Προς το περιεχόμενο

Δυσλειτουργίες της υπηρεσίας aDSL/ISPs/Γραμμές ΟΤΕ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας,

 

Εχω σοβαρο προβλημα με το ΟΤΕ connx. Φοιτητικο 24αρα και μενω κουκακι, αθηνα. Bautec modem. 60 ευρω το διμηνο....

Ηδη απ την αρχη εκανε διακοπες ενω εμφανιζε σταδιακη μειωση της ταχυτητας. Εστιαζω ομως στις διακοπες, γυρω στις 2-3 την μερα αλλα με γρηγορη επαναφορα,

Κατα τον Δεκεμβρη με κατεβαζουν στα 12 ( για να σταθεροποιηθει). Τελικα κανενα αποτελεσμα , ξανα 2-3 διακοπες και φυσικα πιο χαμηλη ταχυτητα. Εδω και 2 μερες ομως δεν μπορω καν να εχω ιντερνετ!!!

Διακοπες ανα 5 δευτερα!!! το εννοω, χωρις υπερβολη ανα 5 δευτερα! ολη μερα!!! Επικοινωνησα ξανα και χθες και σημερα γιαυτο και τους απειλησα οτι θα καταγγειλλω την συμβαση.

Χθες μου επανεφεραν στα 24 με μεγαλες φασαριες μπας και βελτιωθει η κατασταση αλλα σκατα κ παλι!! ισως και χειροτερα! ανα 5 δευτερα διακοπες, ειναι απιστευτο. σημερα, απλα μου ειπαν να βαλλω το Bridge interface σε deactivated. καμια αλλαγη. Θα μου επαναφερουν το προφιλ στα 12 παλι , οπως ηταν μεχρι χθες που και παλι υπαηρχε προβλημα( θυμιζω οτι χθες οταν ξεκινησε το προβλημα στα 12 ηταν.....)

Εχετε καμια ιδεα? ελπιζω να μην σας μπεδρεψα. Ειμαι ετοιμος να παω εκει να τους .... κυριολεκτικα!

Επισης, ξερετε τι δρομο ,εκτος των απειλων που ειναι απαραιτητες δυστυχως , να ακολυθησω για να διακοψω την συμβαση? Απαταιωνες και κλεφτες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • 1 μήνα μετά...

ο οτε ειναι βασιλευως παυλου 55 οχι 25...

 

 

Μπορουμε να δουμε που βρισκονται κεντρα/κομβοι του οτε στην περιοχη μας? υπαρχουν συγκεκριμενα σε καθε περιοχη?

 

πχ καισαριανη πως μπορω να δω το σπιτι μου ποσο μακρια ειναι απο ενα κεντρο του οτε? επειδη σκεφτομαι να βαλω conn-x

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορουμε να δουμε που βρισκονται κεντρα/κομβοι του οτε στην περιοχη μας? υπαρχουν συγκεκριμενα σε καθε περιοχη?

 

πχ καισαριανη πως μπορω να δω το σπιτι μου ποσο μακρια ειναι απο ενα κεντρο του οτε? επειδη σκεφτομαι να βαλω conn-x

 

 

μπορει να υπαρχουν ανα περιοχη μπορει 2 ανα περιοχη μπορει και κανενα ανα περιοχη και να παιρνεις απο το διπλα.

εσυ που εισαι πχ καισαριανη δεν υπαρχει οτε καισαριανης.λογικα παιρνεις το πιο πιθανο απο βυρωνα.δαφνη παγκρατι μακρια ειναι.

του βυρωνα ειναι

ΒΥΡΩΝΑΣΠ. Τσαλδάρη 13

 

Υπαρχει και ενας χαρτης στην εεττ που λεει ολα τα α/κ και θεωρητικα λεει και ποσο μακρια βρισκεσαι αναλογα τον δρομο που μενεις.πχ σου λεει οτι ο ταδε δρομος τοσα mbit Ο ταδε τοσα.βεβαια ολα ειναι πολυ σχετικα και σιγουρα υπαρχουν και λαθη.

 

 

 

http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/mapnew.aspx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εισαι ενα Km ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα μπορεις να εχεις και 17-18 .βεβαια μην το δενεις σκοινι κορδονι γιατι εχω δει ατομα στο 1 Km και κατι να παιζουν 10 Mbit και ο οτε δεν το δεχεται βλαβη αλλα το θεωρει οτι τοσο παιζει ο χαλκος τοσο θα παιξεις.και βεβαια μην το παιρνεις χιλιομετρικα παντα.μπορει το καλωδιο να κανει το γυρω του τετραγωνου.αν εχεις ηδη adsl θα δεις ποσο θα παιξεις με βαση το attenuation.αν δεν εχεις τοτε θα το δεις στην πραξη και τωρα μιλαμε υποθετικα.επισης ειτε βαλεις connex ειτε Hol ειτε δεν ξερω τι πανω κατω θα εχεις τις ιδιες ταχυτητες αφου θα εχεις τον ιδιο χαλκο σε ολες τις περιπτωσεις.μετα η διαφορα απο τον εναν Provider στον αλλο εξαρτατε απο το συνδυασμο dslam και router οπως και το profil (target snr) του καθε Isp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα σας.

 

Θα ηθελα να σας παραθεσω το προβλημα μου.

Εχω Forthnet εδω και 4 χρονια.Στην αρχη ειχα ταχυτητα 8 με νορμαλ αποδοσεις.Τον Ιουνιο του 2010 μετα απο σκαψιματα που εκαναν σε περιοχη αναμεσα στο σπιτι μου και στον ΟΤΕ (δημιουργησαν τον ποδηλατοδρομο που φτανει μεχρι το πρκο του Τριτση περιοχη ΙΛΙΟΝ) αρχισαν τα προβληματα.Και εγω και ο κουνιαδος μου που ειχε τοτε WIND δεν ειχαμε Ιντερνετ απο την ιδια στιγμη και μετα.Ειχα προβλημα για εναμιση χρονο.Ειχα κανει αμετρητα τηλεφωνα στους τεχνικους και ειχε ερθει τεχνικος τους (εξωτερικοι συνεργατες) σπιτι για ελεγχο.Δεν εβρισκαν κατι εντος της οικιας και το προβλημα εμφανιζοτανε σε μια επαφη που εβρισκε ο τεχνικος τους.Θα το δωσουμε βλαβη στον ΟΤΕ λεγανε.Αποφασιζαν να κανουν συνδιαστικο και μετα το πρωτο ραντεβου τους ζητησα στο επομενο να ειμαι παρον και να με ειδοποιησουν εστω και τελευταια στιγμη μιας και δεν γνωριζουνε το ποτε θα γινει.Απο τοτε δεν ξανα εγινε συνδιαστικο (γιατι αραγε???).ΜΕτα τον εναμιση χρονο φτιαχτηκε το προβλημα και ειχα μιαχαρα Ιντερνετ με ταχυτητες γυρω στα 9 χωρις να εχουν λυσει βεβαια το θεμα της επαφης που ειχαμε βρει προ μηνων.

 

Εδω και 2 μηνες τωρα εχω το εξης θεμα παλι.Κατα τις 22,30 εως και τις 1,00 πολλες φορες εχω συνδεση συγχρονισμο κανονικα αλλα κολλαει τοσο πολυ που δεν εχω ιντερνετ εκεινη την ωρα.Μπορει να κρατησει 5 λεπτα εως και ωρες.

 

Μετα απο τηλεφωνο μου στην εταιρια παλι μου ειπε ο τεχνικος οτι δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο.

 

Τι να κανω σαν πελατης πια???Το ιστορικο μου στη φορθνετ ειναι πολυ μεγαλο οσον αφορα τις βλαβες χωρις να εχω ευθυνη για καμια.Εχω βγαλει το ρουτερ εχω στη σκαλα και εχω παρει γραμμη απο εξω για να ριξω οσο μπορω τις μετρησεις της αποστασης.Εχω αλλαξει 3 ρουτερ για να αποκλεισω το γεγονος οτι φταιω εγω και ολο αυτον τον καιρο συνεχιζω να πληρωνω κανονικα.

 

Συγγνωμη αν υπαρχει αλλο θεμα και αν μιλαω σε λαθος σημειο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α.καλως ηρθες στο Forum .β.το επαφη ειναι παντα σχετικο. γ.συνηθως ο οτε κανει ενα συνδυαστικο και το λεει την Previous Ημερα συνηθως.επισης και να εισαι παρον δεν προκειται να αλλαξει κατι.χωρις παρεξηγηση και παρον να εισαι ο οτε δεν θα νοιαστει και πολυ.θα σου πει οκ παιζει και τερμα.η νομιζεις οτι θα δωσει σημασια για επαφη?εφοσον το μετρησει αυτος με φυσα και το βγαλει οκ τοτε δεν τον νοιαζει.αν εχεις αποσυνδεσεις δεν θα κατσει 2 ωρες εκει να περιμενει να δει αν θα κανει αποσυνδεση. τωρα αν τυχει να ειναι κανας καλος και να εχεις χαμηλο συγχρονισμο και να σου αλλαξει ζευγαρι τοτε καλως αλλιως. τελικα τι εγινε και φτιαχτηκε?οταν ειχες προβλημα τι ηταν ?συγχρονιζε χαμηλοτερα?ειχες αποσυνδεσεις?? τωρα για το προβλημα που λες ακομα και αν γινεται κατι στο χαλκο πολυ απλα ο οτε δεν θα βγει ραντεβου το βραδι και εφοσον ο συγχρονισμος ειναι οκ για τον οτε δεν υφιστατε βλαβη.να ειναι πιτα το dslam παλι μου φαινεται παραξενο.κανα profile Μπορεις να ζητησεις να αλλαχτει απο forthnet αλλα θα σου ριξει τον συγχρονισμο λιγακι.αλλα να δουμε αν φταιει αυτο. και να ηταν πιτα το dslam θα ειχες παλι ιντερνετ αντε λιγο πιο αργο.το margin ποσο ειναι οταν παιζει η γραμμη σου μια χαρα και ποσο ειναι οταν εχεις θεμα. κανε ενα print screen οταν παιζεις οκ απο το dsl connection(view more) και ενα οταν εχεις θεμα να δουμε.δυστυχως τα καλωδια σε ολες τις περιπτωσεις ειναι του οτε και ο οτε απλα θα δει συγχρονισμο θα κατσει και ενα λεπτο να δει οτι ειναι σταθερος και θα φυγει.τωρα τι ζημια μπορει να εγινε τοτε με τον δρομο δεν ξερω. θυμασαι ποσο συγχρονιζες τοτε και τωρα που παιζει οκ?ιδια ταχυτητα εχεις σε συγχρονισμο?? αλλο συνδυαστικο δεν κανονικστηκε οχι επειδη ειπες οτι θα πας εσυ αλλα για να βγει συνδυαστικο πρεπει να γινει με μια σειρα.επισης δεν εχει νοημα συνδυαστικο οταν ο οτε θεωρει κατι οτι παιζει καλα εστω και αν θεωρεις εσυ οτι δεν παιζει καλα. αυτα τα λιγα για αρχη.οποτε μπορεσεις κανε κανα print screen να δουμε.και αυτα για τα συνδυαστικα δεν στα λεω επειδη τα ακουσα αλλα επειδη εχω παει αρκετα συνδυαστικα και εγω με τον οτε δυστυχως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα σας.

Με τη δουλεια δεν προλαβα να απαντησω αμεσα αν και διαβασα την απαντηση σας.

Χωρις να γνωριζω τι παιζει στα θεματα με τους τεχνικους εφοσον εβλεπα οτι δεν μπορει να κανει κατι η φορθνετ και το ριχνει στον Οτε τοτε το συνδιαστικο ισως να ηταν συκε.Οποτε θα ηθελα να ειμαι μπροστα για να δω αν γινετε πρωτον και δευτερον αν βλεπουν κατι.Τοτε ειχα αποσυνδεσεις μεσα στη μερα πολλες.Τωρα βεβαια ειναι διαφορετικα τα πραγματα.Πως γινετε να εχω ολη μερα και να μην εχω το βραδυ.Ενας τεχνικος μου ειπε οτι αν τα βραδυα που μαζευεται ο κοσμος σπιτι και χρησιμοποιει το τηλεφωνο του και εφοσον υπαρχει επαφη (υπαρχει και το κουτι που πατανε οι γραμμες η μια πανω στην αλλη) τοτε οσο χρησιμοποιει το τηλεφωνο καποιος τοτε δεν εχεις ιντερνετ.Το θεμα ειναι ομπως οτι δεν με αποσυνδεει τελειως αλλα με κολλαει.Εχω ip κανονικα και βλεπω και ταχυτητα.

 

Αυτη τη στιγμη εχει:

DownStream Connection Speed 9735 kbps

UpStream Connection Speed 1020 kbps

 

Connection Speed 9735 kbps 1020 kbps

Line Attenuation 27.0 db 11.8 db

Noise Margin 7.6 db 12.3 db

 

Και εχει νετ μιας και μπενω απο remote management.

 

Απο οτι εχω δει δεν αλλαζει κατι οταν εχει το προβλημα.Μετα το τελευταιο τηλεφωνημα κατεληξα με τον τεχνικο να ελεγξω το σπιτι και μια απο τις επομενες φορες που το κανει παλι αν γινετε να παρω γραμμη απο το κουτι εξω απο το σπιτι μου.Αν και αυτο δεν δουλεψει τοτε δεν υπαρχει θεμα κατοικιας και τοπικου δικτυου.

 

Να προσθαισω οτι πανω στο δικτυο εχω DVR με ενημερωση για dns,ενα εκτυπωτη φαξ (συνδεδεμενο σε print server) και 2 σκληρους.Εναν στο δικτυο και εναν για ftp πανω στην USB του Ρουτερ.Ολα αυτα σε ενα switch και πανω του ακομα 4 σταθεροι και 2 λαπτοπ.Εχω τσεκαρει τις ωρες που εχω κολληματα ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες και δεν εχω ξεκαθαρισει οτι φταιει κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη δουλεια δεν προλαβα να απαντησω αμεσα αν και διαβασα την απαντηση σας.

Χωρις να γνωριζω τι παιζει στα θεματα με τους τεχνικους εφοσον εβλεπα οτι δεν μπορει να κανει κατι η φορθνετ και το ριχνει στον Οτε τοτε το συνδιαστικο ισως να ηταν συκε.Οποτε θα ηθελα να ειμαι μπροστα για να δω αν γινετε πρωτον και δευτερον αν βλεπουν κατι.Τοτε ειχα αποσυνδεσεις μεσα στη μερα πολλες.Τωρα βεβαια ειναι διαφορετικα τα πραγματα.Πως γινετε να εχω ολη μερα και να μην εχω το βραδυ.Ενας τεχνικος μου ειπε οτι αν τα βραδυα που μαζευεται ο κοσμος σπιτι και χρησιμοποιει το τηλεφωνο του και εφοσον υπαρχει επαφη (υπαρχει και το κουτι που πατανε οι γραμμες η μια πανω στην αλλη) τοτε οσο χρησιμοποιει το τηλεφωνο καποιος τοτε δεν εχεις ιντερνετ.Το θεμα ειναι ομπως οτι δεν με αποσυνδεει τελειως αλλα με κολλαει.Εχω ip κανονικα και βλεπω και ταχυτητα.

Αυτη τη στιγμη εχει:

DownStream Connection Speed 9735 kbps

UpStream Connection Speed 1020 kbps

Connection Speed 9735 kbps 1020 kbps

Line Attenuation 27.0 db 11.8 db

Noise Margin 7.6 db 12.3 db

Και εχει νετ μιας και μπενω απο remote management.

Απο οτι εχω δει δεν αλλαζει κατι οταν εχει το προβλημα.Μετα το τελευταιο τηλεφωνημα κατεληξα με τον τεχνικο να ελεγξω το σπιτι και μια απο τις επομενες φορες που το κανει παλι αν γινετε να παρω γραμμη απο το κουτι εξω απο το σπιτι μου.Αν και αυτο δεν δουλεψει τοτε δεν υπαρχει θεμα κατοικιας και τοπικου δικτυου.

Να προσθαισω οτι πανω στο δικτυο εχω DVR με ενημερωση για dns,ενα εκτυπωτη φαξ (συνδεδεμενο σε print server) και 2 σκληρους.Εναν στο δικτυο και εναν για ftp πανω στην USB του Ρουτερ.Ολα αυτα σε ενα switch και πανω του ακομα 4 σταθεροι και 2 λαπτοπ.Εχω τσεκαρει τις ωρες που εχω κολληματα ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες και δεν εχω ξεκαθαρισει οτι φταιει κατι.

 

η Forthnet και η καθε forthnet εχει ενα dslam.η θα πρεπει να παθει κατι το οριο και να κανει αποσυνδεσεις που ειναι αρκετα σπανιο

η να γινει κατι με τον χαλκο εξω οποτε για αυτο τα ριχνει στον οτε.ο οτε απο την αλλη και 5 αποσυνδεσεις να εχεις την ημερα

θα πει στην Forthnet ανεβασε του το margin και ας χασει σε ταχυτητα και δεν θα κανει κατι αλλο.ουτε θα κατσει καν 10 λεπτα να δει

για αποσυνδεσεις κατω.θα δει 2-3 λεπτα οτι παιζει οκ και θα φυγει.δεν υπαρχει συκε συνδυαστικο απο την αλλη δεν μπορεις

να βαλεις το μαχαιρι στον λαιμο του οτε και να του πεις κανε μου αλλαγη ζευγαριου.και β.και να δουν κατι και να ξερεις οτι υπαρχει κατι

ο οτε τεσταρει με δικο του τροπο.απο την στιγμη που η γραμμη με την φυσα βγαινει καθαρη και ο τεχνικος για 1-2 λεπτα την βλεπει σταθερη για τον

οτε εχει κλεισει το θεμα.

τωρα πως γινεται να εχεις αποσυνδεσεις το πρωι και οχι το βραδι.αυτο μια εξηγηση μπορει να εχει.συνηθως απο Crosstalk.αν το πρωι ειναι ιντερνετ περισσοτεροι λογω εταιρειων κτλ το crosstalk ειναι μεγαλυτερο απο οτι το βραδι αν και μετα καποιοι απο αυτους κλεινουν τα ρουτερ.

εκτος αν ειναι μετ αθεμα υγρασιας κτλ κτλ.τωρα αυτο που λες οτι δνε κανει αποσυνδεση και σε κολλαει εκει μπορει να ειναι κατι αλλο

με αλλο ρουτερ εχεις δοκιμασει καταρχην?θα μπορουσες να πεις στην forthnet να ανεβασουν λιγο το margin απλα θα χασεις λιγο σε ταχυτητα αλλα μπορει να παιξει καλυτερα.

αν γινεται να κανεις δοκιμη απο το κουτι χωρις τα καλωδια του σπιτιου και να το αφησεις ετσι για μια μερα ειναι κατι καλο.

οπως και ενα αλλο ρουτερ χωρις καμια εξτρα συσκευη πανω.μονο ενα Pc Με καλωδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρετε παίδες!!

Έχω το εξής θέμα με το CONNXάκι μου. Όταν κατεβάζω ταινίες και ειδικά αν είναι με μεγάλη ταχύτητα μετά από λίγο με πετάει έξω, σταματάει δηλαδή να κατεβάζει και δεν μπαίνει σε σελίδες κι αναγκάζομαι να κάνω επανεκκίνηση το router. Ενίοτε αυτό δεν πιάνει και κάνω restart τα windows και μερικές φορές κολλάει και τελείως το pc στο shutdown!! Ο ΟΤΕ όλο αναγγελίες βλάβης κάνει, μία φταίει το router, μία η γραμμή αλλά δε βγάζω άκρη!!! Τί να κάνω;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην πες μας αμα σβηνει καποιο λαμπακι στο ρουτερ.

β.οτι κολλαει το Pc και δεν κανει shutdown δεν νομιζω οτι φταιει το ρουτερ για αυτο η οτι κανεις Reboot το ρουτερ και δεν επανερχεται και θελει και το pc σημαινει οτι μπορει να ειναι θεμα του Pc.οποτε ξεκινα με αλλο ρουτερ για δοκιμη αν εχεις και με αλλο pc η καποιο Laptop για δοκιμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δε σβήνει λαμπάκι. Με κάποιο τρόπο συνδέεται το shutdown με το πρόβλημα, γιατί μου το κάνει μόνο όταν με πετάει...

 

 

επειδη δεν ειναι ευκολο να δεις τι εχει γινει θελει δοκιμες με αλλο ρουτερ η με αλλο pc κτλ.γιατι το ρουτερ κανονικα δεν στεκει να εχει προβλημα και να μην σε αφηνει να κανεις shutdown.

τι router εχεις κανα sagem 1500wg?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...