Προς το περιεχόμενο

Προγράμματα μίξης. Όλες οι απορίες, συμπεράσματα


DJ_XLR8

Ποιό θεωρείται καλύτερο πρόγραμμα μίξης μέσω Η/Υ;  

74 μέλη έχουν ψηφίσει

  1. 1. Ποιό θεωρείται καλύτερο πρόγραμμα μίξης μέσω Η/Υ;

    • Alcatech BPM Studio
      20
    • Atomix mp3
      38
    • DSS DJ
      10
    • Mixmeister
      48
    • Traktor
      95
    • Visiosonic PCDJ
      10
    • Virtual DJ
      263
    • Άλλο...
      55


Προτεινόμενες αναρτήσεις

''Sampler/Copyright.txt could not be opened. Please check that your disk is not full and that you have access to the destination directory. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.''

 

Αυτό το μήνυμα μου βγάζει όταν πάω να εγκαταστήσω πάλι το virtual dj (είτε το v5 είτε v6). Χώρο ελεύθερο έχω (20gb free).

 

Επίσης, μετά το σβήσιμο του παλιου προγράμματος, το αρχείο unwise.exe υπάρχει ακόμα και όταν πάω να το ''τρέξω'' μου βγάζει το εξής : '' instal.log could not be found''.

 

καμιά ιδέα βρε παιδιά..???

 

 

Καλησπέρες...

 

δεξι κλικ, run as administator

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 380
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Hi!!Θέλω πολύ να ασχοληθώ με mixing,δεν το έχω κάνει ποτέ πριν και δεν θέλω να αγοράσω κάποιο ακριβό πρόγραμμα,έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο freeware για αρχή,χρήσιμα guides/forums etc?ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hi!!Θέλω πολύ να ασχοληθώ με mixing,δεν το έχω κάνει ποτέ πριν και δεν θέλω να αγοράσω κάποιο ακριβό πρόγραμμα,έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο freeware για αρχή,χρήσιμα guides/forums etc?ευχαριστώ!

 

κατεβασε το virtualdj trial και δοκιμασε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Ήρθε ο καιρός να κάνω και το πρώτο post!!

 

Καλησπέρα σε όλους λοιπόν και καλές γιορτές!!

 

Παιδιά έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Traktor.Το θεωρώ αρκετά αξιόπιστο software δεδομένου του ότι έχω παίξει αρκετές φορές σε party και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

 

Το virtualDJ το έχω δουλέψει λίγο.Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι αλλά έχει βολικό interface + video mixing.

 

Εδώ και λίγο καιρό αγόρασα μία εξωτερική κονσόλα μίξης (M-Audio Torq Xponent) η οποία έρχεται με το software torq.

 

Το θεωρώ ένα πολύ καλό software,προσφέρει ότι και τα περισσότερα,διαθέτει sampler,εφφέ κ.α

 

Γενικά όλα αυτά τα dj-softwares αν τα συνδέσεις με εξωτ. κοσόλα μίξης είναι καταπληκτικά..άλλο keyboard/mouse κι άλλο να έχεις το απόλυτο έλεγχο με μια κοσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Ξερει κανεις ποιο προγραμμα εχει τα περισσοτερα τα καλυτερα sound effects για live mixing.. Περα απο το virtual δεν εχω ψαξει και παρα πολλα..

 

Επισης στο Virtual απο τα 300 εφε που εχω κατεβασει απο το internet αντε να δουλευουν τα 100 :shifty: Γιατι συμβαινει αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα σε ολους!εχω το decadance 1.20.6(πολυ καλο!!)αλλα δεν ξερω πως να συνδεσω ακουστηκα για να ακουω την ωρα που παιζει το ενα deck τι παιζει το αλλο deck.καμια βοηθεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Την καλησπέρα μου..

Καταρχάς να δηλώσω πως δεν έχω καμία ιδεα πανω σε τουτα τα προγραμματα..

αυτο που θα ήθελα είναι ένα προγραμμα, οπου αφου περάσω εγω ενα κομμάτι δικό μου απο την κιθάρα στο πισι, να μπορεσω να ενσωματώσω samples απο drums και bass, πάνω σ αυτο..

Αν υπάρχει και κάποια free λύση, ακόμα καλύτερα..

Πιστεύω να έκανα πόστ στο σωρό τόπικ..

Ευχαριστώ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα!!

Εχω αρχίσει να χρησιμοποιώ το virtual dj αλλά έχω ένα πρόβλημα με την προακουστική!Εχω πάρει μια εξωτερική κάρτα ήχου,usb,έχω ρυθμίσει και τις επιλογές αλλά παρόλα αυτά ακούγεται μόνο από τα ηχεία.Μια φορά μόνο κατάφερα να λειτουργήσει, χωρίς να αλλάξω τις ρυθμίσεις αλλά μετά από λίγο μου έβγαλε κάποιο σφάλμα και από τότε ακούγεται από τα ηχεία!!

Όποιος ξέρει κάτι help!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες καλησπέρα, ήθελα να παρέμβω γιατί ακούστικαν πολλά,πχ του τύπου "ο καλός dj είναι αυτός που ξέρει να διασκεδάζει τον κόσμο" ," ή αυτός που παίζει με βυνίλια" , κτλ, κτλ, δηλαδή αν βάλεις τον Oakenfold να παίξει σε ένα σκυλάδικο κοινό και δεν διασκεδάσει κανείς αυτό τον κάνει κακό dj ? Ή αν ο άλλος χ dj παίζει βοσκόπουλο και house και καπάκι latin με βυνίλια μόνο στα ελληνικά κολομάγαζα είναι και καλός dj ?

Αυτό που κάνει λοιπόν κατά την γνώμη μου τον καλό dj είναι ο σεβασμός προς το κοινό ΤΟΥ. Τι εννοώ με αυτό: καταρχήν οι καλύτεροι djs εξειδηκεύονται σε ένα αντέ δύο στύλ μουσικής (μιλάω πάντα για electronika) αφ΄ενος αυτό τους κάνει να ξέρουν καλά τα κομάτια τους και αφ΄ετερου εχουν καλύτερη πρόσβαση στα καινούρια κομάτια που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο set τους.

Το βασικότερο όμως δεν είναι αυτό,το βασικότερο είναι η ποιότητα που απαιτήται στον επαγγελματισμό (και είδικά τέτοιου επιπέδου),δηλαδή : Έχετε προσέξει ότι στα live και dj sets ο ήχος είναι καλλήτερος από όποιο cd με τα ίδια κομάτια που μπορεί να έχουν βγάλειοι ίδιοι ?,δηλαδή αν παίζουν με βινύλια αυτά μπορεί μεν η αρχική πηγή να είναι υπολογιστής αλλά όταν φτιάχνονται εκεί τα κομάτια τότε γίνεται με την μεγαλύτερη sample rate ποιότιτα και στα μεγαλύτερα bit (176,4 KHz και 32 bit) προσοχή δεν λεώ 196 KHz (που είναι η μεγαλύτερη ως τώρα) και αυτό επειδή όταν μεταφερθεί μετα σε cd το οποίο παιζεί (δηστυχώς) μόνο 44,1 ΚHz και 16 bit,πρέπει να γίνει downsampling και για να μην υπάρχει απώλεια πληροφορίας πρέπει να γίνει downsampling σε ακαίραιο υποπολαπλάσιο.Περισότερα εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_recording_vs._digital_recording

 

Με λίγα λόγια το cd περιέχει μια περιγραφή του αρχικού ήχου γιατί απο κατασκευής ειναί αδύνατο.Ναι μεν ειναί βολικό αλλά υστερεί πάρα πολύ.Ας μην αναφερθώ στα mp3 που φανταστίτε ότι περιέχει στην καλύτερη το 1/12 της περιγραφής του cd δηλαδή το preview του preview του preview ...ktl

Λοιπόν για να επανέλθω, όταν οι μεγάλοι djs παίζουν είτε set είτε live αν δεν παίζουν με βινύλια τοτε πέζουν με laptop στο οποίο εχουν κανεί τρελή προετοιμασία που χωρίζεται

σε δύο σκέλη α) η επιλογή της καλύτερης ποιότητας ήχου από τα αρχικά προ-mastering κομάτια τα έχουν γραφτεί από την αρχή στο μεγαλύτερο δηνατόν sample και bit rate.Για αυτό προτιμούν και to ableton live γιαττί μπορεί και αναπαραγεί τόσο μεγαλα sample και bit rates με την καταλλήλη επαγγελματική καρτα ήχου ενοήται και β) η επιλογή των κοματιών

 

Έβαλα επίτιδες την επιλογή των κοματιών 2η διότι η πιστότητα και η ποιότητα είναι αυτή που ξεχωρίζει έναν οποιονδήποτε dj από έναν καλό και top dj όπως επίσεις και η δυνατότητα και η ευχέρια του να βρίσκει τέτοιου είδους αρχικές εγγραφές και πηγές.Δεν λένε οτι ο καλύτερος δημοσιογράφος είναι αυτός με τις καλύτερες πηγές , ε ετσί ακριβώς ειναί και με τους djs ,οι τύποι εχούν απευθείας σύνδεση με τις δισκογραφικές οι οποίες έχουν και τα αρχίκα δείγματα (πριν γινουν - cd)

Για φανταστείτε λοιπόν να πέζανε με cds και mp3 !!! ....... Ακριβώς ούτε αυτοί το φαντάζονται !!!!!

 

Και μην κοιτάτε που στην Ελλάδα ο καθένας με ένα laptop γεμάτο mp3 λέει ότι είναι και dj,,,, βρίσκει και τα κάνει γιατί αφ ενός ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί τύπου club στην Ελλάδα δεν έχει σωστό ήχο γιατί απλά κανένα μαγαζί δεν έχει κάνει σωστή μελέτη για τον ήχο και αυτό συμβαίνει διότι η ακουστική μελέτη κοστίζει και πρέπει να γίνει με βάση το ύφος και στύλ του μαγαζού'Εξω τα clubs ειναί dedicated electronica και η μελέτες εχουν γίνει πάνω σε αυτό.Εδω πεζει σκυλάδικα και λίγο λάτιν και λίγο house και .... λίγο Βίκη Λέανδρος .Πιαςταυγό και κούρευτο.

 

Μουσική παιδεία: τα νέα ακούσματα (ειδικά ελλάδα) είναι απο ράδιο, cd, mp3 άντε και κανα ringtone.....από τέτειες πηγές πως να εκπαιδευτεί το αυτί αν πεινάει οτί τροφή του δώσεις αυτή θα νομίζει οτι είναι και η καλλήτερη αφού ΟΛΟΙ το κανούν.Είναι σαν να γενιέσαι Αμερική και ότι το καλύτερο φαγητό που νομίζεις ότι υπάρχει είναι του McDonalds (που όντως συμβαίνει) Αυτό βέβαια μέχρι να ψάξεις και να βρείς τον Κυρ Βασσίλη σε κάποια γωνία και να πεις ρε συ ΤΙ ΕΤΡΩΓΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ γιατί κύριοι περί αφτού πρόκειται mp3 και cd είναι τα αποφάγια της παραγωγής .

 

Μερικά liks ακόμα:

http://gallagher.di.uoa.gr/eap/plh22_node13.html

 

http://www.image.ntua.gr/meleti172KTP/node/17

 

http://www.lamiablogs.gr/%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%94%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%AF%CE%B1_%CE%89%CF%87%CE%BF%CF%85/

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=6138.45;wap2

 

Ευχαριστώ που με ακουσατέ και σύγνώμη για το όποιο ύφος μου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@spyrounis δηλαδη εσυ μιλας ποιο πολυ για την ποιοτητα του ηχου.

συμφωνω εν μερη μαζι σου αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

απο την αλλη, ΤΙ αλλο μπορουμε να κανουμε?

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ παιζουμε με mp3 γιατι δεν υπαρχει αλλος τροπος.

 

μη ξεχνας οτι βγαινουν και τραγουδια απο "τη μανα" τους με "χαλια" ποιοτητα οπως για παραδειγμα το "Sonny J - Hands Free"!

ακομα και σε βυνιλιο να το βρεις, την ιδια ποιοτητα με το mp3 θα ακουσεις.

ετσι βγαινουν ακομα και ελληνικα τραγουδια.

 

 

οσο για τα τραγουδια, το στυλ, κτλ για εναν DJ, ειναι μεγαλη ιστορια.

με πολυ απλα λογια μπορεις να το πεις και αλλιως, "καλος DJ ειναι αυτος που μπορει να εχει κοινο που τον θαυμαζει"

ειτε ειναι με τσαμικα, με house, με rock και οτιδηποτε αλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άλλο είναι το θέμα το τόπικ άλλα γράφουνε όλοι. anyway έχοντας χρησιμοποιήσει virtual dj , atomix , traktor πιστεύω οτι το traktor έχει χαλαρό προβάδισμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε @aledjo άπο την άποψη της "ευκόλιας" όλα θεμιτά είναι, και τα cd και τα mp3,ακομα και ringtone να πετάξεις σφίνα στο μαγαζί που ολοί πέζουνε δεν θα το καταλάβει και κανείς.Αν προσέξεις τους ξένους djs εχούν γίνει top επειδή έχουν εξειδήκευτει σε ένα στυλ,αυτό δεν είναι τυχαίο,είναι όπως τα άλλα επαγγέλματα, το ίδιο είναι να είσαι και λίγο μαραγγός και λίγο σιδεράς και λίγο ηλεκτρονικός και λίγο αστροφυσικός ? Αυτά μόνο ο Da Vincy και οι αρχαίοι μας τα έκαναν.Για βάλε τον Tiesto και τους άλλους να κάνουν αλλαγή σε σκυλάδικα και πες μου , θα μπορέσουν όπως εσύ ή θα πετάξουν τα pioneer από το μπαλκόνι ? (ας μη σου πω αλλαγή σε παραδοσιακό Θρακιώτικο η καλαματιανό χαχα! :)

Για αυτό όμως το λίγο απ΄όλα και με mp3 δεν κάνει τον όποιον βάζει μουσική και dj τον κάνει ανθρώπινο juke-box και γι΄αυτό πάντα θα παίζει και θα "πηζει" για 50 - 60 ευρώ ολή νύχτα με κομάτια που ούτε ο ίδιος γουστάρει,ενώ οι top ειναι αξεπέραστοι αλλά στο στυλ τους, αυτό τους δίνει "χαρακτήρα" και αυτό είναι που πληρώνεται αδρά.

 

Δεν είπα να παρατήσεις την δουλειά σου αλλά τουλάχιστον να έχουμε όλοι μας συναίσθηση ότι προσφέρουμε χαμηλής ποιότητας υπηρεσία με mp3 και μην θεωρούμε τους εαυτούς μας "καλήτερους" επειδή απλά κατεβάσαμε κάτι καινούρια κοματάκια.

Το ποιό απλό ειναί να παρατηρήσουμε και να μάθουμε απο τους κορυφαίους ΑΝ λέω

ΑΝ θέλουμε να εξελιχθούμε στην δουλειά μας αλλιώς αν δεν θέλουμε καλά είμαστε και σαν juke-box του κάθε άσχετου επιχειρηματία.

 

Και ναι @aledjo έχεις δίκιο "καλος DJ ειναι αυτος που μπορει να εχει κοινο που τον θαυμαζει"

ειτε ειναι με τσαμικα, με house, με rock και οτιδηποτε αλλο. Αλλα φαντάσου οτί για να το αποκτήσει αυτό το κοινό έχει σταθερή αξία και είναι αυθεντικός στο στυλάκι του.Γι αυτό έχει γίνει και τοπ.

 

Τέλος για να έλθω και στο θέμα του topic, τα έχω δοκιμάσει όλα και on the work και έχω καταλήξει στο Traktor Scratch Pro ή Traktor DJ Studio 3 γιατί είναι πιό σταθερό και γιατί έχει το καλύτερο audio engine (ναι πάλι η ποιότητα του σήματος εξόδου είναι βασικός παραγων και εκεί είναι η δυσκολία να φτιάξεις το software γι' αυτό και το ableton υπερέχει αν και είναι σε κατηγορία DAW και οχι pcdj software).Native Instruments εταιρία τέρας και εχεί βγάλει τα πάντα σε professional production level.

 

Thanks again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια και ειπες για τον τιεστο, τι μουσικη παιζει-φτιαχνει??

ουτε ο ιδιος δε ξερει. εμεις τον μαθαμε με trance και τωρα φτιαχνει "who wants to be alone" και "Three 6 Mafia feat. Tiësto - Feel It"!!!!

ειναι αυτα trance?

τι ειδος τελικα ειναι ο τιεστο???

πιστεψε με, αμα ζουσε στη ελλαδα θα εκανε trance remix κανενα σκυλαδικο!

δεν ασχοληται με σκυλαδικα τωρα γιατι δε ξερει οτι υπαρχουν.

 

οσο για τα προγραμμματα, τα εχω δουλεψει και τα εχω λιωσει το traktor και το virtualdj.

εχω να πω οτι το traktor εχει ΜΟΝΟ καλυτερη ποιοτητα ηχου και master tempo.

ολα τα αλλα καλα τα εχει το virtualdj και το οποιο χρησιμοποιω στη δουλεια μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν ειναι δυνατον να μιλαμε ακομη για ποιοτητα ηχου !!! σε κλαμπ παιζουν.

οι γνωστοι dj τοπ 20 εχουν κονσερβα προγραμμα(ειτε εντελως μιξαρισμενο ειτε ξερουν ακριβως την σειρα) 2-3ωρη συνηθως .ενταξει δεν ειναι δυσκολο να την φτιαξουν τελεια οσον αφορα ποιοτητα και ενταση.ειτε παιξουν με cds ειτε mp3.μην ξεχνας οτι δεν παιζουν στο ιδιο κλαμπ καθε μερα ωστε να χρειαζοντε να την αλλαζουν.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=369566&page=4 και η υπολοιπη σχετικη κουβεντα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...