο συνδεδεμένων κρατών, δηλαδή της Ισλανδίας και της Νορβηγίας. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι μεταφορείς (αεροπορικές εταιρείες κτλ) διενεργούν ελέγχους ταυτοπροσωπίας και απαιτούν επίδειξη εν ισχύι διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητος ή άλλου δημοσίου εγγράφου, πιστοποιούντος την ταυτότητα του προσώπου.

 

Όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, καθώς και τα δέκα νέα κράτη-μέλη, οι Έλληνες πολίτες δύνανται να ταξιδέψουν σε αυτά με απλή επίδειξη εν ισχύι διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητος κατά τους προβλεπόμενους διαβατηριακούς ελέγχους.

 

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...