Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Αγορά ενισχυτή τηλεόρασης...Προτάσεις και συμβουλές.


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
10 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 laskos0

laskos0

  Senior Member

 • Members
 • 276 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 03:12 μμ

Χαίρεται.

Στο σπίτι μου υπάρχουν 4(!!!) τηλεοράσεις και η μια κεραία δεν αρκεί πια..Δε λέω ότι έχουν όλα τα κανάλια άσχημη απόδοση , αλλά μερικά όντως έχουν πολύ μειωμένη απόδοση..

Με ενδιαφέρει να έχω πολύ καλό σήμα κυρίως για εγγραφές στον υπολογιστή

θέλω να αγοράσω ένα ενισχυτή που να βγάζει 4 εξόδους(προφανώς) , αλλά δε γνωρίζω τι θα πρέπει να προσέξω ...Αν κάποιος έχει τεχνικές γνώσεις για το θέμα αυτό ας με βοηθήσει παρακαλώ...(Πείτε μου για πόσο κέρδος περίπου να ψάχνω και ότι άλλο κρίνεται ότι πρέπει να ρωτήσω)

ψάχνοντας στο ebay βρήκα αυτό
http://cgi.ebay.co.u...item=5752526401

Ακούω συμβουλές λοιπόν και ευχαριστώ προκαταβολικά

Ad Bot

Ad Bot

#2 madsc

madsc

  Moderator

 • Moderator ε.α
 • 5.153 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 04:17 μμ

Δεν είναι τόσο απλό το πράγμα. Θα χρειαστείς καταρχήν μία σωστή κεραία σωστά τοποθετημένη στην ταράτσα/σκεπή σου, με οπτική επαφή στον πομπό του σήματος που θέλεις να λάβεις. Από εκεί κ πέρα ο ενισχυτής/διαχωριστής μπαίνει μετά την κεραία με αντίστοιχες εξόδους για τα διαμερίσματα ώστε να παίρνουν όλοι τα σωστά db σήματος κ να βλέπουν όλοι καθαρά.

Εδώ έχει σημασία σε τι οίκημα μένεις. Αν είσαι σε 5όροφο κτίριο π.χ. πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει δυνατό σήμα ο 1oς αλλά όχι περισσότερο δυνατό απ' όσο χρειάζεται ο 5ος (διαφορετική πραγματική αντίσταση λόγω μήκους καλωδίου).

Βάζοντας απλά έναν ενισχυτή σήματος παραπάνω, μπορεί να στρώσει, αλλά μπορεί κ να "χαλάσει". Χαλάσει εννοώ από το να βλέπεις πιο έντονα χιόνια, είδωλο σε σύγκριση με πριν, μέχρι να πάρεις παραπάνω db ώστε να μην βλέπουν σωστά οι υπόλοιποι που δεν είναι συνδεμένοι στο extra ενισχυτή. Καλό θα ήταν να αναφέρεις το στήσιμο που ήδη υπάρχει στο οίκημα που μένεις.


/sc

#3 greekparot

greekparot

  Senior Member

 • Members
 • 1.486 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 04:28 μμ

Rikse kai mia matia edo: http://www.televes.g...prodResults.asp ta Televes fimizontai gia tin poly kalh toys poiothta.

#4 laskos0

laskos0

  Senior Member

 • Members
 • 276 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 09:36 μμ

Καλό θα ήταν να αναφέρεις το στήσιμο που ήδη υπάρχει στο οίκημα που μένεις.
/sc


Λοιπόν μένω σε μονοκατοικία.Η κεραία βρίσκεται στον τρίτο όροφο (δεν υπάρχουν όμως άλλα διαμερίσματα ενδιάμεσα) και είναι νομίζω καλά τοποθετημένη , όσον αφορά την κατευθυνση της προς τον πομπό.Βέβαια , ένα πρόβλημα που υπήρχε πάντα είναι ότι ένας σταθμός και μόνο έπαιζε εμφανώς χειρότερα από όλους τους άλλους που έπαιζαν άψογα

Τώρα το σήμα της κεραίας έρχεται απευθείας - μέσω των καλωδιώσεων - στο εσωτερικό του σπιτιού στην κεντρική τηλεόραση.Επίσης υπάρχει και μια άλλη πρίζα τηλεόρασης σε άλλο σημείο του σπιτιού απ' όπου με διακλαδωτήρα οδηγείται στις υπόλοιπες τηλεοράσεις το σήμα.Εννοείται ότι προέρχεται απο μία κεραία μόνο

Αυτό που σκεφτόμουν εγώ είναι να έβαζα τον ενισχυτή πριν την κεντρική τηλεόραση και κατόπιν από τις 4 εξόδους του να έπαιρνα σήμα για κάθε τηλεόραση..

Βάζοντας απλά έναν ενισχυτή σήματος παραπάνω, μπορεί να στρώσει, αλλά μπορεί κ να "χαλάσει". Χαλάσει εννοώ από το να βλέπεις πιο έντονα χιόνια, είδωλο σε σύγκριση με πριν, μέχρι να πάρεις παραπάνω db ώστε να μην βλέπουν σωστά οι υπόλοιποι που δεν είναι συνδεμένοι στο extra ενισχυτή


Αυτό φίλε μου είναι αυτό που φοβάμαι και εγώ..Είχα πάει σε μια γκαρσονιέρα ενός φίλου που είχε ενισχυτή και μάλλον πνιγόταν το σήμα(δεν έπαιζε καλα η τηλεόραση) , αλλά μόλις αποσυνδέσανε τον ενισχυτή οι ιδιοκτήτες το σήμα έφτιαξε.Φοβάμαι λοιπόν μήπως κάνω και εγώ την ίδια βλακεία.

Περιμένω συμβουλές τώρα που έκανα πιο συγκεκριμένο το σετάρισμα

#5 beman

beman

  Senior Member

 • Members
 • 119 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 10:58 μμ

παρε ενισχυτη για κεντρικη εγκατασταση με 4 εξοδους η με 2 και θα βαλεις +2 διακλαδωτηρες ... αυτος θα τοποθετηθει στην εισοδο της κεντρικης κεραιας πριν απο καθε τηλεοραση και καλα θα ηταν οσο πιο κοντα στην κεραια να ειναι ...για μοντελο διαλεξε εναν εσυ αναλογηα τα λεφτα σου...μονο ναειναι οποσδηποτε ρυθμιζομενος -να εχει ρυθμιση για την ενισχυση του ,για να μπορεις να τον πυθμισεις στοσπιτι σου...δυστυχως καθε περιοχη εχει τις δικες της αναγκες δεν μπορω να σε πω περισσοτερα... επισης υπαρχη και η λυση του ενισχυτη γραμμης που εχει ρυθμιση για ενισχηση και 2 εξοδους για τηλεορασεις... μονο που δεν εχει μεγαλη ενισχυση αυτα για να εισαι μεσα σε ολα ...(για να μην πνιγει το σημα -εσυ θα εχεις την ρυθμιση...)

#6 beman

beman

  Senior Member

 • Members
 • 119 μηνύματα

Δημοσίευση 05 Απρίλιος 2005 - 10:59 μμ

παρε ενισχυτη για κεντρικη εγκατασταση με 4 εξοδους η με 2 και θα βαλεις +2 διακλαδωτηρες ... αυτος θα τοποθετηθει στην εισοδο της κεντρικης κεραιας πριν απο καθε τηλεοραση και καλα θα ηταν οσο πιο κοντα στην κεραια να ειναι ...για μοντελο διαλεξε εναν εσυ αναλογηα τα λεφτα σου...μονο ναειναι οποσδηποτε ρυθμιζομενος -να εχει ρυθμιση για την ενισχυση του ,για να μπορεις να τον ρυθμισεις στο σπιτι σου...δυστυχως καθε περιοχη εχει τις δικες της αναγκες δεν μπορω να σε πω περισσοτερα... επισης υπαρχη και η λυση του ενισχυτη γραμμης που εχει ρυθμιση για ενισχηση και 2 εξοδους για τηλεορασεις... μονο που δεν εχει μεγαλη ενισχυση αυτα για να εισαι μεσα σε ολα ...(για να μην πνιγει το σημα -εσυ θα εχεις την ρυθμιση...)

#7 stratosEY

stratosEY

  Junior Member

 • Members
 • Pip
 • 2 μηνύματα

Δημοσίευση 27 Μάιος 2009 - 10:43 μμ

Παιδία καλησπέρα.
Μένω στην νίσυρο (Δωδεκάνησα απέναντι από καρδαμενα της Νίσος Κω ) προσπαθώ να δω τα κανάλια alter, star, ΣΚΑΙ . στην πόλη της νισύρου υπάρχει αναμεταδότης στο χωρίο που μένω δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο αναμεταδότη το μόνο σημείο που βλέπω είναι τα καρδαμενα της Κω. Άλλα κ από κι δεν φαίνετε ο αναμεταδότης. Ξέρει κάποιος να μου πει τι να κάνω για να δυναμώσω το σήμα? Ξέχασα να σας πω ότι βλέπω καθαρά τα 3 κρατικά και ΑΝΤ1 MEGA K ALFA. Αυτά εκτός τον ALFA τα πιάνω πολύ καθαρά. Συγγνώμη αν σας κούρασα .Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξεργασία από madsc, 29 Μάιος 2009 - 12:32 μμ.


#8 Pakos80

Pakos80

  Junior Member

 • Members
 • PipPip
 • 16 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Οκτώβριος 2010 - 03:56 μμ

ρε παιδιά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει
Έχω συνδέσει την εσωτερική κεραία στον αποκωδικοποιητή αλλά δεν μπορώ να πιάσω τα κανάλια, μία αριστερά μια δεξιά, πάνω κάτω και κάθε φορά διαφορετικό κανάλι και μιλάμε μόνο πιάνει κανάλι 46 ή 47 ή 48.
Τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει κάποιος ενισχυτής για εσωτερική και που μπορώ να τον βρώ σχετικά φθηνά αν αυτή είναι η λύση?

#9 Ntinaras

Ntinaras

  Senior Member

 • Members
 • 7.126 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Οκτώβριος 2010 - 04:10 μμ

οι ενισχυτες δεν κανουν τιποτα
ειδικα για το ψηφιακο σημα
σε ποια περιοχη μενεις?

#10 Pakos80

Pakos80

  Junior Member

 • Members
 • PipPip
 • 16 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Οκτώβριος 2010 - 04:16 μμ

Περιοχή Γκύζη

#11 fragment_

fragment_

  Senior Member

 • Members
 • 1.037 μηνύματα

Δημοσίευση 28 Οκτώβριος 2010 - 04:23 μμ

οσον αφορα το τοπικ ... βαλε μια κεραια και εναν ανισχυτη απλο δε χρειαζεται πολλα και παρε ενα televe ανισχυτη γραμμης ξεχωριστο και συνδεσε ολες τις τηλεορασης ξεχωριστα χωρις διακλαδωτηρες πανω εκει ... δεν θα εχεισ κανενα απολυτως προβλημα γιατι καθε εξοδος του ενισχυτη γραμμης ειναι μοναδικη. οι διακλαδωτηρες ειναι οτι χειροτερο για το σημα. αυτα μετα απο χρονια εκει κατεληξα σε μονοκατοικια μεγλαη που μενω με 8 εξοδους. 80 γιουρο ... ο televes