Προς το περιεχόμενο

κληση τροχαιας.. :(


gponiris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
[...]

Όμως συνεχίζω να θεωρώ επιλογή και ατομικό δικαίωμα, το αν θα φορέσω κράνος. [...]

Άλλωστε ένας από τους κύριους λόγους αγάπης για τη μοτοσυκλέτα είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα αμεσότητας με τη διαδρομή, τις μυρωδιές ακόμη και το κρύο. Αλλιώς είναι σαν να έχεις πάρει ένα διαμέρισμα με θέα, αλλά να απαγορεύεται να τραβήξεις τις κουρτίνες.

 

Η υποκρισία του κράτους για την προσωπική μου ασφάλεια και καλά, είναι εξοργιστική. Εγώ θα πρότεινα να στήνει επίσης μπλόκα η τροχαία μέσα στις ταβέρνες τις Κυριακές το μεσημέρι. Και να κόβει κλήσεις στους υπέρβαρους ή όσους έχουν αυξημένη χοληστερίνη, και παραγγέλνουν παϊδάκια.

 

Συμφωνώ και για το αίσθημα αμεσότητας και για την υποκρισία.

Υπάρχει όμως και το θέμα του ποιός "πληρώνει τα σπασμένα" - είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Γιατί αν κάποιος θελήσει να'ρθει σε επαφή με τη φύση και να μυρίζει τις μυρωδιές του θυμαριού στην εξοχή και ξεχαστεί, περάσει ένα STOP και καρφωθώ πάνω του, μπορεί να τον στείλω στα θυμαράκια. Και αυτόν και τον όποιο συνεπιβάτη του - το χειρότερο δε είναι ο συνεπιβάτης να'ναι το πιτσιρίκι του οδηγού (χτυπάω ήδη ξύλο).

 

Τότε:

- Ποιός με ξεπλένει εμένα που θα πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια;

- Ποιός θα σβήσει από τη μνήμη μου και από το karma μου το θάνατο ενός ή δύο ανθρώπων, ακόμα κι αν έφταιγαν;

 

Sorry, δεν δέχομαι καμία δικαιολογία ούτε στο κράνος ούτε στη ζώνη. Γιατί έστω και το απλό ενδεχόμενο θανάτου ή μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης είναι πολύ δυσβάσταχτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η συζήτηση αυτή έχει ξαναγίνει και σε άλλο θρεντ.

Συμφωνω και στα 2 απο αυτα που ειπες , ειναι μεγαλη βλακεια να σουλατσαρεις χωρις κρανος , ΑΛΛΑ ειναι μεγαλυτερη η παπαρια του κρατους και η υποκρισια, που παντα προσπαθει να βρισκει μεθοδους καταστολης και οχι προληψεις. Ας πουμε η φορολογια που επιβαλει για το κρανος ειναι αυτη που βαζει στα ειδη πολυτελειας. Αν ειναι δυνατον. Η το αλλο που ειναι κρυμενοι σαν τα ποντικια και μολις περασεις τσουπ πεταγονται σαν τις "βουρτσες" ισα ισα για να κοψουν το προστιμο. Θα ηταν προτιμοτερο να σου δειναν τι κρανος δωρο ,απο το να το φορολογουν σαν ειδος πολυτελειας .

 

Πρωτα προλυψη και μετα καταστολη.

 

 

Εχεις δικιο σε αυτο που λες . Αλλα εμενα δεν μου αρεσει η υποκρισια.

Οσο για την φορολογια του κρανους που γινεται σε ολες τις χωρες της ΕΕ , εδω ειναι ,ενα αλλο μερος τις υποκρισιας που λεω . Πληρωνομαστε σαν Βαλκανιοι και τα σκαμε σαν Ευρωπεοι (χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν).

 

οπως ειχα πει και πιο πανω καλυτερα ,να χαλασει το μαλλι και να ζεσταθουμε λιγο παρα να μας μαζευουν με ηλ. σκουπα. Γενικα αν καποιος δεν ξερει τι παει να πει πεσιμο με μηχανη ή τρακαρισμα (του ευχομαι να μην το μαθει ποτε), να παει μια προς ΚΑΤ μερια να δει πως περνανε συγγενης και ο ιδιος ο παθων.

Αλλο αυτο και αλλο η προσωπικη ευθηνη αν εγω γουσταρω να βαλω κρανος η οχι , παντα μιλαω για τους ενηλικες.

 

 

Τέτοιου είδους μέτρα πρέπει να δρουν προτρεπτικά και όχι ''καταναγκαστικά''

Δεν μπορεί να εφαρμόζεται η επιβολή σε κάτι που αφορά προσωπική αστική ευθύνη και ατομική ελευθερία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει να δεχτούμε όλοι ότι ποτέ δεν υπάρχει "αρκετή" ασφάλεια.

Σε καμία δραστηριότητα. Όλα είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ κόστους και ωφέλειας, και πιθανοτήτων. Μπορεί να φοράς το ακριβότερο Arai και το καλύτερο Dainese, και πάλι να καρφωθείς σε μια μπαριέρα και να σκοτωθείς όπως έχει συμβεί σε φίλο.

Αναντίρρητα το κράνος μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικής κάκωσης/θανάτου σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα αν πέσεις με το κεφάλι.

 

Εξίσου καλή προστασία θα παρείχε φαντάζομαι και μέσα στο σπίτι, αυτή η στολή που φοράνε οι εκπαιδευτές σκύλων, μιας και ως γνωστόν τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι την ώρα που σφουγγαρίζουμε ή κάνουμε μπάνιο.

 

Υπερβάλλω, θέλοντας να πω ότι κάθε δραστηριότητα κρύβει κινδύνους.

Και τίποτα δεν μπορεί να μειώσει στο μηδέν την πιθανότητα ενός ατυχήματος.

 

Η ένσταση μου είναι ας το πούμε "φιλοσοφική". Το σκούτερ μου έχει 4 χιλιάρικα. Κι όμως έχω σκάσει άλλο 1 χιλιάρικο για το κράνος το δικό μου και της κόρης μου. Και επίσης άλλο ένα για δύο μπουφάν, ένα δερμάτινο και ένα goretex. Δε συμφωνώ ότι το κόστος του δικύκλου θα έπρεπε να έχει κάποια αναλογία με τον εξοπλισμό προστασίας των αναβατών.

Η ένστασή μου έχει να κάνει ξεκάθαρα με την προσωπική ελευθερία στις επιλογές που έχουν να κάνουν με τη δική μου ζωή.

Αν αύριο κάνω μια αποτυχημένη προσπάθεια να κόψω τις φλέβες μου δηλαδή, πρέπει να ανησυχώ για το ενδεχόμενο να με μηνύσει το κράτος;

 

Ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσουμε. Αυτό που απλά λέω είναι ότι παρόλο που ποτέ δεν ανεβάζω τη μικρή χωρίς κράνος, παρόλο που είναι μαθημένη να με ξεχέζει αν ξεχάσω εγώ να βάλω τη ζώνη μου και να μου λέει "τι θα έκανες χαζούλη χωρίς εμένα να στο θυμίζω", συνεχίζω να πιστεύω πως είναι δικό μου δικαίωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμως συνεχίζω να θεωρώ επιλογή και ατομικό δικαίωμα, το αν θα φορέσω κράνος. Γιατί υπάρχουν μέρες που θέλω απλά να βγω βόλτα ένα απόγευμα και να σουλατσάρω με 50 χλμ. Είτε στην πόλη, είτε σε έναν επαρχιακό δρόμο. Για να με φυσάει ο αέρας σα σκυλί που βγάζει τη μούρη του από το παράθυρο.

Έτσι γουστάρω ρε παιδί μου, μία στο τόσο.

Άλλωστε ένας από τους κύριους λόγους αγάπης για τη μοτοσυκλέτα είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα αμεσότητας με τη διαδρομή, τις μυρωδιές ακόμη και το κρύο. Αλλιώς είναι σαν να έχεις πάρει ένα διαμέρισμα με θέα, αλλά να απαγορεύεται να τραβήξεις τις κουρτίνες.

 

Η υποκρισία του κράτους για την προσωπική μου ασφάλεια και καλά, είναι εξοργιστική. Εγώ θα πρότεινα να στήνει επίσης μπλόκα η τροχαία μέσα στις ταβέρνες τις Κυριακές το μεσημέρι. Και να κόβει κλήσεις στους υπέρβαρους ή όσους έχουν αυξημένη χοληστερίνη, και παραγγέλνουν παϊδάκια.

 

+1000 από μένα

 

Η χρήση ή μη κράνους έγκειται στην προσωπική κρίση του καθενός.

Τα ακατάλληλα (ήχο)ρυπογόνα και ασταθή δικυκλα, όχι.... διότι αποτελούν κίνδυνο για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας. Ίσως τα μέτρα καταστολής και πρόληψης πρέπει να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

(να διευκρινίσω ότι αν οδηγούσα μοτοσικλέτα θα φορούσα απαραιτήτως κράνος τόσο εγώ όσο και ο συνεπιβάτης μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα συμφωνήσω με kwsn κ σκύλο "φέρτα-παρτα",ότι είναι δικαίωμά σου να ρισκάρεις να πεθάνεις,αλλά μπορείς να το κάνεις πέφτοντας από τη γέφυρα της χαλκίδας χωρίς σκοινί,και όχι στο δρόμο, που θα επηρρεάσεις άμεσα και τη δική μου ζωή.

τώρα, το κράτος,ναι, οφείλει να προστατεύσει κ τον "χαζό" οδηγό,αλλά κ εμένα που πληρώνω μια περιουσία για το κωλο-ικα. αυτό το κάνει όμως, με την αύξηση των προστίμων?γιατί κάποιος με οικονομική άνεση,να μην έχει πρόβλημα να τον πιάσουν 6 φορές,(που συμπληρώνονται οι πόντοι ποινής) χωρίς κράνος? γιατί να μη βάλεις την 1η φορά,ένα χρημ.πρόστιμο αστείο,αλλά προειδοποιητικό (πχ 50 ευρώ),με την προειδοποίηση ότι αν κάνεις την ίδια παράβαση,2η φορά μέσα στα επόμενα πχ 3 χρόνια,θα σου πάρει άδεια κ δίπλωμα για 3 μήνες?

 

ΥΓ:με την ίδια λογική πάντως, πρέπει να πληρώνει κανείς ΕΞΤΡΑ πρόστιμο,αν αφήσει το φαί πάνω στην κουζίνα, ή αν αφήσει κανά καντηλάκι αναμμένο κοντα στις κουρτίνες, ή αν κάνει μπάνιο με το θερμοσίφωνο ανοιχτό, ή αν ανοίγει διακόπτες με βρεγμένα χέρια,κλπ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Soz punky αλλά ειδικά άμα είσαι και πατέρας τότε δεν είναι δικαιωμά σου

 

Μα για αυτό και άλλαξε η συμπεριφορά μου και το κουκουρούκου attitude που είχα στη ζωή, όσον αφορά την προσωπική άγνοια κινδύνου. Εξαιτίας της ύπαρξης της μικρής.

Όμως δεν μιλάω μοναχά για μένα. Μιλάω για τον οποιονδήποτε πολίτη.

Το ότι πλέον εγώ είμαι πιο συντηρητικός και το ότι φοράμε πάντα ζώνη και κράνος με τη μικρή, δε σημαίνει πως δέχομαι την επιβολή αυτών από το κράτος.

Τέλος πάντων νομίζω ότι εξάντλησα αυτό που είχα να πω στο παρόν thread.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ αν τα κράνη και οι στολές πήγαιναν πακέτο με τη μηχανή θα τα φορούσαν όλοι, ε; Όπως φοράνε όλοι τις ζώνες.

Έχει πλάκα πάντως που για όλα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ εμείς. Τυπικοί Έλληνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως συνεχίζω να μην βρίσκω καμία δικαιολογία για να μην φοράει κάποιος κράνος ή ζώνη και πιστεύω πως καλά κάνει η αστυνομία και βάζει πρόστιμα ως κίνητρα συμόρφωσης. Και στο κάτω κάτω τα πρόστιμα πρόληψη είναι, όχι καταστολή, εφόσον γίνονται πριν το ατύχημα.

Το ότι ο αστυνομικός κόβει κλήσεις επειδή είναι η δουλειά του και όχι επειδή πραγματικά αγαπάει εμένα και έχει καμιά φαγούρα για την ζωή μου δεν νομίζω πως είναι σοβαρό επιχείρημα.

Στο ότι το κράτος βέβαια αυξάνει τους ελέγχους όταν έχει οικονομικά προβλήματα δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με αυτή τη λογική αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να του δώσω άδικο όταν μου κόβει κληση επειδή παρανομώ.

Μέσα μου μπορεί να σκάσω επειδή έχω 1002 δικαιολογίες αλλά θα το πληρώσω. Οι νόμοι καλώς ή κακώς είναι για να τους τηρούμε. Και αν είναι κοινως παραδεκτό πως είναι σωστοί, ένας λόγος παραπάνω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, το επιχείρημα είναι άστοχο έτσι κι αλλιώς. Και πακέτο να πήγαιναν, φυσικά και πάλι θα τα πλήρωνες αφού θα ήταν μέσα στο κόστος της μηχανής.

Δεν αλλάζει κάτι.

Όπως και τα αυτοκίνητα θα ήταν φτηνότερα αν δεν είχαν αερόσακκους, αερόσολες και σαλάμια αέρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ παιδια.οι περισσοτεροι με κατατοπισατε παραδειγματικα για το πως να υποχωρω στα νομικα πλαισια του κρατους,χωρις να μου δειχνετε διεξοδο και στηριγμα για μια ορθη και δημοκρατικη αντιμετωπιση του θεματος.

..και ναι!!!με τσουζει να πληρωνω τους μαλ...ες της τροχαιας που οποτε τους καυλ...ει κοβουν κλησεις χωρις να εχουν τη σωστη κριση για τη συγκαταθεση του πολιτη-παραβατη.εγω τουλαχιστον εμαθα πρωτα να ακουω και να αγαπαω στη ζωη μου,κατι που δυναμωνει τα ανθρωπινα ενστικτα και τον ορθολογισμο που στη συγκεκριμενη περιπτωση περιπτωση,οπως και σε αλλες που εχω ζησει(ανευ τροχαιας),ολοι απλα ακολουθουν το συμφερον.Εν κατακλειδι δεν προκειται να αλλαξει τιποτα σε αυτη την κωλ..κοινωνια,εκτος και αν καποιοι βρουν τα αρχ...α να αντισταθουν και να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους και την ελευθερια επιλογης τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, το επιχείρημα είναι άστοχο έτσι κι αλλιώς. Και πακέτο να πήγαιναν, φυσικά και πάλι θα τα πλήρωνες αφού θα ήταν μέσα στο κόστος της μηχανής.

Δεν αλλάζει κάτι.

Όπως και τα αυτοκίνητα θα ήταν φτηνότερα αν δεν είχαν αερόσακκους, αερόσολες και σαλάμια αέρος.

 

Μάλλον το επιχείρημα είναι ότι θα τα έπαιρνες υποχρεωτικά και όχι ότι θα ήταν τσάμπα ή έστω φθηνότερα. Αλλά ακόμα και έτσι, δε νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι. Το πολύ πολύ να βλέπαμε περισσότερο κόσμο με ένα κράνος να κρέμεται από το χέρι και να προστατεύει τον αγκώνα (αυτοί άραγε τι δικαιολογία βρίσκουν; ).

 

 

 

ευχαριστω πολυ παιδια.οι περισσοτεροι με κατατοπισατε παραδειγματικα για το πως να υποχωρω στα νομικα πλαισια του κρατους,χωρις να μου δειχνετε διεξοδο και στηριγμα για μια ορθη και δημοκρατικη αντιμετωπιση του θεματος.

..και ναι!!!με τσουζει να πληρωνω τους μαλ...ες της τροχαιας που οποτε τους καυλ...ει κοβουν κλησεις χωρις να εχουν τη σωστη κριση για τη συγκαταθεση του πολιτη-παραβατη.εγω τουλαχιστον εμαθα πρωτα να ακουω και να αγαπαω στη ζωη μου,κατι που δυναμωνει τα ανθρωπινα ενστικτα και τον ορθολογισμο που στη συγκεκριμενη περιπτωση περιπτωση,οπως και σε αλλες που εχω ζησει(ανευ τροχαιας),ολοι απλα ακολουθουν το συμφερον.Εν κατακλειδι δεν προκειται να αλλαξει τιποτα σε αυτη την κωλ..κοινωνια,εκτος και αν καποιοι βρουν τα αρχ...α να αντισταθουν και να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους και την ελευθερια επιλογης τους.

Πολύ μεγάλα λόγια.

Αφού όπως λες θέλεις να αντισταθείς και να διεκδικήσεις τα δημοκρατικά δικαιώματά σου γιατί δε βγάζεις και εσύ το κράνος; Επανάσταση δε γίνεται ρισκάροντας το κεφάλι του άλλου (της κοπέλας σου στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...