Προς το περιεχόμενο

Πολεμικές Τέχνες


NINJA_MOUSE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όλα τα χρόνια κάνω προπόνηση με τον ίδιο sensei, η αρχή ήταν με το ninjutsu του οποίου οι τεχνικές ήταν ναι μεν ωραίες και με τις αρχές μιας πολεμικής τέχνης, ήταν όμως πολύ 'σκληρές' και έπρεπε να πραγματοποιούνται έτσι όπως υπαγορεύει το kata κατά το ιαπωνικό στυλ. έπρεπε λοιπόν η τεχνική να βγει σε βήματα, ένα - δύο - τρία - καμπούμ :)

πλέον περνώντας στο πάμμαχον, πολλές τεχνικές παραμένουν ίδιες ως προς την ουσία τους, αλλά υπάρχει πολύ καλύτερη ροή στον τρόπο εκτέλεσης. Επίσης ένας αρχάριος στο ninjutsu θα μάθαινε μια βασική τεχνική εν μέρη, όπως σου είπα, και δεν θα μάθαινε άμεσα να ελέγχει και να υποτάσει τον αντίπαλο . έτσι θα χρειαζόταν αρκετό καιρό προπόνησης ώστε να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε περίπτωση ανάγκης πράγμα που δε θεωρώ σωστό. Καλύτερα δηλ. να μάθεις μια τεχνική από την αρχή μέχρι το τέλος παρά πολλές και μη ολοκληρωμένες. Τουλάχιστον να μπορείς να βγάλεις μία αξιοπρεπώς!

Τέσπα, τώρα πλέον έχω καταλάβει πως στο ανθρώπινο σώμα *δουλεύουν* συγκεκριμένες τεχνικές αφού όλοι έχουμε τις ίδιες αρθρώσεις και τα ίδια ευάλωτα σημεία. Τις περισσότερες θα τις βρεις σε διάφορα συστήματα απ'όλο τον κόσμο και σε κάθε χρονολογία (πάρε μια γεύση εδω http://www.thearma.org/manuals.htm) ξεκινώντας από χιλιάδες χρόνια π.Χ.

 

πχ. κοίτα εδώ από γερμανικό εγχειρίδιο (Das Ringersbuch der Hans Wurm) του 1505 :

 

http://www.thearma.org/pdf/Wurm/02a.jpg

 

τη συγκεκριμένη τεχνική τη συναντάς σε ιαπωνικά συστήματα (Kote Gatami), σε κινέζικα, πιό κοντά μας και εγώ δεν ξέρω που αλλου... συμπέρασμα, η τεχνική δουλεύει, τώρα τι ταμπέλα θα βάλω λίγο με ενδιαφέρει...παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν εκατοντάδες.

 

Οι τεχνικές αυτές λοιπόν που δουλεύουν δεν είναι κτήμα κανενός και δε χρειάζονται ταμπέλες.

 

τελικά μόνο για ninjutsu δε σου είπα αλλά τουλάχιστον σου έδωσα έστω μια ίδεα της νοοτροπίας μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 834
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πάντως η αλήθεια είναι ότι σε κατάσταση μάχης, τα κοντινά συστήματα ( grapling ) υπερτερούν των συστημάτων που έχουν μονο όρθια στάση και καθόλου έδαφος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@{TDi}Dj2k..infc εγώ έχω κάνει μόνο εισαγωγικά πράγματα σε κατάνα και δυστυχώς δεν έχω δουλέψει πολύ (δε γίνεται να τα κάνεις όλα). Γενικά όμως χρησιμοποιούμε όπλα (hanbo, jo, μαχαίρι) για να αντιληφθεί ο ασκούμενος πως οι τεχνικές έχουν εφαρμογή και σε ένοπλο αλλά και για να νίωσει την αλλαγή της 'απόστασης' (mae). Εμένα πχ οι βασικές αυτές έννοιες με οφέλησαν ακόμα και στο paintball :)

 

@Ninja_mouse το grappling υπερτερεί ναι, αυτό έχουν δείξει και τα κλουβιά. O grappler όμως αναλώνεται σε έναν αντίπαλο. Σκέψου τι θα γίνει αν του την πέσουν 10 άτομα. Δεν έχει μάθει δηλ. να δουλεύει με πολλαπλούς αντιπάλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω κάνει 15 χρόνια Karate (Shotokan για την ακρίβεια). Από ένα σημείο και μετά, αφιερώθηκα σε τεχνικές αυτοάμυνας (λαβές και κλειδώματα) και - εφόσον μου δώθηκε η ευκαιρία - στην διδασκαλία της τέχνης σε πιτσιρακάδες/αρχάριους.

 

Η προπονήσεις περιελάμβαναν σουηδική γυμναστική για ζέσταμα, κατόπιν τεχνικές και τέλος ή εκπαίδευση kata (που είναι σύνολα τεχνικών επίδειξης) ή Kumite (που είναι ελεύθερη μάχη μεταξύ δύο μαθητευόμενων, υπακούοντας σε στοιχειώσεις κανόνες ασφαλείας και κάτω από την επίβλεψη του sensei).

 

Μπορώ να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησε να εξελιχθώ σαν προσωπικότητα και να αντιμετωπίζω με υπομονή και στωικότητα κάποια πράγματα που συμβαίνουν χωρίς να ξεσπάω σε αντιδράσεις που μπορεί να έβλαπταν εμένα ή/και τους γύρω μου. Για να φτάσω μέχρι το σημείο που περιγράφω ..... έχω φάει πολύ ξύλο !!!! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γουστάρω και go ρε ninjutsu αλλα δεν έχει εδώ που μένω...δεν μου λες έχετε και στολές κανονικές παραδοσιακές...αν ναι καλή φάση...ίσος κάποια στιγμή να βρω καμια σχολη να πάρο k κάτι από το ninjutsu...ακούγεται ενδιαφέρον.

p.s. no pain no gain file wizzy, έτσι πάει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν κάνω ninjutsu πια, κάνω pammachon αλλά όπως σου είπα πολλά είναι κοινά.

για παραδοσιακές καταστάσεις και αφού σου αρέσει το σπαθί μπορείς να δοκιμάσεις και το Kendo!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nai tarrasque exeis dikio! ontws o grapler analonete se enan antipalo. Ektos an einai poli kalos kai oi antipaloi tou den einai gnostes kapiou systimatos maxis. prosopika i ekdosi tou ju jutsu (zenbukan goshin ruy tai ju jutsu) pou exw didaxtei dinei poli megali emfasi sta xtipimata. Ta xeria einai kathari pigmaxia se sindiasmo me agkones. Ta podia periorizonte kiriws se xtipimata sta genitika organa kathos kai se stratigika simia sta podia (low kicks). perilabmbanei gonata' date=' aikido, judo, kathos kai texnikes mi efarmosimes se agones, opws einai dagkomata, xtripimata ston lemo, bgalsimo matiwn, spasimo daktilwn ktl. Episeis den perilambenei formes katta kai ta loipa.

Logika kai to ninjitsu kapws etsi prepei na einai.

 

Y.G to pseudonimo sou mou thimise onomata apo biblia tou robert howar.... exei kamia sxesi i akyro?[/quote']

 

αυτό φίλε μου είναι πολεμική τέχνη :) όπως πολύ σωστά λες οι κλωτσιές πρέπει να είναι χαμηλές καθώς με ψηλές αφήνεις σημαντικά μέρη απροστάτευτα :) και είναι και πιο εύκολο να σου συλλάβουν το πόδι. το pammachon μοιάζει πολύ με αυτά που περιγράφεις. απλά το σπάμε σε 3 levels submission combatives, non lethal combatives και lethal combatives. οι ίδιες τεχνικές απλά με 3 διαφορετικά τελικά αποτελέσματα. καταλαβαίνεις δε μπορείς να μάθεις σε έναν αρχάριo (που δεν ξέρεις καν το πως σκέφτεται) πως θα σακατέψει τον άλλο...

(ξέρεις, αλλά karate kid κακός: Show no mercy, mercy is for the weak κλπ :mrgreen: )

 

το tarrasque είναι ένα πλασματάκι από rpg :)

 

υγ. γράφε ελληνικά στο Μπλα-Μπλα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Θα ήθελα να κάνω ένα request, μιας και με ενδιαφέρουν τέτοια θέματα.

Άκουσα για μια περίπτωση ενός τύπου που μέχρι τα 40 του χρόνια ασχολούταν με τον χορό και μετά αποφάσισε να ασχοληθεί με το aikido. αυτός λοιπόν έβαζε τους μαθητές του τον ένα μπροστά από τον άλλο και ο καθένας να έχει τις ποαλάμες του στους ώμους του μπροστινού του, σαν τρενάκι ένα πράγμα. Έκανε λοιπόν μια κίνηση με τα χέρια του και οι μαθητές του πετάγοταν σε διάφορες κατευθύνσεις, ενώ όταν σηκώνονταν ένοιωθαν γεμάτοι ενέργεια. Μου είπαν μάλιστα πως υπάρχουν και φωτογραφίες.

Όποιος έχει περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα, γνωρίζει ιστοσελίδες, ή έστω το όνομα του τύπου, γενικά όποιος μπορεί να μου πει πού μπορώ να μάθω περισσότερα ας το πει plz.

Γενικά ενδιαφέρομαι αν γνωρίζετε που μπορώ να βρω πληροφορίες για περιπτώσεις χρήσης Ki. Απλά το παραπάνω είναι ό,τι πιο συγκεκριμένο ξέρω και θα ήθελα να πάθω κυρίως για αυτό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 10 μήνες μετά...

καλησπερα.

μπορει να με βοηθησει καποιοs,

ψαχνω για καταστημα που να εχει στολεs πολεμικων τεχνων,οπωs π.χ στο παιχνιδι Tekken 5 του jin kazama.αν ξερετε κατι θα'θελα διευθυνση,τηλεφωνο.

ευχαριστω προκαταβολικα

κ καλη ανασταση σε ολουs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Ως η γυναίκα της παρέας να παραθέσω τις απόψεις μου πάνω στις πολεμικές τέχνες, ή μάλλον με ότι έχω ασχοληθεί ως τώρα. Κάνω Taekwondo WTF 5 χρόνια, και έχω μαύρη ζώνη 1 Dan και διδάσκω σε νεότερους, όπως συνηθίζετε. Το Taekwondo όπως ανέφεραν και κάποιοι πριν, γενικά έχει χαλάσει… Τις ζώνες τις δίνουν απλόχερα σε άτομα που δεν αξίζουν… Όπως και τα Dan… Ελάχιστα άτομα κόβονται. Και αυτό, για να μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και κύπελλα. Και γενικά γιατί πληρώνεις αρκετά λεφτά και ίσως και γιʼ αυτό να μην κόβουν όσα άτομα θα έπρεπε.

 

Ο δάσκαλος παίζει βασικό ρόλο στην διδασκαλία μιας πολεμικής τέχνης. Όπως και η ηλικία του ατόμου που μαθαίνει κάποια πολεμική τέχνη. Τα άτομα κάτω των 16 απλά μαθαίνουν κάτι, χωρίς να ξέρουν τι μπορείς να κάνεις με αυτό… Ή και τις κινήσεις στα πούμσε (αντίστοιχο του κάτα στο καράτε) που έχουν πολύ βαθύτερο νόημα. Και τις τεχνικές αυτοάμυνας με μαχαίρι, ξύλο, λίγοι καταφέρνουν να τις κάνουν σωστά… Οι ποιο πολλοί «μαχαιρώνονται»…

 

Το Ταεκβοντο σαν πολεμική τέχνη έχει πολύ καλές ασκήσεις, και γενικά είναι μια καλή γυμναστική. Αποκτά δύναμη και ταχύτητα στα πόδια, ανάλογα με τον σωματότυπο του καθενός βέβαια και πολύ καλά αντανακλαστικά. Αλλά τώρα για τον δρόμο δεν ξέρω αν κάνει και τόσο… Αν καταφέρεις να μείνεις σε απόσταση είναι καλά. Αλλά όταν μειωθεί η απόσταση με τον αντίπαλο τότε υπάρχει πρόβλημα…

 

Οπότε για να καλυφθώ έκανα και Muay Thai, ελπίζω να το έγραψα σωστά. Πολύ βίαιο άθλημα θα έλεγα. Αν μπορεί να ονομαστεί άθλημα. Είναι το πιο καλό πιστεύω για να ανταπεξέλθει κάποιος σε μια επίθεση στον δρόμο. Με την εμπειρία από το tkd δεν δυσκολεύτηκα και πολύ να το μάθω. Και γενικά για κάποιον που κάνει χρόνια κάποια πολεμική τέχνη, δεν του είναι δύσκολο μετά να μάθει Kick boxing, thai boxing… Εξαιρούνται οι πολεμικές τέχνες τύπου judo, aikido, jiu-jitsu γιατί από όσο ξέρω είναι ποιο πολύ του τύπου λαβές, πτώσεις και μάχη στο έδαφος…

Είχα κάνει και καράτε, αλλά δεν μου άρεσε και τόσο γιατί δεν υπήρχε επαφή. Τα ποιο πολλά ήταν στον αέρα. Ενώ στο tkd πέφτει αρκετό ξύλο, και δυστυχώς υπάρχουν και τραυματισμοί…

 

Όσον αφορά την επιχορήγηση σε συλλόγους, δεν ισχύει και τόσο. Η μάλλον δεν ισχύει. Επιχορήγηση παίρνουν οι προπονητές αυτών που έχουν φέρει στην χώρα ολυμπιακά μετάλλια ή παγκόσμια. Οι υπόλοιποι σύλλογοι τίποτα δεν παίρνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια να ρωτησω κατι....ποια τεχνη πιστευεται οτι ειναι καλυτερη για αυτοαμυνα κυριως?και κατι αλλο....το kick boxing ποσα χρονια ειναι?λεει τπτ ξερει κανενας σας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πόσα χρόνια είναι το Kick Boxing, αλλά θεωρώ ότι είναι απάτη που σε μερικές σχολές δίνουν ζώνες και στο Kick boxing. Αυτά είναι για να μαζεύουν λεφτά οι σχολές… Το kick boxing επίσης θα έλεγα ότι δεν έχει επίπεδα. Απλά μαθαίνεις τις στάνταρ κλωτσιές, κινήσεις και χτυπήματα με τα χέρια και από εκεί και πέρα τελειοποιείς την τεχνική σου. Έτσι νομίζω εγώ δηλαδή. Μπορεί να είναι και λάθος. Ας με διορθώσει κάποιος. Είναι ποιο πολύ επιθετικό. Από άμυνες δεν έχει πολλά πράγματα. Άμυνες εννοώ του τύπου πιασίματα, κλειδώσεις, πτώσεις και τέτοια. Αν έχεις καλό δάσκαλο, σε μαθαίνει να καλύπτεσαι καλά σε χτυπήματα του αντιπάλου.

Τώρα για το ποια πολεμική τέχνη είναι η καλύτερη όσον αφορά την αυτοάμυνα, θα έλεγα το Kung fu μαζί με συμπλήρωμα το tai chi (το ένα είναι συμπλήρωμα του άλλου).

Αν και γενικά εγώ θεωρώ ότι καμία δεν είναι η τέλεια για αυτοάμυνα. Ίσως ο συνδυασμός κάποιον διαφορετικών τεχνών να είναι το ιδανικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω πόσα χρόνια είναι το Kick Boxing, αλλά θεωρώ ότι είναι απάτη που σε μερικές σχολές δίνουν ζώνες και στο Kick boxing. Αυτά είναι για να μαζεύουν λεφτά οι σχολές… Το kick boxing επίσης θα έλεγα ότι δεν έχει επίπεδα. Απλά μαθαίνεις τις στάνταρ κλωτσιές, κινήσεις και χτυπήματα με τα χέρια και από εκεί και πέρα τελειοποιείς την τεχνική σου. Έτσι νομίζω εγώ δηλαδή. Μπορεί να είναι και λάθος. Ας με διορθώσει κάποιος. Είναι ποιο πολύ επιθετικό. Από άμυνες δεν έχει πολλά πράγματα. Άμυνες εννοώ του τύπου πιασίματα, κλειδώσεις, πτώσεις και τέτοια. Αν έχεις καλό δάσκαλο, σε μαθαίνει να καλύπτεσαι καλά σε χτυπήματα του αντιπάλου.

 

Βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Θεωρητικα τουλαχιστον το kick περιλαμβανει πυγμαχια και taek 2 σε 1. Επομενως εχεις για χερια τις αμυνες - αποφυγες της πυγμαχιας και για ποδια οτι εχει και το taek. Βεβαια δεν θα δεις λαβες κτλ μιας και δεν εχει σχεση με karate κτλ.

Η διαφορα στα ποδια σε σχεση με το taek ειναι οτι σε αγωνα θα δεις πολυ περισσοτερα low kicks απ'οτι "γυριστα"-ψηλα λακτισματα.

Επισης στα χερια δουλευουνε πολυ τις κοντρες που σημαινει ξυλο στο ξυλο.

Οσον αφορα τα επιπεδα, εχουν να κανουν με το συνολο συνεχομενων χτυπηματων. Για παραδειγμα ενας που ειναι στη κιτρινη ζωνη εχει διδαχθει να κανει μεχρι 3 χτυπηματα συνεχομενα. Οσο ανεβαινουν τα επιπεδα ανεβαινουν και οι συνδιασμοι χτυπηματων (μεσα σε αυτους συμπεριλαμβανονται και οι αμυνες - εσκιφ).

Προσωπικα παντως, με βοηθησε αρκετα στο να κραταω αποστασεις (κατι που κρινεται ως αμυντικο) και βοηθαει πολυ στην επιθεση. Δηλαδη αν καποιος χτυπησει αερα και χασει την ισορροπια του, τοτε η επιθεση σου μπορει να ειναι πολυ πιο αμεση και αποτελεσματικη.

 

Σχετικα με το ποια ειναι η καλυτερη τεχνη, ειναι τελειως υποκειμενικο. Πολυ απ'ολα και βουρ για το pride fc :P.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...