Προς το περιεχόμενο

Δυσλειτουργίες της υπηρεσίας aDSL/ISPs/Γραμμές ΟΤΕ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

<p>δεν χανεις κατι να δοκιμασεις ενα αλλο ρουτερ.γενικα τα zte sucks οποτε το pirelli Πιστευω οτι θα παιξει καλυτερα απο το zte.δεν μπορω να σου πω αν θα παιξει τελεια αλλα πιστευω οτι θα παιξει καλυτερα.</p>

 

Εδώ φενεται και το attuation...

Πως σου φενονται; μπορω να κάνω κάτι;

post-243475-0-21353600-1415358684_thumb.png

 

 

 

[ATTACH]727122[/ATTACH]

 

Αποστολή από το CUBOT X6 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εδώ φενεται και το attuation...

Πως σου φενονται; μπορω να κάνω κάτι;

attachicon.gif:

 

 

 

[ATTACH]727122[/ATTACH]

 

Αποστολή από το CUBOT X6 με τη χρήση Insomnia App

δες αν εχεις αποσυνδεσεις με το Pirelli η οποιο αλλο ρουτερ βρεις για δοκιμη εκτος απο το zte.αν δεν εχεις αποσυνδεσεις παρε τον οτε να σου κατεβασει το margin απο το 11 που εισαι οσο πιο χαμηλα γινεται για να κερδισεις σε ταχυτητα.λογικα στο 9 θα στο παει .μακαρι να στο πηγαινε στο 6 αλλα δεν νομιζω οτι το κανουν.θα κερδισεις κανα 1,5 mbit σιγουρα.απο εκει και περα θα πρεπε να μπορεις να παιξεις και καλυτερα λιγακι αλλα οκ.αν πιανουν τα χερια σου για δοκιμη στον κατανεμητη /χωνευτη τοτε καντο για να δεις ποσο συγχρονιζεις και εκει χωρις το σπιτι μηπως μια στις 100 χανεις καπου πανω στο σπιτι.αλλιιως ασε μονο το ρουτερ με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο(οχι καμια κουλουρα που βαζουν μερικοι) στην κεντρικη πριζα χωρις τηλεφωνα σπλιττερ,φιλτρα για να δεις αν θα συγχρονισεις καλυτερα ή οχι.κεντρικη πριζα συνηθως η πρωτη που μπαινουμε στο σπιτι δηλαδη σαλονι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας! συμβαινει κατι τραγικο! οταν φυσαει στην περιοχη μου πανω απο 5 μποφορ, με πεταει απο το ιντερνετ συνεχεια. ειναι φυσιολογικο αυτο?

 

Αν είσαι σε περιοχή που φτάνει εναέρια το καλώδιο του ΟΤΕ, σίγουρα κάτι δεν πατάει καλά και κουνιέται κάποια σύνδεση καλωδίου. Δήλωσέ το βλάβη για να γίνει διερεύνηση, με τις παρατηρήσεις που είπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζητησα απο ΟΤΕ μειωση το SNR οπως προτεινες και μ ειπε οτι για να το παει στο 9 πρπει να μειωσει την ταχυτητα.

Οποτε το εβαλε απλα στο 10,5....

 

Δουλευομαστε με τον ΟΤΕ ή εγω κατι δεν πιανω καλα;

Νομιζα οτι θα αυξηθει, οχι να μειωσει.... Κ τωρα εχασα απλα 400 kbps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σας, 

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τον ΟΤΕ σε ταχύτητα με βάση αυτά τα στοιχεία: 

 

Uptime: 9 days, 12:09:57 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.075 / 11.556 spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.022 / 11.607 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 19,84 / 72,43 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 26,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 8,5 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 14 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 208.026 / 4.836.409 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 17.034 / 61.056 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): NA / 617.619

 

 

 

 

Ρουτερ: Alcatel SpeedTouch 585/585i v8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλή σας μέρα.

Εδώ και μια βδομάδα δεν φτάνει σωστά το σήμα στο σπίτι και έτσι δεν έχω καθόλου τηλέφωνο και το dsl έρχεται για λίγα δευτερόλεπτα και χάνεται.

Δηλώνω πρώτη βλάβη το προηγούμενο Σάββατο, την Δευτέρα φτιάχνει μόνο του. Την Τρίτη παίρνουν τηλ σπίτι και ρωτάνε αν είναι οκ, η μάνα μου τους απαντάει "το φτιάξαμε" κι αυτοί θεωρούν ότι φταίγαμε εμείς. Ξανά βλάβη την Πέμπτη, τους το δηλώνουμε. Πέμπτη και Παρασκευή μόνο ένα SMS ότι κοιτάνε την βλάβη. Εχθές Σάββατο έφερα ηλεκτρολόγο και έλεγξε ότι δεν έχουν πρόβλημα οι καλωδιώσεις του σπιτιού αλλά το σήμα από τον ΟΤΕ έρχεται υπερβολικά ασθενές μέχρι το σπίτι μου. Τους παίρνω τηλ και τους το λέω, μου λένε πάλι δύο εργάσιμες θέλει για να γίνει ο έλεγχος και ότι στην πρώτη βλάβη φταίγαμε εμείς! Άρα, ούτε έλεγξαν τίποτα στην πρώτη βλάβη ούτε κάναν τίποτα στην δεύτερη βλάβη, αφού Πέμπτη-Παρασκευή ήταν δύο εργάσιμες όπου με είχαν γραμμένο.

Πώς μπορώ να κινηθώ πλέον; Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο. Πλήρωσα 30€ ηλεκτρολόγο, θα πληρώσω και το μηνιαίο λογαριασμό ενώ δεν μου παρέχεται καμία υπηρεσία για μια βδομάδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε αφού το δήλωσες βλάβη περιμένεις. Λογικά το ίδιο πρόβλημα έχουν όλοι στην οικοδομή σου και στην οδό σου. Είναι πολλές οι περιοχές που έχουν πρόβλημα, όχι ολόκληρες αλλά συγκεκριμένοι δρόμοι σε κάθε περιοχή. Κομμένο τηλέφωνο και intrnet που συγχρονίζει πολύ χαμηλά 2000 με 4000 το πολύ και upload 60 με 200. Τα ίδια για όλες τις εταιρίες. Περιοχές που γνωρίζω αυτή τη στιγμή από γνωστούς είναι Καλλιθέα, Αμπελόκηποι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι. Ο τεχνικός της Hol μου είπε ότι φαίνεται να είναι βραχυκύκλωμα και γι'αυτο ψιλοέχω intrnet. Στην αναφορά της βλάβης έχει τικάρει "Δεν έχει σήμα Pots. Δήλωση βλάβης στον ΟΤΕ"

 

:|

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Καταλαβαίνω ότι κάτι φταίει από τον ΟΤΕ και πως και πάροχο να αλλάξω πάλι πρόβλημα θα έχω. Όμως είναι απαράδεκτο στην πρώτη κλήση να ρίχνουν το βάρος σε εμάς και να μην επιλύουν το πρόβλημα στον υποσχόμενο χρόνο.

Εφόσον είναι τόσο γενικό, θα έπρεπε να επιλυθεί άμεσα και φυσικά οφείλουν αποζημίωση όταν είμαστε off για πανω από μια βδομάδα.

Υπάρχουν πιο αναλυτικές πληροφορίες για την φύση του προβλήματος; Τι σχέση έχει η περιοχή μου με τις περιοχές που ανέφερες; Οι υπόλοιποι στην γειτονιά μου δεν έχουν πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περιοχές που ανέφερα μένουν γνωστοί μου που έχουν επιβεβαιώσει ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Στη γειτονιά σου γενικά μπορεί να μην έχουν πρόβλημα οι υπόλοιποι, ρώτα συγκεκριμένα στη οδό που μένεις, παραδιπλανά σπίτια δηλαδή. Αν δεν έχει κανένας πρόβλημα μάλλον δεν ανήκεις στις περιπτώσεις που περιγράφω.

Τον ηλεκτρολόγο έπρεπε να τον φωνάξεις αφού θα ερχόταν ο τεχνικός της εταιρίας και έβρισκε ότι η βλάβη είναι στη δική σου εγκατάσταση.

Αποζημίωση δεν προβλέπεται γιατί αν δεις στα ψιλά γράμματα που έχεις υπογράψει στο συμβόλαιο όταν διαπιστωθεί βλάβη που ευθύνεται ο ΟΤΕ ο δικός σου πάροχος  δε φέρει καμία ευθύνη. Εμένα το μόνο που δώσανε είναι δωρεάν εκτροπή του σταθερού στο κινητό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πάροχός μου είναι ο ΟΤΕ και οι ίδιοι έχουν καταγράψει ψευδώς ότι στην πρώτη βλάβη έφταιγε ο πελάτης, ενώ δεν ισχύει. Τεχνικό στο σπίτι δεν έστειλαν, κι ας υπήρχε η βλάβη δηλωμένη λίγες μέρες.

Τους παρακαλώ να με πάρουν τηλ για ενημέρωση, δεν παίρνουν, πρέπει να χρεώνομαι εγώ, ενώ δε λειτουργούν τα σταθερά εξαιτίας τους. Τους παρακαλώ να προσδιορίσουν τον χρόνο επίλυσης και δεν λένε τίποτα. Άμα δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον χρόνο, σημαίνει ότι δεν ξέρουν ούτε τι βλάβη έχουν. Εκτός κι αν απλά αποφεύγουν να τον πουν.

Κι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι η βλάβη υπάρχει από την Πέμπτη αγνοώντας την πρώτη δήλωση που έγινε το προηγούμενο Σάββατο και με είχαν γραμμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Οταν λες στον αλλο οτι το ελυσες εσυ, τοτε φυσικα και θεωρει οτι εφταιγες εσυ εξαρχης ή η καλωδιωση στο σπιτι. Ειτε καποιο καλωδιο ειχε χαλασει, ειτε το splitter ειχε θεμα κλπ. κλπ. και δεν το ειχες προσεξει. Δεν γινεται ενας απλος συνδρομητης να ελεγξει τα καλωδια στο δικτυο του οτε ή κατι παρομοιο. Οποτε ισχυει μονο η δευτερη φορα που πηρες τηλ για βλαβη η οποια ηταν την πεμπτη.

Τωρα μπορει λογω υπερβολικης δουλειας των τεχνικων να αργησαν παραπανω απο το κανονικο αλλα απαραδεκτο να σε αφηνουν και χωρις σταθερο.

Επισης δεν ξερω εαν ισχυει σε ολες τις εταιριες, σε εμενα ομως εχουν στειλει τεχνικο και σαββατο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι ανάμεσα σε 2 dslam περίπου στα 2.5-3km το καθένα απο μένα. σαυτό πουμαι συνδεδεμενος τωρα εχω μόνιμα 55db attenuation κοινώς ζω το δράμα μου (οτε 2mbps). αυτό βέβαια είναι συνδεδεμένο ποιο κοντά στα κεντρικά. παίζει να ζητήσω να με συνδέσουνε στο άλλο μπας και δω άσπρη μέρα? ή θα φάω πάλι πίκρα επειδή αυτό είναι πιο μακρια απ τα κεντρικά του οτέ?

 

επίσης, πως μπορώ να ξέρω αν αλλάζοντας πάροχο είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα? 

βασικά τι μπορώ να κάνω μπας και ανέβω λίγο τουλάχιστον σε ταχύτητα (κανα 4αρι ξερω γω).

 

τα stats μου.

 

2w70sao.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dslam δεν νομιζω να αλλαζει... το  καλωδιο που ερχετε σπιτι σου ξεκιναει απο ενα συγκεκριμενο dslam... δεν ειναι ευκολο να μεταφερθει σε καποιο αλλο...

 

Αποσβεση γραμμης 55db  ειναι μεγαλη, και υποδηλωνει  αποσταση απο το Α.Κ  γυρω στα 4 km και οχι 2,5-3 που λες... Και παλι ομως επρεπε να πιανεις ενα 4αρι mbps πανω-κατω... Εγω με 59db με 9αρι snr  κλειδωνα γυρω στα 5,5 - 6,2 αναλογως το ρουτερ  (δες  εδω )...

 

Μηπως εχεις προβλημα με την εσωτερικη σου καλωδιωση??? την εχεις κοιταξει??? μηπως εχεις κλειδωμενο προφιλ 2mbps ???  Εχεις μιλησει με τον παροχο σου ???. Η αποσταση που λες οτι εχεις, δεν συμβαδιζει πιστευω με την ταχυτητα που κλειδωνεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ουτε τα καλυτερα ουτε τα χειροτερα.θα μπορουσε να ηταν πανω απο 11 η γραμμη αλλα οκ.κανε reboot το ρουτερ.αν δεις margin 7,5 με 8 σημαινει οτι φορας profile οποτε παρ την Forthnet και ζητα 6.θα σε ανεβασει ενα κλικ.αν πιανουν τα χερια σου για κατανεμητη για δοκιμη εκει να δεις αν χανεις στην καλωδιωση σπιτιου καντο.

αν εχεις συναγερμο να εχει φιλτρο.αν εχεις thomson v7 βαλε το πιο νεο firmware.μην εχεις κανα 7.χ.χ.χ.αν ειναι v8 βαλε παλι το πιο νεο.αν ειναι το v7 με το v8 ισως να ειχες και λιγο καλυτερο sync.


είμαι ανάμεσα σε 2 dslam περίπου στα 2.5-3km το καθένα απο μένα. σαυτό πουμαι συνδεδεμενος τωρα εχω μόνιμα 55db attenuation κοινώς ζω το δράμα μου (οτε 2mbps). αυτό βέβαια είναι συνδεδεμένο ποιο κοντά στα κεντρικά. παίζει να ζητήσω να με συνδέσουνε στο άλλο μπας και δω άσπρη μέρα? ή θα φάω πάλι πίκρα επειδή αυτό είναι πιο μακρια απ τα κεντρικά του οτέ?

 

επίσης, πως μπορώ να ξέρω αν αλλάζοντας πάροχο είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα? 

βασικά τι μπορώ να κάνω μπας και ανέβω λίγο τουλάχιστον σε ταχύτητα (κανα 4αρι ξερω γω).

 

τα stats μου.

 

2w70sao.jpg

το 55 attenuation εινα πανω απο 4 km εκτος αν το ρουτερ σου αναφερει λαθος το attenuation ή αν δεν εχεις βαλει καπου φιλτρακι πχ συναγεερμο ή αν εχεις βαλει αναποδα καποιο φιλτρο.επισης αν εχεις splitter over isdn αντι για Over pstn παλ κανει θεματα.το λεω γιατι το εχω δει και αυτο.εκει κανις δοκιμη μονο με το ρουτερ στην τηλεφωνικη πριζα ή ακομα καλυτερα στον κατανεμητη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...