Προς το περιεχόμενο

Οι μύθοι για την κάνναβη


Alsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 612
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

O Φελπς έχει κορμό ανθρώπου 2.20m χέρια ανθρώπου 1,80m, πόδια ανθρώπου 1,65m και αυτιά ελέφαντα.

Τι χειρότερο μπορεί να πάθει δηλαδή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ειπαν οι Τζαμαικανοι οταν τους τελείωσε το χόρτο;;;

 

 

ρε μαλακες τι ακούμε; :-D

 

 

Αυτο εχει μπει;;;

http://video.google.com/videoplay?docid=230013986642540090

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακολουθω με ενδιαφερον τη συζητηση, μερικες σκεψεις:

 

Κι αυτό γιατί υπολογίζονται διαιρώντας το ποσοστό των χρηστών κάνναβης που έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τάξης του 17%, με αυτό όσων έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη χωρίς να έχουν κάνει ποτέ χρήση κάνναβης, το οποίο δεν ξεπερνά το 2%. Στην ουσία δηλαδή ο επικαλούμενος υψηλός δείκτης ρίσκου για τη μετάβαση από τη μαριχουάνα στα πιο σκληρά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, δεν προκύπτει από το πόσοι χρήστες κάνναβης κάνουν και κοκαΐνη, αλλά το ακριβώς αντίστροφο. Πολύ δύσκολα λοιπόν μπορεί να υπάρξει τέτοιο επιχείρημα επειδή οι χρήστες των λιγότερο δημοφιλών ναρκωτικών, είναι και χρήστες του πλέον δημοφιλούς.

 

Η διεξαγωγη ερευνων γινεται βασει επιστημονικης μεθοδολογιας και οχι με οποιον τροπο θελει ο καθενας. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πρεπει να εμπιστευομαστε οτι διαβαζουμε στο ιντερνετ και να το μεταφερουμε ως ακριβες. Ασφαλης πηγη για εγκυρα αποτελεσματα αποτελουν μονο δημοσιευμενες ερευνες σε πανεπιστημια και επιστημονικα περιοδικα.

 

Οποτε το να καναν λαθος τη διαιρεση οπως λες κ να μπερδεψαν τα μπουτια τους (εμενα τουλαχιστον) μου φαινεται ως ακραια απιθανο.

 

Η κάνναβη όπως όλα τα ναρκωτικά προκαλεί φυσικά εθισμό, αυτός όμως είναι ψυχολογικός και μόνον, οπότε είναι εκτός πραγματικότητας να συγκρίνεται η χρήση της με αυτή της ηρωϊνης, της κοκαΐνης, του τσιγάρου και του αλκοόλ. Η χρήση μαριχουάνας και λοιπών παραγώγων της κάνναβης δεν δημιουργεί "ανοχή" στην επίδραση, ούτε η διακοπή της συνεπάγεται κανενός είδους στερητικού συνδρόμου. Η ψυχολογική εξάρτηση δεν συγκρίνεται με τη φυσική που προκαλούν οι άλλες ουσίες όπως το αλκοόλ και τα σκληρά ναρκωτικά.

 

Τα συμπτώματα της χρήσης προκαλούν μεν ψυχολογικό εθισμό, είναι όμως πραγματικά αστείο να μιλάμε για αυτόν σε σχέση με το ότι είναι παράνομη η χρήση της, όταν είναι αποδεδειγμένο πως τσιγάρο και αλκοόλ που κυκλοφορούν ελεύθερα είναι απείρως εθιστικότερα.

 

Εχουμε μπερδεψει λιγο τα πραγματα.

 

Ποιος ειπε οτι η σωματικη εξαρτηση(απο καποια ουσια π.χ. νικοτινη) ειναι περισσοτερο σοβαρη απο την ψυχολογικη εξαρτηση? Συμφωνω οτι η ουσια που υπαρχει λογου χαρη στο τσιγαρο και προκαλει εθισμο (νικοτινη) καθως και τα παραγωγα της που αποφρασσουν τις πνευμονικες κυψελιδες (πισσα), δεν υπαρχει στην κανναβη. Ωστοσο η κανναβη οπως και ολα τα ναρκωτικα ειναι ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ. Αυτο σημαινει οτι η ψυχολογικη εξαρτηση που προκαλουν ειναι πολλαπλασια και πολυεπιπεδη.

 

Η απεξαρτηση κραταει στους ναρκομανεις ελαχιστες μερες, οσο αφορα το σταδιο της σωματικης απεξαρτησης. Η ψυχολογικη απεξαρτηση κραταει μια ζωη.

 

Η ψυχολογικη εξαρτηση ως ''ασθενεια'' του ψυχισμου εχει αναποφευκτα συμπτωματα που εκδηλωνονται αναποφευκτα και ως σωματικα. Ο ψυχισμος του ανθρωπου ειναι τοσο μα τοσο πολυπλοκος, που η εκθεση του σε μια ψυχοτροπο/παραισθησιογονο ουσια ειναι σιγουρο οτι θα επιφερει προβληματα. Ισως οχι σε ολους, ισως πολλοι να μην εχουν προβλημα να σταματησουν να πινουν οταν το επιλεξουν, ομως ειναι βεβαιο οτι θα υπαρξουν ανθρωποι που θα αναπτυξουν καταθλιψη και συναφεις ψυχικες ασθενειες και αλλοι τοσοι που πλεον η προσωρινη ευφορια απο την κανναβη δεν θα ειναι πλεον ικανη για να απαλυνει τον πονο απο ενα τυχαιο συμβαν. Και απο τη στιγμη που αυτοι οι ανθρωποι εχουν μαθει να αναζητουν την ψυχικη τους ευφορια και ισορροπια σε ουσιες, ειναι βεβαιο οτι η στον ακρατο αλκοολισμο θα καταφυγουν, η στα σκληροτερα ναρκωτικα.

 

Προς θεου, δεν θελω να κρινω κανεναν και μακρια απο μενα οι χαρακτηρισμοι. Ειμαι ξεκαθαρα υπερ της αυτοδιαθεσης του καθενος και αρα και υπερ της ελευθερης χρησης της κανναβης. Ωστοσο πιστευω πως θα ηταν καλυτερο για ολους (χρηστες, μη χρηστες, παιδια, ευπαθεις κοινωνικες ομαδες,..) η χορηγηση της κανναβης να γινεται απο φαρμακεια με συνταγη γιατρου και ΜΟΝΟ για προσωπικη χρηση. Παραλληλα να γινει ενημερωση της κοινης γνωμης.

 

Μερικες ερωτησεις: Ποσο κοστιζει η κανναβη?

Που την προμηθευεστε?

Γιατι νιώθετε την αναγκη να ''ξεφυγετε'', να εχετε παραισθησεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...