Προς το περιεχόμενο

Κοστουμι.


Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και 26, την τετάρτη θα πάρω το πρώτο μου κοστούμι. μάλλον για μαύρο pinstripe με 2 κουμπιά. Πουκάμισο και γραβάτα δεν ξέρω ακόμα...αν έχετε καμιά καλή πρόταση...πείτε την.

από ότι ξέρω, στα 2κουμπα κοστούμια, κουμπώνουμε μόνο το πάνω κουμπί, και στα 3κουμπα, τα 2 πάνω ή το μεσαίο.

Πως θα το περιποιηθώ όσο πιο πολύ γίνετε? Καθαριστήριο κάθε πότε?

Το σακάκι μπορεί να φορεθεί με jean?

Τι παπούτσια θα έπρεπε να πάρω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xμμμμμμμ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Πάει με τζην το μαύρο, αλλά έχε κατα νου ότι ταιριάζει περισσότερο με τζην το μεσάτο μαύρο σακάκι (κοινώς αυτό που έχει πίσω ένα σκίσιμο σαν προέκταση της κωλοχαράδρας αντί δυο σκισίματα στα πλαινά).

 

Απο κει και πέρα έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές.

Άσπρο πουκάμισο με οποιαδήποτε μονόχρωμη γραβάτα είναι κλασικός συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει ανάλογα με το χρώμα της απο το γραφείο μέχρι την πρεμιέρα της Δεσποινούλας...

Γενικώς το μαύρο είναι εύκολο χρώμα και δε θα δυσκολευτείς να διαλέξεις χρώματα

 

Επιπλέον άποψη μου είναι να μη φορτωθείς πολύ με εναλλαγές. Τι εννοώ. Αν τελικά πας για καρό πουκάμισο ή με ρίγες να πάρεις μονόχρωμη γραβάτα και το αντίστροφο. Πχ εγώ θα διαλέξω πάνω μου μόνο ένα στοιχείο με σχέδιο. Κοινώς αν φορέσω ριγέ κουστούμι θα βάλω μονόχρωμα τα άλλα δυο, ή αν είμαι στο τσακίρ κέφι άντε να βάλω και μια γραβάτα με ρίγα.

 

 

Πάντως αν δε θέλεις να πάρεις κουστούμι αυστηρά για μια κατάσταση αλλά το θες all around θα σου πρότεινα ένα charcoal ριγέ. Το μαύρο θέλει προσοχή όταν το φοράς δουλειά διότι ακόμα και μια λάθος επιλογή στην υφή του πουκαμίσου (πχ αν είναι γυαλιστερό) μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι ξενύχτησες στον Βέρτη και ήρθες κατευθείαν για δουλειά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά από τα πιο άκυρα threads/posts...

 

Μάρκελος-φάση το κάναμε...

 

Και το επόμενο ζήτημα : Τι γεύση προφυλακτικά ;

Φυστίκι (u know...) , μπανάνα (εδώ και αν u know !) ή φραουλίτσα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just kidding LL...

Απλά μου φάνηκε γελοίο ως ζήτημα/θέμα η επιλογή ενός κουστουμιού και οι προτάσεις από άλλους.

 

α) Σοβαρά τώρα, τι είναι τα pinstripe, charcoal ;

βου) Πόσο πάει ένα κουστούμι μαζί με τα παρελκόμενα (έρχεται και ορκωμοσία...) ;

γου) Δεν νιώθετε πολύ στημένοι όταν φοράτε κουστούμι ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α)pinstripe=ριγέ αλλά με κυριώς χρώμα και με μια λεπτή γραμμή Πχ όλο μαύρο με μια μικρή λεπτή διακριτική άσπρη γραμμή. Όχι δλδ με δυο χρώματα με ίδιο πλάτος στις γραμμές τους.

 

Btw τώρα είδα toufas ότι μιλάς για pinstripe. Go for it...

charcoal το ανθρακί χρώμα βρε

 

β) Ξεκινάει απο 70 120 ευρώ(Zaras, Glou) και λεφτά να έχεις. Πχ ένα Artisti Italiani ή Berto Lucci κάνει κανα 140-200, Armani,Hugo Boss κάνει κανα χιλιάρικο και αν πας για tailored στην Oxford str. στο Λονδίνο θα πληρώσεις ακόμα περισσότερα

 

γ) Όχι. Το φοράω όπως φοράω και το τζην μου. Υπάρχουν μέρη για τα μεν, υπάρχουν μέρη και για τα δε. To μόνο πράγμα που απολαμβάνω πραγματικά όταν φοράω κουστούμια δεν είναι τα ίδια τα κουστούμια, αλλά τα πουκάμισα με double cuff* για μανικετόκουμπα στα οποία και είμαι κάργα φετιχιστής και τα γουστάρω μέχρι αηδίας.

 

*Διπλό τελείωμα στα μανίκια του πουκαμίσου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω και γω τη συμβουλη μου μιας και προκειται για το επαγγελμα του πατερα μου και ξερω αρκετα πραγματα.

Κατ αρχας το μαυρο κοστουμι οπως λενε και στο χώρο, ειναι για τα κορακια. Αμα θες να πιασεις δουλεια σε γραφειο κηδειων εισαι κομπλε.

Αν θες κατι σε πολυ σκουρο ειναι must να παρεις το λεγομενο blueblack. Προκειται οπως καταλαβαινεις για μπλε τόσο σκουρο που σε χαμηλο φωτισμο φαινεται μαυρο, ενω σε καλο φωτισμο φαινεται "προς το μαυρο".

Απο εκει και περα το blueblack μπορεις να το βρεις σε σχεδια με αχνή φαρδιά ριγα η οποια θα φαινεται απο τα 5 μετρα. Απο μακρια δεν θα φαινεται καν. Θα ειναι δηλαδη κατι το πολυ διαφορετικο και πολυ ωραιο.

Απο εκει και περα εξαρταται ποσα λεφτα θες να δωσεις. Υπαρχουν κοστουμια στο Glou και σε διαφορα τετοια μαγαζια που κανουν 100 euro. Βεβαια όπως καταλαβαινεις δικαιως όσοι ξερουν τα ονομαζουνε σακουλες μιας και προκειται για χαμηλης ποιοτητας υφασματα και κακοραμμενα. Πρεπει να προσεξεις οπωσδηποτε η αρχη του μανικιου (το τελος της βατας) να πεφτει ακριβως στο σημειο που τελειωνει η πλατη και αρχιζει ο ώμος. Η βατα δεν πρεπει να λυγιζει καθολου προς τα κατω. Τωρα, το παντελονι δεν μπορω να στο εξηγησω αλλα προσεξε μην εισαι σαν χεσμένος, μιας και οι περισσοτεροι ετσι κυκλοφορουνε στο δρομο και νομιζουνε οτι φορανε Armani.

 

Τέλος όσον αφορα το στυλ, εγω προτεινω σακακι - τζην(κλασικο μπλε τζην) - πουκαμισο και καλο σπορ παπούτσι. Πολυ καλος συνδιασμος ειναι και ασπρο πουκαμισο, μαυρη ή καφε αμανικη καζακα, αντιστοιχη ζωνη (μαυρη ή καφε) καθως και αντιστιχο παπούτσι.

Παντως πιστευω οτι κοστουμι θα βαλω απο το γαμο μου και μετα.

Η ηλικια σου δεν ειναι ακομα για suit for pleassure.

 

Αυτα προς το παρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοστουμι??? απαπαπα εγω δεν κανω τετοια πραγματα!!!

ουτε πουκαμισα δεν φοραω(ενα εχω των 100ευρω και μια φορα το εχω βαλει!) ...βαρια με το καλο οταν παντευτει η αδερφη μου θα βαλω κολλητη μπλουζα απο μεσα και ενα σακακι απο πανω, για παντελονι δεν το εχω σκεφτει ακομα! :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα μετά από δύο χρόνια... με μια παραλλαγή... ξέρει κανείς κάνα καλό ράφτη να ράψει κοστούμι και αν ναι πόσο περίπου πάει το μαλλί?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα ρωτησει κατι γνωστους πανω στο θεμα πριν απο κανα χρονο που με ενδιεφερε. Μου χανε πει οτι εξαρταται πολυ απο το υφασμα που θα χρησημοποιησεις. Το υφασμα μπορεις να το πας εσυ στον ραφτη η να στο αγορασει αυτος (αν εχεις ακρη για καλα υφασματα μπορει να σου βγει αρκετα φθηνα δλδ). Συνηθως ενας κανονικος ραφτης μου χανε πει περνει κανα 150 ευρω για να σου ραψει ενα κοστουμι (χωρις τα υφασματα).

Για Θεσσαλονικη πανω απο την Βασιλεως Ηρακλειου ειχε μου χαν πει μερικους ραφτες. Ολα αυτα απο γνωστους, μπορει να κανουν και λαθος....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναφέρω το θέμα μετά από δύο χρόνια... με μια παραλλαγή... ξέρει κανείς κάνα καλό ράφτη να ράψει κοστούμι και αν ναι πόσο περίπου πάει το μαλλί?

 

johnieXoX, η κλασικη τιμη για να ραψεις κοστουμι ειναι περιπου 350-400? και συμφερει να το κανεις μόνο αν σκοπευες να δωσεις πολλα λεφτα για να παρεις κατι καλο απο το εμποριο. Για παραδειγμα τα κοστουμια επωνυμων φιρμών κοστιζουν απο 500 μεχρι και 1500 τα νορμαλ (υπαρχουν και πολυ ακριβοτερα).

Επομενως αν ήσουν διατεθιμένος να δώσεις τόσα λεφτα, αγοραζεις ενα ύφασμα με κασμηρι γυρω στα 200?, δινεις και αλλα 350 στο ραφτη και εχεις ενα κοστουμι στα μετρα σου, χειροποίητο, μοναδικο κοματι που δεν το φοραει αλλος και φυσικα πολυ καλυτερο υφασμα απο τα δευτερης κατηγοριας, πολυτελειας δε, υφασματα που χρησιμοποιούν οι φιρμες.

Επίσες έχετε υποψιν σας οτι εταιρες όπως D&G, Armani κτλ δεν εχουν παραγωγικες μοναδες υφασματων. Το υφασμα δηλαδη δεν ειναι Armani....Armani ειναι το σχεδιο, ενω το υφασμα μπορει να ειναι ενα οποιοδηποτε branded ή no name υφασμα του εμποριου (οι φιρμες δεν ειναι γνωστες σε καποιον που δεν ασχολειται με το χωρο).

Μιλώντας για σχέδια, το κοστουμι ειναι κοστουμι....δεν υπαρχουν ουσιαστικα σχεδια...το μονο που μπορεις να προσαρμοσεις ειναι το αν θα ειναι μεσατο, τι κουμπια θα εχει, πως θα ειναι οι τσέπες και το αν το πισω μερος θα εχει 1 ή 2 σκισιματα.

Αν λοιπον θές να δωσεις τα λεφτα που προανέφερα αξιζει να το ψαξεις και μπορω να σε βοηθησω και εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς τα υφάσματα ο ράφτης μου πήρε 170 ευρώ για ένα κουστουμάκι. Αξίζει σίγουρα να το ράψεις από το να το αγοράσεις.

 

Ειδικά εάν είναι καλός ο ράφτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...