Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Μπορω να κανω partition σε σκληρο απο windows;


Το θέμα αυτό έχει αρχειοθετηθεί επειδή είναι αρκετά παλιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σ'αυτό το θέμα.
9 απαντήσεις σ'αυτό το θέμα

#1 greekparot

greekparot

    Senior Member

  • Members
  • 1411 μηνύματα

Δημοσίευση 16 December 2006 - 05:42 PM

Μπορω να κανω ενα σκληρο δισκο partition μεσα απο τα windows ή χρειαζομαι καποιο προγραμμα;

Ad Bot

Ad Bot

#2 zousgr

zousgr

    Senior Member

  • Members
  • 271 μηνύματα

Δημοσίευση 16 December 2006 - 05:49 PM

Χρειάζεσαι το PartitionMagic.

#3 Invader

Invader

    Senior Member

  • Members
  • 226 μηνύματα

Δημοσίευση 16 December 2006 - 05:54 PM

Εάν ο δίσκος είναι καινούριος και βέβαια μπορείς.Δεξί κλικ στο My Computer--->Manage---->Disk Management και από κει του κάνεις όσα partition θες.

#4 greekparot

greekparot

    Senior Member

  • Members
  • 1411 μηνύματα

Δημοσίευση 16 December 2006 - 06:08 PM

Ευχαριστω πολυ και τους δυο.

#5 yoch

yoch

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2007 - 09:50 PM

:) λοιπον παιδια το πραγμα εχει ως εξης: εχω εναν εξωτερικο δισκο 80 GB και κοντευει να γεμισει, απ΄την αλλη στο σκληρο δισκο του υπολογιστη( C: ) οπου ειναι εγκατεστημενα τα windows xp απομενουν 30 GB(απο τα 80) και θελω να του κανω partition( στον C: ) ωστε να εχω ενα μερος του σαν εξωτερικο σκληρο και στον υπολοιπο μονο τα windows και τα εγκατεστημενα προγραμματα. Γινεται να κανω partition χωρις να κανω format(γιατι εχω ανολοκληρωτες ταινιες στο limewire) και αν χρειαστει τελικα format πως κανω partition και ποσο χωρο να αφησω στα windows ωστε να μην 'τρεχουν' αργα?

ΥΓ. συγγνωμη για το μακροσυρτο κειμενο, το περιεγραψα οσο αναλυτικα μπορουσα:)

#6 random

random

    Senior Mendez

  • Moderators
  • 5224 μηνύματα

Δημοσίευση 06 January 2007 - 11:14 PM

Στη θεση σου δεν θα το εκανα.
80 ειναι ηδη μικρός . Για τα σημερινα δεδομενα λεω, που εχουμε dsl, ερχονται vista, τα παιχνιδια ειναι τα περισσότερα 4 Gb, ενα dvd rip θελει απο 4-9 γιγα.
τι θα χρησιμευσει το 2ο partition που θα ειναι πες απο 20 εως 50 Gb ?
και θα ειναι τετοια η χρησιμοτητα που θα σε αποζημιώσει για το "στενεμα" του 1ου partition, και οτι ξεβόλεμα φέρει?

καπου 70 e κοστίζει ενας 250άρης.

αν το κανεις, χωρις φορματ, γινεται, αλλα ο τροπος ειναι αναλογα πιο προγραμμα διαχείρισης partitions (πχ. paragon partition commander, acronis, partition magic) θα χρησιμοποιήσεις. αλλα φτιαχνουν boot floppy or boot cd, αλλα το κανουν με απλο restart.
Αλλα οπως και να γινει, για τα 50 γιγα που εχεις ηδη κατηλειμενα θα παρει αρκετή ώρα. οσο πιο άδειος ο δισκος, τοσο πιο γρηγορα γινεται.
και φυσικα ολα αυτα τα προγράμματα θα σου εμφανισουν μια προειδοποιηση να κανεις backup πριν αρχίσεις, γιατι ολο και κατι μπορει να παει στραβα. Το που θα βαλεις προσωρινα τα 50 γιγα σου, δεν τους ενδιαφέρει, για να εχουν τους πωπους καλυμένους στο λένε :)


Για να μην εχεις προβλημα στα win, (ετσι οπως ειναι τώρα), άφησε 2-4 γιγα ελευθερα. Δηλαδη το 1ο παρτ κανε το 55.
Αλλα αν συνεχισεις να εγκαθιστας προγράμματα, , χωρις να απεγκαθιστάς άλλα, ή να βαζεις νεα αρχεια στο my documents, θα έχεις προβλημα συντομα.


Εγω τα xp τα εχω σε παρτ 10 Gb, αλλα το ειχα σεταρει τοσο πριν τα εγκαταστήσω. Στο program files εχω μονο τα απαραιτητα προγραμματα.
παιχνιδια, downloads, και ολη τη σαβουρα 100άδων γιγα ειναι σε αλλους δισκους.

#7 yoch

yoch

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 07 January 2007 - 01:05 AM

Στη θεση σου δεν θα το εκανα.
80 ειναι ηδη μικρός . Για τα σημερινα δεδομενα λεω, που εχουμε dsl, ερχονται vista, τα παιχνιδια ειναι τα περισσότερα 4 Gb, ενα dvd rip θελει απο 4-9 γιγα.
τι θα χρησιμευσει το 2ο partition που θα ειναι πες απο 20 εως 50 Gb ?
και θα ειναι τετοια η χρησιμοτητα που θα σε αποζημιώσει για το "στενεμα" του 1ου partition, και οτι ξεβόλεμα φέρει?

καπου 70 e κοστίζει ενας 250άρης.

αν το κανεις, χωρις φορματ, γινεται, αλλα ο τροπος ειναι αναλογα πιο προγραμμα διαχείρισης partitions (πχ. paragon partition commander, acronis, partition magic) θα χρησιμοποιήσεις. αλλα φτιαχνουν boot floppy or boot cd, αλλα το κανουν με απλο restart.
Αλλα οπως και να γινει, για τα 50 γιγα που εχεις ηδη κατηλειμενα θα παρει αρκετή ώρα. οσο πιο άδειος ο δισκος, τοσο πιο γρηγορα γινεται.
και φυσικα ολα αυτα τα προγράμματα θα σου εμφανισουν μια προειδοποιηση να κανεις backup πριν αρχίσεις, γιατι ολο και κατι μπορει να παει στραβα. Το που θα βαλεις προσωρινα τα 50 γιγα σου, δεν τους ενδιαφέρει, για να εχουν τους πωπους καλυμένους στο λένε :)


Για να μην εχεις προβλημα στα win, (ετσι οπως ειναι τώρα), άφησε 2-4 γιγα ελευθερα. Δηλαδη το 1ο παρτ κανε το 55.
Αλλα αν συνεχισεις να εγκαθιστας προγράμματα, , χωρις να απεγκαθιστάς άλλα, ή να βαζεις νεα αρχεια στο my documents, θα έχεις προβλημα συντομα.


Εγω τα xp τα εχω σε παρτ 10 Gb, αλλα το ειχα σεταρει τοσο πριν τα εγκαταστήσω. Στο program files εχω μονο τα απαραιτητα προγραμματα.
παιχνιδια, downloads, και ολη τη σαβουρα 100άδων γιγα ειναι σε αλλους δισκους.


:) σ'ευχαριστω random για την απαντηση. Εδω και λιγους μηνες εχω βαλει adsl και κατεβαζω ταινιες συχνα(γι' αυτο αλλωστε θελω και περισσοτερο χωρο) οποτε μαλλον θα παρω καινουργιο δισκο, εσωτερικο κατα προτιμηση λογω κοστους, οταν τιγκαρει τουλαχιστον ο εξωτερικος. Γινεται να βαλω τον καινουργιο(250 GB ας πουμε) στη θηκη του παλιου εξωτερικου, ετσι δεν ειναι? και ετσι τοποθετωντας τον 80η πρωην εξ. ως δευτερο εσωτερικο να μην επηρεαστει ο τελευταιος οταν κανω format στον αρχικο μου εσ. σκληρο(αυτον με τα windows)

ΥΓ. γιατι το να εγγραφω τις ταινιες σε dvd-r δε λεει...
ΥΓ. τωρα το πως θα εκμεταλλευτω το χωρο του αρχικου(με τα windows) κανοντας partition, εδω ειμαστε παλι να τα πουμε:-D

#8 random

random

    Senior Mendez

  • Moderators
  • 5224 μηνύματα

Δημοσίευση 08 January 2007 - 07:48 PM

Τον 250 θα τον εβαζα εσωτερικό, και κρατα τον παλιο 80αρι έξω. πιο ασφαλής θα ειναι τα πολλά data, και πιο γρήγορη η αντιγραφή μεταξύ c kai 250ari

#9 yoch

yoch

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 μηνύματα

Δημοσίευση 08 January 2007 - 08:27 PM

Τον 250 θα τον εβαζα εσωτερικό, και κρατα τον παλιο 80αρι έξω. πιο ασφαλής θα ειναι τα πολλά data, και πιο γρήγορη η αντιγραφή μεταξύ c kai 250ari


δικιο εχεις αυτο σκεφτηκα και εγω, λεω μαλιστα για 20 ευρω παραπανω να παρω εναν Western Digital 320αρη αλλα δε βρισκω στο site της e-direct εναν τετοιο με 16 MB cache(ψιλοπραγματα θα μου πεις), ασε που δεν ξερω πως να τον εγκαταστησω. τελοσπαντων θα δω...

ΥΣ. απ' οσο εχω ψαξει τα e-direct εχουν τις πιο συμφερουσες τιμες συν το οτι στα στελνουν στο σπιτι ανεξοδα(για αγορες >40 ευρω)

#10 dimitris500

dimitris500

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 1 μηνύματα

Δημοσίευση 20 May 2009 - 04:59 PM

Δημοσιευμένη Εικόνα
τι ειναι τα partition και πως τα κανω σε vistα